pondelok 13. apríla 2015

Dr. Hauschka, Seidenpuder a jeho benefity

Ahoj, kočky!

Sama som bola zvedavá, čo bude ten štartovací výrobok, ktorý spustí vlnu recenzií pokladov značky Dr. Hauschka. Asi vám neuniklo, že túto značku kde-kade vychvaľujem, jej výrobky sa objavujú na facebooku, v obľúbencoch, dokonca v naj výrobkoch za uplynulý rok. Zatiaľ som spokojná so všetkým, čo som vyskúšala, až na jednu vec. Ale o tom niekedy inokedy. Dnes to bude krátke, ale pozitívne.

DR. HAUSCHKA, HODVÁBNY PÚDER (SEIDENPUDER)


Prečítala som si o ňom pár pochvalných komentárov, ktoré mi nedali spávať. Vo všetkých bol vychvaľovaný ako ten najlepší púder na pleť - z dekoratívky. Aj keď mám slušnú zbierku púdrov, rada by som ju zredukovala len na jeden praktický exemplár a adekvátnu kompaktnú záchranu do kabelky.



Už samotný názov "hodvábny púder" vo mne evokuje niečo príjemné a určite funkčné. A tak som ho kúpila a vyskúšala. Najviac ma na ňom lákalo jeho krásne zloženie. Je to niečo úplne iné čítať si v popise zložky, ktorým rozumiem ako zložité chemické názvy konvenčných púdrov. Preto som sa na jeho používanie tešila ešte viac. Či však prírodné zložky zaručili aj moju spokojnosť môže byť otázne. Ale nebude, pretože aj podľa názvu tušíte, že spokojnosť sa konala. A to na viacerých frontoch.


Ešte chvíľu sa povenujem vizuálne stránke púdra, resp. jeho obalu. Ten je opäť krásny, taký maznáčik. V malej plechovke sa ukrýva 50 gramov bieleho voňavého prášku, ktorý sa dávkuje vyklepaním cez šesť otvorov v hlavičke obalu. Táto hlavička je otočná, takže jemným otočením obal zatvorím a otvorím. Plechovka je akurát padnúca do dlane a dosť ľahká. Nie je veľmi praktická na prenášanie v kabelke. Okrem toho, že na cestovné účely je už trocha veľká, hrozilo by nebezpečenstvo vysypania, keďže otáčanie hlavičky je celkom jednoduché. Nedá sa nijako zaistiť, preto by som odporučila púder držať z dosahu detí.


otvorené
zatvorené

Obsah: 50 g
Cena: cca 20 €

A aké sú to tie púdrové benefity?
Tak tých je hneď niekoľko:
  1. Pleťový púder - Úprimne? Naozaj som nemala lepší púder. Stačí nasypať malé množstvo do dlane, z nej nabrať štetcom a naniesť na tvár. Skvele zafixuje makeup, farebne s ním splynie a dlho vydrží. Nehovorím, že vydrží celý náročný pracovný deň, to vždy závisí od toho, čo robíte, kde to robíte a pod., ale ten bežný kancelársky deň zvládne. (Ja mám vždy poruke iný kompaktný púder alebo púdrové papieriky, veď keby niečo.
  2. Suchý šampón - Vyskúšané, zamilované. Používam síce aj iný suchý šampón (za účelom minutia), ale tuším si už žiadny kupovať nebudem. Hodvábny púder ho nielenže nahradí, ale je mnoho lepší, pretože nespôsobuje lupiny (!) a vlasy po takomto "umytí" nepôsobia mdlo ani matne. Rozdiel vo výsledku je veľký. Potrebné množstvo si do vlasov buď nasypem priamo z plechovky alebo ho naberiem na štetec, ktorým prejdem po vlasoch a ďalej postupujem ako u bežných suchých šampónov. Výsledok je naozaj o niečom inom.
  3. Antiperspiračný púder na chodidlá - Takto som ho použila zatiaľ len dvakrát, ale v lete ho určite ocením. V tomto prípade nemôžem tvrdiť, že vás na celý deň ochráni od potenia nôh, ale určite potenie zmierni a vašim nohám dodá svieži pocit.

Ak máte tipy, ako sa dá hodvábny púder použiť inak, určite mi dajte vedieť v komentároch.

Pekný deň!

2 komentáre:

  1. No jeden by to doň nebol povedal ;-) Teším sa spolu s Tebou a aj ja mám rada takéto "multifunkčné" pomôcky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Hoci ho so sebou nemôžem nosiť bežne v kabelke, pri cestovaní je to super vychytávka ;)

      Odstrániť