nedeľa 5. apríla 2015

Líčenie: Fialová s červenou od MAC

Ahoj, kočky!

Rozhodla som sa ešte dnes večer ukázať vám jedno líčenie, ktoré som si vytvorila pomocou nedávno kúpených líčitiek z MAC-u. Pôjde len o rúž a monotienik, zdanlivo k sebe nepasujúcich, ale na môj občas uletený vkus nakoniec skvele ladiacich. Napriek tomu, že svet sa pomaly odieva do jarných farbičiek, ja som si zrejme na nejaký čas našla parádnych spojencov na rýchly netradičný denný makeup v tmavších odtieňoch.


MAC, RETRO MATTE LIPSTICK, RUBY WOO

Dlho, dlho, dlho som zvažovala kúpu rúžu Ruby Woo. Je to naozaj kultový produkt značky MAC, hoci takých by sa našlo veľmi veľa. Lenže Ruby Woo sou mala natoľko "nakukaný" z internetu, že som si bola istá, že touto farbou nevkročím vedľa. 


Odtieň Ruby Woo patrí do kolekcie rúžov Retro Matte - má teda matný efekt a slovíčko retro ho hádže do klubu spriaznených duší pin up-u. Musím povedať, že je trocha suchší (na čo som bola okamžite upozornená milou obsluhou v predajni), čo mu však neuberá na kráse ani na príjemnosti nosenia. Aplikácia priamo tyčinkou je troška náročnejšia, preto sa nezaobídem bez štetčeka, no vďaka nemu si uľahčím vykresľovanie okrajov, preto si odteraz do kabelkovej kozmetickej taštičky pribaľujem cestovný štetček. Kvôli finišu som sa obávala aj vysušovaniu pier, ktoré zatiaľ, našťastie, nemôžem potvrdiť a moje nadšenie naďalej stúpa k výšinám. Výdrž? Parádna! Nevydrží celý deň, aj sa otláča, ale je tak silno a nazvala by som to husto pigmentovaný, že si pery farbu dlho udržia.


Obsah: 3 g
Cena: cca 25 €

MAC, EYE SHADOW, TRAX (VELVET)
Uvažujem, prečo som si vybrala odtieň Trax. Je to stredne fialový tieň so zamatovým finišom a s množstvom najjemnejších bronzových trblietok. Asi ma zaujala tá zvláštna kombinácia fialovej s bronzovou alebo sa mi len zacnelo za nejakým iným tieňom ako nude. S tienikom som zatiaľ spokojná, oceňujem predovšetkým jeho farbu a pevné praktické balenie. Musím však povedať, že pri nanášaní štetcom je omnoho menej pigmentovaný ako vidíte na obrázku swatchov a má tendenciu po pár hodinách zlievať sa v záhybe oka. Nemám ho otestovaný s bázou, takže neviem, či sa s ňou správa lepšie. Mňa to určite neodradí od ďalšej kúpy tieňov MAC, pretože ich výber stojí za preskúmanie a ja mám už aspoň dva vyhliadnuté.



Obsah: 1,5 g
Cena: cca 15 €


No a tu máte moje dnešné líčenie. Keďže rúž je sám o sebe tak výrazný, že nepotrebuje žiadneho sparingpartnera, bola som s fialovým tieňom opatrná. Konečné líčenie je pre mňa sviežou alternatívou každodennej rutiny. Ešte musím dodať, že rúž sa trocha prispôsobuje aktuálnemu svetlu, pretože niekedy pôsobí trocha teplejšie, inokedy má nádherný tajomný purpurový nádych. Kto sa nebojí, ten by mal Ruby Woo rozhodne vlastniť.



Napíšte mi, čo si o tomto líčení myslíte, ako na vás pôsobí kombinácia fialovej a červenej. V komentároch mi môžete zanechať aj tipy na produkty MAC, ktoré by som ešte mala vyskúšať.

Papa.

16 komentárov:

  1. Aj keď červený rúž je sám o sebe dosť výrazný, líčenie je veľmi pekné, jemné a vhodné aj na denné nosenie. :) Už dlhšie si chcem kúpiť od MAC-u matný výrazný rúž, najlepšie v nejakom peknom ružovočervenom odtieni. :)
    ChristyShades

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Christy :) Pre mňa je to tiež líčenie na denné nosenie, nemám problém s farbami, ak pôsobia decentne alebo elegantne. MAC má naozaj veľký výber odtieňov, preto odporúčam najprv si napozerať swatche na internete, lebo niektoré farbičky sú si veľmi podobné, ale aj malá odchýlka zohrá úlohu.

      Odstrániť
  2. rúž má krásny odtieň červenej a páči sa mi aj tvoj lak na nechtíkoch :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Snažila som sa jeho farbu zachytiť čo najpresnejšie, ale ako píšem, trocha sa hrá so svetlom a každú chvíľu naberá iný odtieň. Ale je to veľký krásavec)
      Na nechtíkoch mám lak L'oréal Insolen Magenta.

      Odstrániť
  3. No ja ako milovník červených rúžov sa po ňom určite pozriem! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Noo, myslím, že ty by si si ho vedela užiť. Ešte pripomeniem, že má až rubínový alebo karmínový nádych, ktorý na fotkách síce nie je vidieť, ale má ho.

      Odstrániť
  4. Ja mám od MACu rúž s názvom Impassioned, čo je niečo medzi červenou a ružovou a má korálový podtón a tiež som veľmi spokojná s výdržou a to má finish amplified. Čo sa týka tieňov kúpila som si známy odtieň Club a nejak som sklamaná lebo nejak ten duo chrome efekt nie je až tak evidentný a výdrž na viečkach má mizernú a rovnako ako píšeš začne sa zlievať do záhybu aj keď použijem bázu na ktorej mi napríklad Urban Decay tiene alebo Color Tattoo vydržia celý deň. Takže rúže asi evidentne super s tými tieňmi to je už taký priemer.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hneď som si ho vyhľadala a je to teda nádherná farbička na leto. Tak trochu si ma naň aj navnadila, ale na leto zháňam aj niečo koralové :)
      Odtieň Club je bomba! Mám jeho dupe od Catrice C'mon Chameleon, ktorý má asi lepšiu výdrž a je tiež prekrásny. Inak, ja som dupe objavila skôr, lenže už nie je v ponuke, tak som rada, že existuje jeho náhrada, hoci aj so slabšou výdržou. A ty si ma právne navnadila, aby som ho zajtra zasa vytiahla a zaradila k práve používaným šminkách. Dám si s ním párkrát rande ;)

      Odstrániť
  5. nadherny cerveny odtien a velmi ti pristane :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Priznám, že naživo je tá farba omnoho "brutálnejšia" ;)

      Odstrániť
  6. Ja mam od nich Face&body,skoda ze nema jemne lepsie krytie v jednej vrstve,obcas by sa zislo:-):-)...na druhej strane musim povedat,ze vzdy, ked pouzijem iny MU tak sa druhy den vraciam poslusne k F&B:-)(hladam totiz este jeden MU a zatial bezvysledne,clarins aj chanel mi velmi sedi v poroch a to nemam pocit, ze by som ich mala obrie :-().Ale spat k M.A.C....mam tien Naked lunch a raz sme kamosi a druhy krat nie....zatial posledna vecicka je licenka Mocha,odtienovo super len neviem ci mam nevhodny stetec alebo je pigmentacia poslabsia, ale zatial "bojujeme".
    Nedavno som sa pohravala s myslienkou kupit si Ruby Woo, pre istotu som ho ale najprv vyskusala. Sklamanie na plnej ciare. Priznavam nemala som pery v top stave, ale cakala som, ze v predajni tejto znacky budu vediet ako to prekonat. Slecna mi ruz naniesla uplne krivo, dva krat som jej ukazovala kde "domalovat". Ratala som s tym, ze ruz je suchsi ale to co som mala na perach bola flakata katastrofa bez pigmentacie. Este by som rada vyskusala Russian red, mozno to bude lepsie.
    Tebe jednoznacne sedi uplne super....pridavam sa k myslienke Dior !!:-):-)
    Jana
    Pardon, nejako som sa rozpisala ....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, s F&B sme na tom podobne. Ja mám ten makeup veľmi rada, ale občas by som uvítala lepšie krytie. Na druhej strane sa dá celkom dobre vrstviť, ale vždy mi to zaberie viac času, keďže každá vrstva potrebuje trocha "zaschnúť". Používam ho najmä v lete, lebo mám troška tmavší odtieň, ale myslím na to,že by som šla aj do svetlejšieho odtieňa a prípadne ich miešala.
      S Ruby Woo je mi to ľúto :( On je teda dosť tuhý, veď aj ja píšem, že sa mi najlepšie nanáša štetcom, inak by som si buď "rozodrala" pery (trocha preháňam) alebo hneď zlomila tyčinku. Musím povedať, že v predajni (v zahraničí) som narazila na kočku, ktorá mi hneď povedala, že na ten rúž treba mať dobrý podklad, dokonca mi ukázala aj novú kontúrku v odtieni Ruby Woo (veľmi som váhala nad kúpou). Za seba však musím povedať, že som z rúža nadšená. Farba je jednoducho TOP. Russian Red je veeeľmi podobná, ale tá je práve z toho radu, ktorý je krémovejší, takže sa aj lepšie nanáša, akurát neviem, ako sa správa na perách.
      PS: Neznášam "kozmetické poradkyne", ktoré o kozmetiku, ktorú predávajú, nemajú ani páru. Niekedy mi je až smiešne, keď mi niečo vysvetľujú a ja viem, že sú to bludy, ale som slušná...
      Tiež som sa akosi rozpísala... ;)

      Odstrániť
    2. :-)mudre slecny,to je kapitola sama o sebe....
      Som akosi naivne cakala, ze MAC sa u nas "postara" o kvalitny personal, ale zjavne to tak nie je.

      Nastastie pri F&B som natrafila na slecnu, ktora mala Ahnung a vybrala vyborne.

      Odstrániť
    3. :D
      Ale myslím si, že v súčasnej dobe by na tom malo takýmto podnikom záležať. Kočky sú teraz už bežne veľmi informované o kozmetike a keď potrebujú poradiť, tak naozaj potrebujú poradiť. Alebo je tam potom druhý extrém, že potrebujú poradiť a keď im niekto "fundovaný" poradí zle, ťahá sa to s nimi...

      Odstrániť