štvrtok 6. marca 2014

Lancome Teint Miracle

Ahoj, kočky!

S veľkou radosťou sa púšťam do písania dnešnej recenzie. Tým nenápadne prezrádzam, že bude ladená skôr v pozitívnych tónoch. Nebudem tvrdiť opak, dnes sa totiž mienim mierne rozplynúť pri svojom vychytávkovom mejkape, ktorý z mojej nie veľmi jasnej a žiarivej dokáže spraviť bábikovskú.

LANCÔME, TEINT MIRACLE, 02 LYS ROSÉ

Nákup mejkapu značky Lancôme som plánovala veľmi dlho. Vlastne som sa rozhodovala medzi Teint Miracle a diorovským Diorskin Nude Fluid. Až som jedného dňa napochodovala do parfumérky, zamierila si to k stojanu Lancôme, vybrala správny odtieň a z peňaženky vytiahla 40 eur, pričom na internete sa dá zohnať aj o 10 € lacnejšie. Kúpu však v žiadnom prípade neľutujem, hneď vám aj poviem prečo.


Mejkap je zaujímavý už na prvý pohľad. Na mňa jeho rozširujúci sa (alebo zužujúci) flakónik pôsobí na jednej strane luxusne, na druhej aj prakticky. Dá sa totiž veľmi dobre uchopiť, čím zjednodušuje dávkovanie. Zdá sa to byť nedôležité, lenže ja väčšinou dávkovač nestláčam nadoraz a s pevným uchopením sa to dá jednoduchšie ovládať. Obrovským plusom tohto balenia je aj možnosť odskrutkovania dávkovača, takže ak by ste sa netrafili s odtieňom, môžete si vo fľaštičke namiešať vlastný. Je mi jasná, že miešame väčšinou na chrbte ruky, no nezdá sa vám aj takáto možnosť skvelá?



Ja som, našťastie, nič miešať nemusela. Veď sa pozrite na fotky, ten odtieň mi sadol dokonale. A veľmi sa z toho teším, lebo so správnym výberom odtieňa ušetrím čas na mixovanie, ale zbavím sa aj divného pocitu "čo ak som si mejkap dostatočne nerozotrela a všetci vidia prechody". Výpočet pozitív môže pokračovať. Konzistencia mejkapu je ďalšou príjemnou stránkou. Mejkap je dosť ľahký, krémovo-fluidný. Jeho pigmenty sú akoby zhustené, preto malé množstvo vystačí na veľkú plochu tváre. Jeho krycia schopnosť je stredná, no dá sa výborne vrstviť, pričom je možné dosiahnuť vysoké krytie. Na tvári vytvára prirodzený žiarivý, avšak trocha leský finiš, ktorý si vyžaduje prepúdrovať.
Zlomová chvíľa nastáva v otázke výdrže. Výrobca až rúhavo uvádza 12-hodinovú výdrž, ale mejkap to nedá ani pri najlepšej snahe. Tým, že neobsahuje oleje a je vyrobený na báze vody, dokonca má znížený obsah púdrových zložiek, nemá šancu sa takto dlhodobo na pleti udržať. Pleť ho počas dňa pomaličky vpíja a moja skúsenosť hovorí, že už po 4 hodinách (ak len nesedíte v kancelárii so stabilnou teplotou) stresujúceho pracovného dňa budete musieť mejkap obnoviť. Na tento neduh som si našla vychytávku v podobe podkladu Dermacol Make-up Cover, ktorý výdrž mejkapu predĺži minimálne o dve hodiny. Skóre sa teda upravilo, Teint Miracle je v mojich očiach stále malý zázrak. Nemusia sa ho báť ani nositeľky citlivej pleti, "suchopleľky" si podeň nanesú hydratačný krém, kočky so zmiešanou pleťou zasa zmatňujúci. Ak máte mastnú pleť, asi vás mejkap sklame - myslím si, že na takej nevydrží, alebo sa budete musieť púdrovať každú hodinu.





Pleť bez mejkapu

Pleť s naneseným mejkapom Lancôme Teint Miracle, odtieň 02


Mejkap má však napriek všetkým superlatívom dosť nepekné zloženie. Snažím sa nevšímať si všetky tie PEG-y a čo všetko môže obsahovať, ale aj tak by ma viac potešilo vidieť tam viac prírodných zložiek. Keby sa ma však niekto spýtal, či ho kvôli zloženiu prestanem používať, krútila by som hlavou horizontálne. Neprestanem, lebo je parádny. Používam ho už viac ako dva mesiace bez prestávky, na pleti mi nespôsobil žiadnu šarapatu, naopak, dokáže na nej vytvoriť dojem dokonalosti a veľmi pomaly sa míňa. Za celý čas používania odbudla iba tretina balenia, čo znamená, že celé balenie by mi malo vydržať niečo vyše pol roka.


Teint Miracle sa mi najlepšie do pleti zapracováva vychytávkovým štetcom Ebelin.


Našli ste už svoj dokonalý mejkap? Máte vyskúšaný aj Teint Miracle? Boli ste s ním spokojné?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Wau! :O tak tento make-up stojí za tu cenu!

    http://beautyandfashiontipsbynicol.blogspot.sk/?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite áno. Dokonca som zvažovala, či sa budem obzerať po iných. No ale budem sa obzerať aj po iných, na to je ponuka príliš lákavá... ;)

      Odstrániť
  2. Musím sa priznať, že skôr ako makeup ma zaujal ten štetec :P vyzerá veľmi lákavo

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Štetec je miláčik. Za pár eur, ale totálna vychytávka :)

      Odstrániť
  3. Presne tento odtien mam aj ja. Len neviem, preco to tak niektorym zenam oxiduje na tmavo. Asi nie kazdemu typu pleti to vyhovuje. Skoda, lebo naozaj vsetky ostatne vlastnosti ma skvele a hlavne krasne rozjasnuje a dodava zdravy vzhlad.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že na mojej pleti zostáva rovnaký :) Oxidácia je nevyspytateľná a človeka môže poraziť, keď si kúpi drahý mejkap a správa sa ako sa mu zachce.

      Odstrániť
    2. A nepríjemne ma to prekvapilo, lebo sa mi to doposiaľ za roky rokúce nikdy nestalo so žiadnym make-upom. Nuž, riešenie je jednoduché, musím ho používať, keď som opálená :-/

      Odstrániť
  4. Skvelý make up.Som s ním maximálne spokojná. Kvalitný! Stojí za tú cenu aj ked ja som ho kúpila v zahraničí v akcii. Mám už 2 balenie. Len treba trafiť oddtieň..mala som 01 a bol mi moc biely az nezdravo no kedže bol kvalitný a dobre sa nosil kúpila som ho zas v tmavšom 02 a je perfektny.

    OdpovedaťOdstrániť