piatok 1. apríla 2016

Favourites - March '16 + prepadák

Ahoj, kočky!

Prvoaprílové žartíky nie sú mojou doménou. Neviem to, hneď sa prezradím a radšej sa o ne ani nepokúšam. Väčšiu zábavu ako niekoho nachytať mám pri príprave článkov na blog. Hlavne, keď sú to tie "obligátne" začiatko-mesačné. Niekoľkominútový boj, či to dnes bude o novinkách alebo obľúbencoch, napokon prehrali novinky.


Vyzerá to tak, že rok 2016 sa v mojej kozmetickej rutine zapíše ako rok umiernený, bez veľkých experimentov, dokonca sa mi derie na končeky prstov slovo rozvážny, aj keď jeho súvislosť s touto témou je značne nepochopiteľná. Chcem tým povedať akurát toto - dookola používam to isté, potom kúpim niečo nové a zasa to dookola používam. A z takýchto noviniek sa u mňa naposledy vyznamenali:
Pleťová hmla Caudalie Wau. Toto je taká pecka! Ani nie, čo sa týka účinku, ten som zatiaľ žiadny nezbadala (mal by rozjasňovať pleť), ale pocitu, ktorý hmla spôsobuje. Rozpračovač tejto maličkej fľaštičky je tak jemný, že naozaj vytvára ilúziu hmly, do ktorej znenazdajky vstúpite na rannej prechádzke. Obsiahnuté zložky zasa navodia pocit kúpeľov, relaxačnej mentolovej sauny a luxusného spa. Hmlu si určite kúpim aj vo veľkom balení, lebo aj keď opomeniem účinky/neúčinky, za ten pocit mi to stojí. Tomuto sa povie "zážitková kozmetika", hoci také slovné spojenie som ešte nikdy nepočula.
Tónovací fluid Dr. Hauschka Bol na mojom wishliste a v hlave som ho nosila už dlhšie. Pre mňa je to skvelý pomocník, vďaka ktorému si viem farebne doladiť akýkoľvek makeup, ktorý mi odtieňom nie vždy sadne. Investícia do produktu, s ktorým vylepším niekoľko ďalších, nebola na škodu.
Olej na vlasy Makadamia Oil Hask Olejčeky na vlasy používam pravidelne niekoľko rokov a rozdiel v nich nevidím. Tento malý krásavček (a jeho dvaja bráškovia v zálohe) však vyniká nádhernou omamnou vôňou, ktorá má na mňa až terapeutické účinky. A je príjemné vedieť, že v jarnom vánku vejúca hriva omamuje všetkých naokolo (nebojte, cítiť to len v prípade "nos vo vlasoch").
Krém na ruky bio-pomaranč a bio-rakytník Lavera Skvelý. Skvelý krém na ruky za málo peňazí s prekrásnou vôňou. Míňam ho dosť rýchlo, lebo sa mu ťažko odoláva. Nové balenie si kúpim aj napriek tomu, že mám zásobu krémov na ďalší polrok. Nebudem sa brániť ani ružovej verzii, iste bude stáť za vyskúšanie.

Prepadák - Prírodný odlakovač Benecos Neviem, čo som si myslela. Je hrozný. Okej, skúšala som ho len raz a potom ešte akože raz, ale vzdala som to. Prvýkrát som sa ním dokonca pokúšala odlakovať lak Benecos, s ktorým si určite mal poradiť. Toľko utrpenia pri odlakúvaní nechtov som nezažila ani pri snahe zbaviť sa trblietkového či pieskového laku. Kto by to s ním predsa len raz chcel skúsiť, musí si v práci vziať deň dovolenky alebo odlakúvať cez víkend. Mrzí ma, veľmi ma mrzí, že toto bude asi môj prvý produkt vôbec, ktorý vyhodím plný! (A verte mi, že pri tom budem trpieeeť.)


Multifunkčný štetec Essence Od prepadáka sa vráťme ešte na chvíľku k obľúbencom. Milý štetec z jarnej limitky Essence Wake Up Spring! sa zabudol dostaviť na spoločné fotenie, ale zaslúži si vlastný portrét. Výrobcom je určený na lícenku, no ja ho používam na všetko - púder, lícenku, bronzer, rozjasňovač, párkrát som ním prešla aj po viečkach. Jemné štetiny, dobrá manipulácia. Keby som ho ešte uvidela v drogérii, zobrala by som aj ďalšie dva kusy. Palec hore, Essence.

A čo vaši marcoví obľúbenci? Stále tí istí alebo len samé novinky?

Pekný deň!

2 komentáre:

  1. šikovný štetec páči sa mi ale ked som bola v drogerii som ho tam ešte alebo už nevidela:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm hm, už by mal byť aj u nás (u vás) :D Ja ho mám z Rakúska...

      Odstrániť