štvrtok 2. januára 2014

December - len taký fajn mesiac

Ahoj!

Vítam vás všetkých v roku 2014! Akokoľvek prebiehal váš vstup do tohto roka, dúfam, že bol príjemný a že taký bude aj každý nasledujúci deň. Sama som zvedavá, čo so sebou prinesie.

Keďže som v decembri nestihla splniť všetky svoje blogové plány, pokúsim sa napraviť to v januári. Zázraky nesľubujem, no bola by som rada, keby sa sem dostali aspoň rozpracované články. Dnes si však ešte trocha zrekapitulujeme uplynulý december.

Snáď najväčšiu radosť mi spravila poštová zásielka, v ktorej mi prišla pozvánka k oceňovaniu darcov krvi Jánskeho plaketami. Celkom som sa na to tešila, aj keď som žiadne veľké očakávania nemala. Avšak páčilo sa mi to. Kopa ľudí, milý kultúrny program, jedlo, ktoré som si presne v ten deň želala. Som teda majiteľkou bronzovej plakety a budem sa snažiť, aby som bola pravidelnou darkyňou. Každému odporúčam skúsiť to aspoň raz, je to naozaj výnimočný pocit niekomu pomôcť, zachrániť život. Stalo sa mi totiž už dvakrát, že práve niekto moju krvnú skupinu potreboval.


V detstve sme nemávali často adventné kalendáre a ani mi nijako nechýbali. V okienkach bola vždy len maličká čokoládka, a to sa mi až tak nepozdávalo. O to viac si užívam čajíkový adventný kalendár. Svoj prvý sme si so sestrou vypili pred rokom, druhý teraz. Už to vyzeralo, že odpočítavanie do Vianoc tentokrát  nebude, ale podarilo sa mi ešte na poslednú chvíľu (na Mikuláša) ukoristiť posledné dva balíčky.


Decembrový čas je pre mňa aj časom písania vianočných pohľadníc. Robím to veľmi rada a vôbec mi nevadí, že to nie je moderné. Je to krásne a také viac "skutočné" ako elektronické pohľadnice alebo len suché priania na sociálnych sieťach (ktoré využívam aj ja). A aj ja som dostala skutočnú pohľadnicu. Je z Austrálie a je pre-krás-na! Veľmi ma teší a rada sa na ňu pozerám.


Hudbu Johna Newmana vnímam len pol roka, no zaľúbila som sa do nej hneď pri prvom počutí. Samotný John má pre moje oči nesmierne zaujímavý zjav a ten jeho hlas... CD som si teda musela kúpiť (inak, zasa posledný kus) a počúvam ho všade. Pre mňa je to aj dokonalá muzička do auta.


December bol pre mňa výnimočný hlavne jednou vecou - mohla som si naostro vyskúšať prácu stylistky a vizážistky pri fotení pre jednu aplikáciu a točení reklamy pre istú spoločnosť. Bolo to všetko skvelé, príjemne hektické (to mám rada) a povzbudzujúce, preto dúfam, že už čoskoro sa tejto práci budem venovať omnoho viac.

Nebol by to dobrý mesiac, keby som niečo kozmetické nespotrebovala. Nie je toho však veľa. "Pošli" nejaké vzorčeky, ktoré ma teda veľmi neoslovili, akurát tie telové mlieka do sprchy od Nivey stáli za to. Balzamy na pery (Oriflame a Balea) som nespotrebovala celkom na pery, na tie mi moc nevyhovovali. Ale ako balzamy na suché chodidlá boli okej. Najviac je mi smutno za tekutým mejkapom Guerlain, ktorý bol zo dňa na deň lepší, až bol úplne skvelý. Nevydržal perfekný celý deň, ale dal sa ľahko upraviť a moja pleť s ním vždy vyzerala krásne zdravo. Slzičku som vyronila aj za svojím parfémovým miláčikom (Alien, Thierry Mugler). Samozrejme, že si kúpim ďalší flakón, ale ešte miniem aspoň dve iné voňavky. Ach, len o ňom píšem a cítim ho. Momentálne používam jeho mladšieho súrodenca Alien Essence Absolue, ktorý pôvodnú verziu ešte trocha predbieha, no sú to vône, ktoré sú o mne (musím tu spomenúť aj parfém Miss Dior 2011, ktorý tieto dva dokonale dopĺňa). Fakt miláčikovia.


Aha, čo som si kúpila! Ďalšie balenie BB krému Nude Magique (L'oréal). Je to jeden z top produktov minulého roka v mojom osobnom rebríčku. Konečne som si dopriala aj vytúžený pieskový lak Princess od Gabrielly Salvete. A v drogérke ma zaujal rúž Alverde v papierovom obale s nádherným dizajnom. Jeho odtieň je takisto parádny, tmavofialový a matný a drží dosť dlho. Tekutý korektor Lumi Magic (L'oréal) som si kúpila hlavne kvôli tomu, že som ho mala za polovičnú cenu vďaka skvelým poukážkam z DM.


Ďalší decembrový nákup sa konal v Nemecku a všetko sú to novinky z ostatných limitiek Essence a Catrice. Možno by som tých serepetičiek nakúpila aj viac, ale dokázala som sa pekne krotiť a vysvetliť sama sebe, že tie očné tiene z LE Ice ice baby od Essence sú veľmi podobné tým z LE Celtica od Catrice a tie sú zasa podobné tým, ktoré už mám doma. Takže túžba-netúžba, zostali v stojanoch. Takto to bolo s viacerými novinkami. Na fotke môžete vidieť, čo som si nakoniec dopriala. Zo spomínanej limitky Ice ice baby som si vybrala len jedinú ceruzku v sivom odtieni, ktorá je úžasne mäkká a teraz trocha ľutujem, že zvyšné dva odtiene nemám. Celkom ma upútali laky, no zo štyroch som si zobrala len dva - nude a levanduľový, obidva s krásnym načervenalým shimmerom. Prvá vec, po ktorej som v tejto limitke siahla, bola však gumená úchytka na káble, v mojom prípade na káblik od slúchadiel. Super vychytávka :) Na druhý pokus som si kúpila perličky na telo z LE Feathers and Pearls. Na tie som sa chystala už dávno, no keď som si ich mohla kúpiť, rozhodla som sa, že sa mi nepáčia. Potom som to poriadne ľutovala. Ale ako som sa tešila, keď som ich o tri týždne objavila na spodku stojana s odchádzajúcimi limitkami, nemusím asi opisovať. Napokon spomeniem znova limitku Celtica (Catrice). Tá sa mi od začiatku veľmi pozdávala, ale nech po tých lakoch, tieňoch, rozjasňujúcom púdri či rúžoch túžim "sebevíc", nemôžem si ich kúpiť. Podobných mám vo svojej zbierke dosť. Neodolala som však lícenke, ktorá je typom "cream to powder" a je moc, moc, moc fajn. Má prekrásnu ružovú farbu, jej nanášanie je príjemné a aj dosť rýchle a dá sa použiť hneď na mejkap, ale aj na púder a žiadnu šarapatu nenarobí. Od rúžu som čakala trocha farby, ale keďže som skúšala testery (ani neden z troch odtieňov nezanechá na perách farbu), vedela som, že ide len o balzam, síce trocha prifarbený, no vo finále stále bezfarebný. Je však tiež príjemný a páči sa mi lesk, ktorý na perách zanechá.
Zisťujem, že som zabudla na termo lak z limitky Superheroes (Essence). Na ten som zvedavá.


Na záver vám všetkým želám krásny, úspešný a šťastný rok 2014. Ja sa v ňom teším na všetky články, ktoré budú publikovať blogerky, ktoré sledujem a zároveň dúfam, že na mojom blogu nájdu aj moje čitateľky mnoho zaujímavého čítania a inšpirácie :)

Pá.

5 komentárov:

  1. páni :) ja by som aj šla darovať krv, dokonca mám nulku, tá sa zíde vždy, ale ja jednoducho neznášam ihly, krv, stačí, že mi odoberú namiesto jednej ampulky dve a už som slabá. no a navyše mám ledvo 50kg.
    inak pohľadnica je krásna, my máme dve z usa.
    a aj princess je krásny lak, nedávno som si ho kúpila, mánia ma obchádzala dlho, ale už som neodolala. a spolu s ním aj mistero grey. parádne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravdupovediac, s tým darovaním krvi som to nemala vždy ľahké. Párkrát ma už vyradili, z dôvodov ako "máte žilky tenké ako kurča", "a vy vážite 50 kíl?", "dievča, veď vy nemáte dosť krvi pre seba a ešte chcete dávať druhým". Ale aj po vyradeniach som to šla skúsiť znova. Moja váha balansuje na 50-ke, ale už som bola darovať aj "ľahšia". Dokonca mávam nízky tlak, ale ten dobrý pocit z pomoci vždy preváži moje osobné pocity :) Strach z ihiel som našťastie nikdy nemala, ale poviem ti, s tými mojimi žilkami musím vždy vopred upozorniť sestričky, aby mi ich dobre pozreli, aby som mala dobrú žilu na odber. Dvakrát s tým už bol problém priamo pri darovaní, raz mi dokonca vyskočila ihla z ruky a ostriekala odberovú sálu... Týmto som ťa pôvodne chcela povzbudiť, ale teraz neviem neiem :)

      Odstrániť
    2. A ešte jedna pozitívna veta: keď mi odovzdávali tú plaketu, pani doktorka mi ju dala do rúk so slovami: "Také malé žieňa a toľko dobre urobí." Bolo to fakt veľmi milé a povzbudzujúce.

      Odstrániť
  2. Tú lícenku cream to powder som si kúpila aj ja a veľmi milo ma prekvapila :)

    Pozývam ťa na môj blog a na práve prebiehajúcu giveaway dawnielicious.blogspot.sk :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že tá lícenka sa páči aj iným, preto dúfam, že podobnú ešte niekedy uvidíme v inej limitke. Mne veľmi vyhovuje :)

      Odstrániť