sobota 11. januára 2014

Best of BEAUTY PRODUCTS 2013

Krásny večer všetkým!

Po dlhej príprave nadišiel deň, keď sa dozviete mená/názvy produktov kozmetického sveta, ktoré v roku 2013 zamávali mojím osobným svetom. Ste zvedavé? Ste napäté? Ja som totiž celkom nedočkavá a teším sa, že vám ich dnes konečne ukážem.
V tomto rebríčku sa ocitli LEN produkty, ktoré som v roku 2013 objavila a stali sa mojimi vernými spoločníkmi.

DEKORATÍVNA KOZMETIKA

PLEŤ


Mejkapov som v minulom roku spotrebovala niekoľko. Väčšinou som bola spokojná, ale k top vyskúšaným mejkapom zaraďujem Teint Miracle od Lancôme, ktorý v dvoch vrstvách vyčarí hladučkú zjednotenú pleť. Avšak tiež nie je dokonalý, preto verím, že v tomto roku ho nejaký iný tromfne. Nude Magique (L'oréal) tu pravidelne ospevujem (recenzia). Nedá sa inak, Toto bébéčko je mojou rannou záchranou, lebo do 10 sekúnd dokáže zjednotiť pleť a môžem si ho naniesť aj poslepiačky, viem, že si ho nanesiem rovnomerne. Paletka korektorov od Catrice bola spočiatku kyslým jabĺčkom, až sa z nej postupným dozrievaním stal pomocník na nezaplatenie (recenzia). Kompaktný mejkap Dior si ma zasa opantal svojím balením, skvelou krémovo-gélovou textúrou a tým, že si doň môžem kúpiť náhradnú náplň.


Lícenky a rozjasňovače by mohli byť témou mojej diplomovky. Rozjasňovač som na každodenné nosenie začala používať vlastne len tento rok, a to objavením krásneho rozjasňovača (na foto celkom vpravo) z jednej Essence limitky. Myslím, že spomedzi všetkých, ktoré mám, bude práve on dlho kraľovať svojej družine. Na päty mu občas šliapne rozjasňovač/lícenka Sun Club (Essence). Tá nielen krásne vyzerá, ale je aj multifunkčná a krásne vonia. Časť leta a celú jeseň som svoje líčka poprašovala lícekou/bronzerom z ďalšej limitky, tentokrát od Catrice. Už mi ukazuje dno, čo je znakom naozaj skvelého výrobku. Dostali sa tu aj krémové lícenky (tá dooranžova od Essence, ružová od Catrice). Krémové lícenky som nikdy veľmi neobľubovala, aj keď sa mi páčili, avšak tieto dve špecialistky môj názor zmenili. Najmä tá ružová, ktorú mám len od decembra, mi ukázala novú dimenziu líčenia - dá sa použiť na mejkap i na púder a nič nezruinuje. Je z limitky Celtica, ktorá by mala byť ešte stále v predaji.

OČI


Všetky výrobky v kategórii líčenia očí ste už videli aj v akcii (tu a tu) a mám s nimi aj ďalšie plány na líčenia pre blog. Pravdupovediac, nečakala som, že by ma tak uchvátila paletka Smokin' Eyes (Look by bipa), no stalo sa. Je použiteľná na akékoľvek líčenie a obsahuje skvelý čokoládovo hnedý matný tieň, ktorý som tak veľmi potrebovala. Dior paletka z vianočnej limitky bola viac-menej do zbiery. Vedela som, že bude skvelá, lenže ona je tiež krásne využiteľná. Obidve mám vyložené na kozmetickom stolíku na každodenné používanie. Maskara Wah wah woom (Look by bipa) za 3 eurá prekonala asi všetky, ktoré som doteraz mala. Veľmi sa mi páči, čo s mojimi riasami spraví.

PERY



Ach, rúže, téma na moju dizertačku. Mám rada ich farby, vône, dizajn... Rúž je podľa mňa symbolom ženskosti a štýlu. Mám rada všetky svoje rúže, no osobitnú pozornosť by som chcela venovať práve "pastelkám". Jednoducho sa objavili a ja dúfam, že zostanú. Všetky ich mám rada, každý jeden rúž je osobitný, ale mojím najväčším obľúbencom je ten prvý od Manhattan-u, lebo má tú najmňamkovejšiu vôňu, skvelú konzistenciu a najúžasnejšiu, najzaujímavejšiu a najextravagantnejšiu farbu spomedzi všetkých, aké som doteraz videla. Žiaľ, bol v ponuke len krátky čas a ja ho už neviem zohnať. Chcem ho do zásoby. Ďalšie ceruzky sú značiek: Astor, Catrice, Essence, Max Factor. Zaradila som tu aj masielkový rúž YSL, lebo si to tiež zaslúži - konzistenciou i suprovou farbou.

NECHTY


Ďalšia rozsiahla kategória mojej šminkovnice - laky na nechty. Tu bolo vyberanie naozaj ťažké, lebo minulý rok som si kúpila pre mňa extrémne množstvo lakov. Musela som tu však zaradiť pieskový lak od Essence v nude odtieni, ktorý som nosila asi najčastejšie. Najnovšie ma dostala piesková princeznička od Gabrielly Salvete. Ten lak v strede je od značky Alessandro a dlho som sa ho bála. Keď som si ho však konečne nalakovala, nevedela som sa na jeho nezvyčajnú farbu vynadívať. Želatínový lak s oranžovo-červeným shimmerom je od Catrice, nesie názov Meet me á Paris a je tak krásny, že som si pre istotu kúpila aj druhé balenie (ak by ho náhodou vyradili zo sortimentu). Po podobnom nadlaku ako je ten od Golden Rose som túžila veľmi dlho a konečne je môj.

STAROSTLIVOSŤ O TELO A VLASY

PLEŤ


Ha! Prekonala všetko. Pre mňa skvelé prekvapenie s vynikajúcim účinkom. V blízkej budúcnosti jej mienim byť verná a žiadna iná ma nezaujíma. Micelárna voda Sublime soft od L'oréal.

TELO



Najlepšie veci bývajú tie najjednoduchšie. Platí to aj v prípade objavu vlastnoručne pripraveného cukrového telového pílingu. Spomenula som to už niekoľkokrát: odkedy som ho prvýkrát vyskúšala, po žiadnom sa v drogérii ani nepozriem. Stále to platí.

VLASY



V kategórii vlasy sa zasa potvrdilo heslo "za málo peňazí veľa muziky". Skvelé šampóny a kondicionéry bez silikónov, ktoré si moje vlasy okamžite zamilovali. Až tak, že mám v zásobe ďalšie 3 šampóny.

ZUBY


Ďalší home made produkt, ktorý som objavila vďaka čítaniu blogov. Vlastnoručne vyrobená zubná pasta. Používam ju len pár týždňov, no bola pre mňa top produktom od prvého použitia. Zúbky vyčistí, vybieli, neštípe a verím, že aj chráni.

POMOCNÍCI


Tu som vybrala trojicu štetcov, ktoré v svojej zbierke považujem za bezchybné. Ostatné sú síce skvelé, ale nie až tak, aby ich nebolo ľahké prekonať. Bamboo štetce Zoeva asi veľmi predstavovať nemusím, písala som o nich aj samostatný článok, no rada by som upozornila na štetec na očné tiene značky Kryolan. Používam ho na všetko - nanesenie tieňa, rozotretie, na spodnú linku, na vykreslenie hĺbky oka... Je všestranný, praktický a veľmi kvalitný.

MULTITALENT


Vďaka blogerkám som objavila kokosový olej a jeho výhody. Treba tu ešte niečo dodávať?

VÔŇA


Ani tu toho už veľa nenapíšem. Alien je moja dokonalá vôňa, Alien Essence Absolue je len zdokonalením dokonalosti. Thierry Mugler ju namiešal z božskej medoviny.

REPARÁT ROKA


Vymyslela som si takúto kategóriu, aby som do nej mohla zaradiť lak Studio nails Ultra strong nail hardener. V lete sa umiestnil na druhej priečke prepadákov, pretože bol strašný a vlastne celkom nanič. Okrem toho brutálne dráždil oči. Nevyhodila som ho a dala mu šancu o pár mesiacov. Čo sa stalo? Po nanesení dvoch tenkých vrstiev sa z neho stáva silák, ktorý udrží hocijaký lak na nechtoch aj celý týždeň. Klobúk dole.

Uf, nečakala som, že to bude tak vyčerpávajúce. Ceny sú odovzdané a ja si idem oddýchnuť.

Našli ste tu aj vy svojich obľúbencov? Dajte mi o nich vedieť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára