nedeľa 14. júna 2015

Perfect Palette TAG

Ahoj, kočky!

Musela som to spraviť. Minimálne v rámci psychohygieny. Pozrieť sa na svoju zbierku paletiek; prevažne očných tieňov, ale nájde sa medzi nimi aj jedna na úpravu obočia, ktorá sa dá slušne využiť v stave núdze alebo pri cestovaní. Na tento TAG ma inšpirovala Dandelijon, ktorá svoj príspevok pripravila naozaj s láskou. A že to tu dnes bude pekne nadopované fotkami, poďme rovno k veci.

Pretože sa mi všetky paletky nezmestia do jedného obrázka, musela som ich rozdeliť do troch - najnovšie, diorácke a ostatné.




NAJKRAJŠIE BALENIE


Nedá sa vybrať len jedno. Svojím spôsobom sa mi páči obal každej paletky v zbierke, no o kúsoček viac spratná kazetka Naked 3 a dve luxusné od Dior-a - Jazz Club a Cherie Bow.

NAJLEPŠIA PIGMENTÁCIA


Aj v tejto oblasti je viac adeptov, no na najvyššej pozícii je Chocolate Bar od Too Faced a Mixed Metals od Zoeva. Stačí málo a tie potvorky maľujú ako bláznivé, môžem sa na ne spoľahnúť, nepotrebujú podporu podkladu, farbia rovnako či už sú nanášané prstom alebo štetcom.

NAJSLABŠIA PIGMENTÁCIA


Najradšej by som neoznačila "nikoho", ale mám až tri páchateľky. Dve kvartetá od Essence, ktoré sa už kúpiť nedajú a na moje veľké sklamanie aj sedem tieňov z ôsmich z paletko-škatuľky YSL. Ten najkrajší v nej našťastie pigmentuje akurát fajn.

NAJLEPŠIA CESTOVATEĽKA


Cestovať so mnou môžu viaceré, rada ich prestriedam, veď cestujem veľa. Najradšej však siaham po praktickej Look by Bipa, v zimných mesiacoch zasa jedna od Esteé Lauder, pretože obsahuje aj ideálnu zimný lícenku. Na dlhšie cesty nemôžem odolať paletke Balmsai, v ktorej nájdem okrem neutrálnych aj farebnejšie odtiene, či dokonca tiene na obočie. Jej tenký obal je extra spratný.

NAJFAREBNEJŠIA PALETKA


Tých tu teda mám a nie len takých polovičných, niektoré farby sú riadna divočina. Farby mám rada, to je jasné.

NAJPOUŽÍVANEJŠIA PALETKA


V časoch, keď moja zbierka obsahovala maximálne dve paletky a nejaký monotieň, bola najpoužívanejšou paletka Maybelline. Vtedy som obľubovala sivasté líčenie s ružovými akcentmi, prípadne len ružovú. Fakt sa mi to páčilo a myslím, že mi to aj pristalo. Potom prišla prvá Diorka a tá je mojou srdcovkou nielen kvôli krásnym farbám, super tieňu na obočie i peknej krémovej linke, ale má aj svoj príbeh. Mala som aj dlhé obdobie, keď som do každého líčenia zakomponovala niektorý z tieňov z paletky Smokin' Eyes (Look by Bipa). Teraz ju vyťahujem menej, ale na krátke cesty je to taká istotka.

NAJMENEJ POUŽÍVANÁ PALETKA


Toto je jasné ako facka. Paletka značky IQ Cosmetics a táto kazetka YSL. Ani jednu som ešte nepoužila v líčení... Uf.

NAJUNIVERZÁLNEJŠIA PALETKA


Balmsai, theBalm. Farebnosťou, množstvom tieňov, tieňmi na obočie, balením. Písala som to už vyššie, ak idem na dlhšiu cestu, rada po nej siahnem, a to je znamením jej univerzálnosti.

NAJVÄČŠIA PALETKA


Množstvom tieňov je to Ruby Rose, veľkosťou balenia Chocolate Bar (škoda, že sa mi ušlo ešte toto "macatejšie" balenie, ale aj tak je úchvatná).

NAJ NÁZVY JEDNOTLIVÝCH TIEŇOV


Najsladšie a iste aj najkrajšie názvy má čokoládka. Mňam.

NAJVÄČŠIE SKLAMANIE


Píše sa to ťažko, ale nedá sa nič robiť. Krásna kazetka YSL mala byť podľa predošlých bohatých skúseností s ich dekoratívkov predsa príjemnou a kvalitnou záležitosťou. No akosi sme sa nepochopili.

NAJZAMILOVANEJŠIA PALETKA


Tie sú rovno tri. Všetky boli naozaj vytúžené a aj dlho očakávané. Okrem toho sú prekrásne.

NAJSTARŠIA PALETKA


Teraz si neviem spomenúť, ktorú z týchto troch som mala najskôr, preto som ich tu šupla radšej všetky. Uvažujem, čím som sa líčila pred nimi...

NAJNOVŠIA PALETKA


Už pár mesiacov zostáva najnovšou paletkou Naked 3. Mám teraz útlmové nákupné obdobie dekoratívky, no obávam sa, že s príchodom novinky Naked Smokey bude trojka vysunutá z tejto kategórie.

NAJVYTÚŽENEJŠIA PALETKA

Tak veľmi po nej túžim, že som si vytvorila vlastnú "kategóriu" tagu. Už dlhú dobu mi nedá spávať, dokázala by som za ňu bez mihnutia oka vymeniť polovicu mojej zbierky a som si istá, že by sa oplatila. Skúšala som sa k nej dopracovať viacerými spôsobmi, ale žiaden nevyšiel a ide ma poraziť, keď zisťujem, že ani v tom zahraničí, kam sa najbližšie chystám, ju nezoženiem. Tartelette od Tarte. Matná, dokonalá.

Uf, tak čo na tú moju zbierku hovoríte? Ako ste na tom vy? Ak ste tento tag robili, určite mi v komentároch zanechajte odkaz, rada "pošmírujem".

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Co říkám na Tvoji sbírku? Že je to hotová pastva pro oči, prostě obdivuhodná sbírka:-) Čokoládka od Too Faced je můj tajný sen, snad si ho brzy splním:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prajem ti, nech si svoj sen rýchlo splníš, lebo tá paletka je ako zo sna. Skvelá, krásna, voňavá :)

      Odstrániť
  2. Och, tá Tarte je dokonaláááá ♥ Krása ! Inak samé skvosty máš v zbierke, krásne kúsky, Dior paletky sú nádherné :-) Mám veľa kúskov čo máš na wishlite, tak hádam budú čoskoro aj u mna :-) Ja som robila už pred polrokom tento Tag, ale rozhodla som sa nakoniec nezverejniť, nemám také krásne kusky ako ty..:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je dokonalá, Patty, a ja po nej naozaj brutálne túžim :) Zatiaľ zostáva len snom, no ale aj snívať je fajn. Teším sa, že sa moja zbierka páči a iste by sme si zmlsli aj u teba, takže šup šup, publikovať tag a poslať mi odkaz ;) 😍

      Odstrániť
    2. Neskusala si najst niekoho, kto bezne objednava z USA?(fb ...)
      Jana

      Odstrániť
    3. Nie, neskúšala. Poznám nejakých ľudí, čo žijú v USA, ale ja nerada ľudí otravujem, takže sa skôr pripravujem na to, že kúpim letenky a zabezpečím si sama to, čo chcem ;) Viem, že na fb takto nejakí ľudia fungujú, no zatiaľ váham...

      Odstrániť
  3. Och, wau, jú, anooo! Aknelkine paletky! No to je podívaná, až sa mi srdce rozbúchalo. Čokoládka, Zoeva, theBalm, ružová slečna Nahatá... a tooľko Diorov na jednom mieste, to hádam nemajú ani v parfumérii.:D Jajaj, mám čo doháňať... ;-) Krásny článok, zlato moje, a ďakujem za najmilšiu zmienku!♥ A verím, že si k tebe Tarte cestu nájde :-** (tiež by som veru takú nádhernosť privítala s otvorenou náručou:-)). Tak teda, poďme poslúchať, recitovať kozmetické modlitby a s malou dušičkou dúfať.;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zlatinko, ja akosi v duši cítim, že sa k tej Tarteletke dostanem. Musí byť moja! Verím, že sme si súdené. Inak by mi predsa srdiečko tak neskákalo už len pri pomyslení na ňu.
      Kozmetické modlitbičky recitujem dňom i nocou, musí to prísť ;)

      Odstrániť