sobota 11. apríla 2015

Favourites - March '15

Ahoj, kočky!

Tento mesiac som skoro zabudla na svojich marcových favoritov. Vlastne som si myslela, že som vám ich už dávno ukázala, no našťastie mi môj diárik ukázal nevyčiarknutú stránku s ich popisom. Ešteže ho mám a on nezabúda :)


Ako vidíte, tých obľúbencov nie je veľa a nejakí sa znova opakujú. V pleťovke toľko vody nenamútim, pretože som spokojná tak ako to je, aj keď sa tu najbližšie vystrieda niekoľko pre mňa nových a dosť zaujímavých kúskov.
Tentokrát som do výberu zaradila môj najpríjemnejší čistiaci krém od Dr. Hauschka. Míňa sa celkom pomaly a ja si ním tak rada masírujem pleť. Ten pocit po čistení je skvelý a keď ho ráno i večer doplním pleťovým tonikom (Dr. Hauschka), moja pleť si pradie ako šťastné mačiatko.
Zato vlasy mám vo veľmi čudnej kondícii a dosť ťažko sa mi s nimi momentálne vychádza. Keď som vám minulý mesiac písala, že mi vyhovuje umyť si ich najprv šampónom Sante, potom pšeničným od Weledy, už to neplatí. Čuduj sa svete, teraz mi omnoho viac vyhovuje weleďácky, ktorý vlasy krásne vyčistí pri korienkoch, ale konce nechá dosť suché. K favoritom som ho zaradila preto, lebo si vďaka nemu nemusím vlasy umývať každý druhý deň, stačí dvakrát do týždňa.


Našla som dobrý podkladový lak. Po tom od Essence bude asi každý skvelý, no ale prečo by som sa nepotešila, keď mi lak na nechtoch vydrží neporušený moje obligátne tri dni. Preto dávam palec hore pre Base + Care Coat od p2. Farebný lak mám len jeden, zato mentolový (Rimmel), ako inak. Aj napriek tomu otrasnému štetčeku (mohli ste ho vidieť v recenzii) je to krásavček, ktorý dodá nechtíkom jarnú náladu.


Okrem nechtov je zvyšok dekoratívky dosť nudný. Niežeby som sa takto líčila celý mesiac, ale väčšinou som potrebovala naozaj len rýchly a jednoduchý mestský look, ktorý aj vydrží, aj sa ľahko udržiava. Preto tu môžete vidieť prekrásnu lícenku Catrice v chladno-neutrálnom (áno, aj taký môže byť) ružovom odtieni, fantastický očný tieň v ceruzke Gosh, ktorý je perfektne nanesený v sekunde, vydrží celý deň i noc a v neposlednom rade krásne prežiari pohľad. Riasenku zatiaľ stále používam čokoládkovú od 100% Pure. K tomu som väčšinou volila neutrálne pery, aby som si ich rúžom mohla pretrieť kedykoľvek v maratóne povinností. V tomto smere ide o moju kabelkovú stálicu - Chanel v odtieni Secret a jeho "domácu" alternatívu - Maybelline Color Whisper v odtieni Bare To Be Bold.


Snáď to pre vás v tomto farebnom prevedení nebolo nudné, lenže aj tak občas treba žiť - jednoducho.

Pekný deň!

6 komentárov:

  1. tak teď ten čisticí krém určitě musím vyzkoušet! Nedrhne moc pleť, když je (aspoň podle fotek a recenzí) takový hrubší, nebo není moc mastný? Mám z něj strach, ale budu muset vyzkoušet :). Fotky se mi právě takhle jednoduché líbí!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak si správne pamätám, myslím, že ty si celkom citlivá na kozmetiku, nie? Mne ten krémik veľmi vyhovuje - mám zmiešanú pleť a hoci krém pôsobí mastnejšie, ten celkový efekt a pocit je skôr taký "hadký", nie premasťujúci (neviem to presne vyjadriť, ale mne je to veľmi príjemné). Konzistenciou pôsobí drsnejšie, no prirovnala by som ho možno k nejakému krémovému pílingu s rozdielom, že tento krém do pleti len vtláčaš, nerozotieraš ho po pleti. Pre mňa je jeho používanie stále malý zážitok a nemôžem naň povedať žiadne zlé slovo - nevysušuje, nepremasťuje, ale ten pocit... ten je super :) Snáď aj ty naň budeš mať rovnaký názor, keď vyskúšaš ;)

      Odstrániť
    2. jj, hodně citlivou :). Díky moc, ještě že jsou dostupné ty menší balení, takže člověk může vyzkoušet, jsem na ni zvědavá!

      Odstrániť
    3. Yvonne, ak by si chcela, mohla by som ti troška "vytlačiť" na vyskúšanie. No problem ;)

      Odstrániť
    4. moc děkuju, jsi hodná :), já mezitím zjistila, že ten krém nestojí tolik (jako ostatní Dr. H. pleťová péče), tak jsem koupila rovnou plné, a zatím jsem po asi 3 použitích spokojená :))

      Odstrániť
    5. :) Dúfam, že tvoja spokojnosť vytrvá. Ja ho určite kúpim znova.

      Odstrániť