piatok 30. januára 2015

TAG: Top 14 roku 2014

Ahoj, kočky!

Práve v čase, keď som si začala robiť plány na svoj druhý blogový TAG (na ktorý ma vlastne nikto nenominoval, ale poriadne ma zaujal), ma kočky z blogu beautymissfits nominovali na iný zaujímavý TAG. A tak som sa naň hneď vrhla, kým je ešte horúci...
V 14-tich bodoch vám predstavím svojich favoritov minulého roka nielen z kozmetického sveta. (Článok o tých kozmetických miláčikoch 2014 by som chcela publikovať zajtra, ale zatiaľ vôbec netuším, či si na to nájdem čas.)

1. KOZMETIKA

Do tejto kategórie by som vedela zaradiť dosť veľké množstvo produktov, ktoré som minulý rok objavila a ktoré si získali moje srdce. Snažila som sa však vybrať jedinú vec, bez ktorej by som už viac nechcela byť, no nedalo sa. V 2014-tom som spoznala značku Too Faced, maximálne som jej prepadla, a teraz už len poctivo rozširujem zbierku. Všetko to začalo úžasnou paletkou Chocolate Bar plnou prekrásnych odtieňov (recenzia), s ktorou sa dá vytvoriť nekonečné množstvo líčení na každú príležitosť (pár líčení si môžete pozrieť tu).
Štyri kusy Melted-iek hovoria za všetko... Láska! A takto vyzerajú v praxi - Peony, Violet, Ruby. Coral vám čoskoro ukážem v líčení.
Ak by som si v živote mala vybrať jedinú linku na oči, bola by to Babydoll od YSL v najzaujímavejšom a najdokonalejšom odtieni.


 2. STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ

Minulý rok som čiastočne prešla na prírodnú stranu kozmetického sveta. Objavila som značku Dr. Hauschka, do ktorej som sa taktiež okamžite zbláznila a pekne ju začala zhromažďovať. Výsledky a príjemné zmeny som si všimla po viac ako mesiaci. Bolo ťažké vybrať jedinú vec, ktorá si ma najviac získala, pretože nedám dopustiť na pleťový olej, tonikum, očný krém a ďalšie. Vybrala som preto produkt, ktorý je iný ako čokoľvek, čo som doteraz poznala. Je to čistiaci krém. Ach, ešte dnes cítim ten skvelý pocit, keď som ho vyskúšala prvýkrát. Bolo to večer a ja som šla spať ako malé dieťa, ktoré práve dostalo vytúženú hračku. Ďalšie ráno som sa zobudila bez budíka a utekala si do kúpeľne umyť tvár vtláčaním tohto krémika do pokožky.


3. VLASOVÝ PRÍPRAVOK

Vlasy sú u mňa veľmi zapeklitá "kategória" a nie je veľa vecí, ktoré by mi zázračne pomáhali dostať ich do rovnováhy a mňa do spokojného stavu. Jednému výrobku sa však presne 1. septembra 2014 podarilo nemožné. Stala som sa najšťastnejšou ženou spokojnou so svojimi vlasmi. Na ten deň len tak nezabudnem, ten pocit si budem dlho pamätať. Večer som si vlasy umyla ako obyčajne, no dopriala som si masáž hlavy s vlasovou vodou Dr. Hauschka s obsahom nimby. Dĺžky vlasov som ako vždy pretrela olejčekom CHI, zmotala do drdola a šla spať. Ráno som vlasy rozpustila a nestačila sa čudovať. Boli ľahučké, hladké, vzdušné, pohybovali sa ladne ako vlasy filmových hviezd... Bolo to dokonalé. Robím obroskú chybu, že vodičku nepoužívam pravidelne, lebo som lenivá.


4. LAK NA NECHTY

Tu je to jasné. Bez Insta-Dri od Sally Hansen už nepraktizujem žiadne lakovanie nechtov. Objavila som ho síce o rok skôr, ale odvtedy sme stále spolu a je to moja topka desaťročia.
Ako zástupcu "pravého" laku na nechty som vybrala lak Priti Nyc. Prečo? Pretože je nádherný a je to môj prvý "prírodný" lak na nechty.


5. OBLEČENIE

Najjednoduchšia kategória. Pre mňa určite. V septembri som totiž našla svoj dokonalý kardigan a odvtedy som ho asi ani nevyzliekla. Hodí sa ku všetkému, je príjemný, mäkký, ľahučký a zaujímavo kombinovaný. Na to, že oblečenie až tak veľa nenakupujem, minulý rok som našla viacero nadčasových kúskov, ktoré som si okamžite obľúbila, no tento kardigan je jednoznačne top.


6. PESNIČKA

Už nejakú dobu nepočúvam hudbu bez prestávky. Najviac si ju viem vychutnať v aute. Najradšej mám nestarnúce hitovky, z ktorých vedie Sweet child of mine od Guns and Roses (vychutnávam si ju v pokoji domova v slúchatkách) a The boys of summer od Dona Henlyho (v aute).

7. SPEVÁK

Kúpila som si jeho album, takže John Newman. Jeho hlas je dokonalý, rovnako jeho štýl.

8. FILM

Ehmm. Telku nepozerám, filmy nám síce občas robia kulisu, no väčšinou si nepamätám, o čom boli. Do kina chodím sporadicky, no teraz si spomínam, že som bola s kamoškou na Starčekovi, ktorý vyliezol z okna a zmizol (tak nejak sa to volá, nie?) a páčil sa mi. No a ešte Maleficent. Angelina bola úchvatná.

9. YOUTUBER

Druhé ehmm. Možno je to zvláštne, ale na youtube nikoho nesledujem. Samozrejme, že občas si naťukám nejakú kozmetickú "tému" a pozriem si pár videí, no to je všetko.

10. APLIKÁCIA

Tie témy sú čoraz ťažšie, dievčatá. A ja sa vám musím priznať, že ako osoba, ktorá ide s dobou a technikou, ktorá má tých hračičiek celkom dosť, nemám žiadnu aplikáciu, bez ktorej by som nevedela byť a nejako zvlášť sa v nej vyžívala. Vyzdvihla by som asi len aplikácie na štúdium jazykov, či cudzojazyčné slovníky, ktoré ma dosť bavia a v iPade či v iPhone mi nájdete španielčinu, taliančinu, nemčinu, angličtinu... Tie sa vždy hodia.

11. KNIHA

Opäť sme doma. Medzi knihami, ktoré som minulý rok prečítala, sa u mňa výraznými písmenami zapísali zábavné kúsky od Sophie Kinsell - zatiaľ som prečítala 3 a dosť ma jej štýl baví. Spomenúť však musím autorku knihy Prachy pani Schwarzovej Karin Krausovú - jej kniha bola naozaj výborná.
No áno, momentálne ma baví nenáročné čítanie...

12. BLOG

Obľúbených blogov mám niekoľko, no nerada by som niektorý nespomenula. Preto nespomeniem ani jeden slovenský či český. Lindu Hallberg poznáte?

13. ZÁŽITOK

Vybrala som si januárovú alpskú lyžovačku, ktorú som si maximálne užila. Už sa teším na tohtoročnú!

14. ČAJ/KÁVA

Čajíky pijem neustále, v zime, v lete, horúce, studené, nesladené, ovocné, zelené, biele, čierne, bylinkové, sypané, vrecúškové... 
Kávička tiež musí byť.
Ak mám hovoriť len za minulý rok, tak to ma zaujal čajík so srdiečkami Madam Minou s pribaleným sitkom v tvare mačičky a skvelá guaranová káva Guafee.


Celkom som sa zapotila :)

Dúfam, že sa vám TAG páči a budem rada, ak sa v ňom bude pokračovať. Preto označujem pár obľúbených blogeriek, u ktorých by som si rada počítala...


PS: Ak ste TAG už robili, dajte mi vedieť, nech si trocha "pošmírujem" ;)

Pekný deň!

11 komentárov:

  1. Toľko úžasností v jedinom článku - krásky od Too Faced a fakt nádherná linka od YSL, miláčik Dr. Hauschka aj kávičkový PRITI NYC!♥ Jú, mám takú radosť, že sa mu dostalo takej pocty a ocitol sa tu! No a ten úžasný cardigan, čo som obdivovala už na FB... ani nehovorím!;-) Ach, bol to dobrý rok... :o))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. P.S.: A ďakujem za nomináciu!:-) :-**

      Odstrániť
    2. Aj ja musím súhlasiť, Dandi, minulý rok ma postretlo toľko krásnych vecičiek! Dúfam, že aj tento rok bude v tomto smere skvelý. Zatiaľ to vyzerá tak, že bude ešte suprovejší :D
      Ten kardigan mi bol asi súdený, lebo som dlhé týždne chodila hľadajúc po obchodoch a internete, ale žiadny pasujúci som nenašla. Pár sa mi aj páčilo, ale nepristali mi. A potom som raz našla tento, zašitý kdesi medzi vecami, kam ani nepatril. Bola to láska...

      Odstrániť
  2. Ďakujeme ešte raz za prijatie nominácie ♥♥♥
    Kopa skvelých tipov a produktov a ten kardigan je úplne TOP! :)
    Katka&Dodka z .BeautyMissfits.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja ďakujem, tento TAG ma bavííí :)
      No a kardigan... je vážne TOP <3

      Odstrániť
  3. Kardigan sa mi páči a Insta Dri mám veľmi rada i ja. Umývací krém od DR. Hauschky som si až tak enzamilovala, pretože mi akosi nevyhovovalo to vtláčanie....ale celkovo mám ich produkty veľmi rada....a tie krásne bylinkové vône...ach

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, že sa zhodneme na Insta Dri, pretože som počula už niekoľko názorov, že vôbec nefunguje. U mňa teda určite funguje!
      Hauschkov krém je pre mňa mňamka, mňa práve to vtláčanie neskutočne baví, i keď si naň treba vyhradiť o pár minútiek viac času :)

      Odstrániť
  4. Skvelý post asi ho aj ja urobím :DD Mimochodom si skvelá blogerka :)) Práve som na teba narazila a veľmi sa mi páči tvoj štýl blogu ako aj obliekania. Nedávno som začala s mojím vlastným blogom. Nechcem spamovať ale v tomto svete sa už dosť ťažko niekto presadí :)) Ked tak sa mrkni na môj blog bola by som veľmi rada :) Krásny večer :)

    OdpovedaťOdstrániť