streda 28. januára 2015

Malá zázračná "konjac" špongijka

Ahoj, kočky!

Rada by som vám predstavila jeného malého pomocníka, ktorý mi spríjemňuje rannú očistu, a vlastne aj ranné prebúdzanie sa.

O konjac špongii ste iste už počuli, čo-to zrejme čítali, dokonca ju aj vyskúšali. Tento malý zázrak ma  okamžite upútal, len čo začal vyskakovať z internetu. Ako to však býva, na Slovensku je ťažké podobné "vymoženosti" zohnať, a tak som si nechala zájsť chuť. Keď som na špongijku natrafila v supermarkete v Španielsku, nebolo treba ani chvíľu váhať.


Konjac špongijka nie je napustená žiadnym koňačikom. Volá sa tak preto, lebo je vyrobená z rastlinky konjac. Jej účelom je jemne vyčistiť pokožku. Môže sa používať len tak bez ničoho, ale nevadí, ak použijete čistiacu penu či gél, ktorým spolu s hubkou budete pleť čistiť. Ja ju zatiaľ používam len samostatne. Predsa len, nechcem, aby mi v jej telíčku zostávali akékoľvek kozmetické prostriedky a vlastne si ňou neodstraňujem mejkap, používam ju len ráno na jemnú mokrú masáš pleti.


Ak si hubku kúpite, môže byť buď suchá alebo mokrá. Tá moja bola mokrá, zabalená v pevnom plastovom balíčku. Keby som ju videla v suchom stave, asi by ma tak neopantala, no takto ma priam vyzývala k vyskúšaniu. 
Jej použitie je jedna báseň. Navlhčím si pleť vlažnou vodou, navlhčím špongijku a už ňou krúžim po celej tvári. Je to tak príjemné, že by som sa takto masíroval aj hodinu. Musím sa priznať, že nejaké radikálne odstránenie "čiernych bodiek", pre ktoré túto hubku mnohé kočky kupujú, sa u mňa nekoná, ale predsa len cítim a vidím, že nejaké účinky na pleti má. Ako jemný exfoliant je hubka skvelá na každodenné použitie, nijako pokožku nedráždi, len ju nádherne masíruje, čo je ráno neoceniteľná vec.


Ako som už spomínala, ja hubku nepoužívam na odstránenie mejkapu, na to je mi ľúto si ju zničiť, takže neviem posúdiť, do akej miery je v tomto smere účinná. Ak však nad jej kúpou uvažujete, ja vám ju môžem len odporučiť. Hubka sa odporúča používať maximálne 3 mesiace, predsa len, je to "živý" organizmus. Ja ju používam zatiaľ mesiac a vyzerá stále rovnako, takže tipujem, že tie 3 mesiace si ju užijem dosýta.


Podobnú konjac špongijku si môžete kúpiť na viacerých zahraničných e-shopoch, ak dôverujete ebay-u, tam ju majú za smiešne ceny. U nás som ju zatiaľ nevidela, ale v nemeckej DM-ke som objavila špongijku v nádhernej svetlozelenej farbe s obsahom zeleného čaju. Dúfam, že sa dostane aj k nám.
Ceny špongije sú rôzne, ja som tú moju kúpila za 5 €.

Kto už má konjac špongijku odskúšanú?

Pekný deň!

4 komentáre:

  1. Ja som o tomto zázraku veru ešte nepočula, asi ma to nejako obišlo... Ale môže to byť zaujímavé ;-) A Teba to musí tešiť dvojnásobne, máš rada takéto "vychytavky ":-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jee, tak som rada, že som ukázala niečo nové :) Špongijka ma teší, každé ráno s ňou je hneď veselšie...

      Odstrániť
  2. Pekne jsi me navnadila:)) Predstava te prijemne masaze...hmm...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, áno, predstava tej príjemnej masáže... už sa teším na ráno! :)

      Odstrániť