piatok 29. apríla 2016

Recenzia: Perleťový očný tieň ZAO - Silver

Ahoj, kočky!

Nájsť skvelý očný tieň vo vodách prírodnej kozmetiky sa zdá skoro nemožné. Ponuka sa síce každý deň rozširuje, ale kvalitou, čím myslím hlavne výdrž a pigmentáciu, často nemôže konkorovať vymakanej klasike. Ale ako všetky veľmi dobre vieme, kto hľadá aj nájde. Ja som k svojmu eňo-ňuňo-mega kúsku prišla ako slepá straka k perle, no o to viac si ho cením.

ZAO, PEARLY EYE SHADOW, SILVER


Sama by som si strieborný tieň ako prvý na vyskúšanie určite nevybrala, no keďže som ho vyhrala, potešila by ma aj brontofialková. Rýchlo som prišla na to, ako je fajn, keď raz za čas vystúpime zo svojho teplého hniezdočka komfortu a sme prinútené (zvedavosť je silná mrška) skúšať nové veci.


Značka ZAO bola v mojej hlave zabývaná hneď od prvého nezáväzného stretnutia na sieti. No čo, prekrásny bambusový obal rozdúchal v mojom srdci silný oheň a odvtedy sa moja zbierka prírodných skrášľovadiel pekne rozrástla aj o kúsky tejto značky. Nebudem sa pozerať koňovi na zuby, očnému tieňu na odtieň, rovno vám poviem, že toto malé okrúhle je synonymom dokonalosti.


Moja posadnutosť krásnymi obalmi zažíva pri produktoch ZAO stav blaženosti. Okrúhly bambusový obal s magnetickým uzatváraním, ktoré mimochodom veľmi dobre drží a neroztvorí sa ani v cestovnej taške, je pastvou pre všetky zmysly. Ešte som ho síce neochutnala, zato zrak i hmat ho ocenia za všetky ostatné.


Viac vás asi zaujíma vnútro. To za obalom ani náhodou nezaostáva. Maslová, avšak stále pevná štruktúra tieňa zabezpečuje to najpríjemnejšie naberanie čímkoľvek (štetcom, prstom, penovým aplikátorom) a dokonalé prenesenie farby na viečko. Pigmentácia je ukážková už v prvom jemnom nánose farby. Ďalej sa s tieňom pracuje pohodovo - ľahko sa rozmazáva, pričom sa dá veľmi dobre regulovať jeho intenzita. Keďže strieborný tieň nepoužívam až tak často, ťažko sa mi hovorí o výdrži, pretože ju nemám odpozorovanú pri rôznych podmienkach nosenia. Čo som si tak všimla, tieň som z oka vždy odličovala v plnej zbroji, preto predpokladám, že s obľúbeným podkladom sa z neho budete zaručene tešiť celý deň.


A o tomto hovorím. Tieň nanesený prstom pri takom lepšom "šáhnutí" farbí ako bláhon, preto odporúčam skôť ľahkú ruku a vrstvenie. Alebo chuť rozmazávať.




Farebná škála monotieňov ZAO sa na prvý pohľad môže zdať trocha bláznivá, no ja som napríklad po skúmaní swatchov na internete pochopila, že aj s tak úzkou ponukou a možno pár nevšednými odtieňmi sa s nimi dá dosť vyhrať. Otvára sa brána kombinovania, miešania, zábavy pri líčení. V ponuke sú dokonca okrem perleťových aj praktické a veľmi využiteľné matné tiene. Ak fandíte krémovým, vybrať si môžete len zo štyroch, aj to trocha crazy kúskov. Mňa samozrejme lákajú tie matné, ktoré ak by som nemohla mať všetky, siahla by som aspoň po telovom, krásnom hnedom a sivom. Medzi perleťovými je tiež pár kúskov, ktoré sa mi "zišli". Z krémových mám akýsi strach, že nebudú dobre držať na viečko, ale nezistím, kým neskúsim.


A aby som nechválila málo, tieto monotiene sa dajú jednoducho vybrať z tela obalu a vložiť do magnetickej paletky. Aj ZAO svoju paletku má, je hranatá, bambusová, s magnetickým zatváraním a ja ju už doma dávno mám. Len mohla byť usporiadaná trocha inak. Určite ju na blogu tiež čoskoro uvidíte, lebo bude prítomná v recenzii na iné ZAO šminky.
Vyberateľný systém znamená jednu skvelú vec - táto kozmetika zahŕňa mnoho položiek s popisom "náhradná náplň", takže cena za produkt sa pekne zníži. Jupí!




Obsah: 3 g (mega veľký obsah)
Cena: plné balenie cca 15 €, náhradná náplň cca 8 €

Máte skúsenosť s očnými tieňmi tejto značky? Ak ste nadšené tak ako ja, napíšte mi o svojej skúsenosti. Lákajú vás produkty ZAO?

Pekný deň!

10 komentárov:

  1. Zvyčajne som mala ten problém, že prírodné očné tiene mali mizernú pigmentáciu..ale tento vyzerá úžasne! A veľmi sa mi páči aj jeho obal ☺

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, myslím, že hlavne v drogérii sa na také dá natrafiť a je to škoda. Ja som však doteraz mala šťastie a tento Zao kúsok predčí aj vyhlásené značky. O obale už ani nehovorím - dokonalý.

      Odstrániť
  2. Tahle značka mě láká moc! Mám v plánu vyzkoušet spousty produktů od nich. Tenhle stín mezi ně nepochybně patří ♥ nádherný odstín, který se dá kombinovat se vším.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, verím, že sa ti podarí všetko vyskúšať. Tienik určite odporúčam, veď sama vidíš, aký je úžasný...

      Odstrániť
  3. Zao je mi hrozne sympatická značka :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mneeee! Myslím, že z prírodnej dekoratívky ma zaujala najviac :D

      Odstrániť
  4. Tak to koukám, ta pigmentace i konzistence vypadají peckově! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to vážne kvalitka :D Dúfam, že také skvelé budú aj matné tiene, na ktoré sa už chystám...

      Odstrániť
  5. Mám matný tieň, ktorý síce nie je maslový, ale typicky práškový, ale som s ním veľmi spokojná. Perfektné nanášanie, dobrá pigmentácia a výdrž je celodňová aj bez bázy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na tie matné sa chystám tiež, tak som rada, že sa nemusím báť sklamania :)

      Odstrániť