pondelok 8. decembra 2014

Už nie micelárna voda, na rad prichádza micelárny gél

Ahoj, kočky!

Už dlhšiu dobu (niekoľko mesiacov) nepoužívam žiadny odličovač očného mejkapu. Pre upresnenie, taký ten typický odličovač, špeciálne určený na odličovanie očných partií. Veľmi dobre som si za ten čas vystačila s obľúbenou micelárkou. Okrem nej mám vždy v zálohe kokosový olej alebo hydrofilný odličovací olej, ale o ňom vám napíšem niekedy inokedy.
Jedného dňa som sa takto prechádzala po DM-ke a neviem ako, naozaj neviem ako, som odtiaľ odišla s plnou taškou a dvoma prípravkami na odličovanie očí. Hovorím si, nastal čas vyskúšať niečo nové. A micelárny odličovací gél je teda novinka silného kalibra.

L'ORÉAL, SKIN PERFECTION, MICELLAR GEL


Veď sa naň len pozrite. Číra gélovitá tekutina v klasickom l'oréaláckom balení, to vo mne celkom dokáže nažhaviť zvedavosť. Preto si dodnes nepamätám, ako sa mi ocitla v nákupnom košíku. No ale k veci. Oplatila sa tá kúpa? Aj áno, aj nie som si celkom istá odpoveďou.


Prečo sa mi micelárny gél páči...
Nielen balenie, ale aj obsah na mňa vizuálne pôsobí dosť dôveryhodne, tekutá gélovitá konzistencia sa mi už od pohľadu zdá byť príjemná a keď to má v názve "micelárny", moje srdce jasá. 
Výrobca dal výrobku znak "niečo v niečom", hoci to okato neprezentuje na obale. Má to byť výrobok 5v1, čo zahŕňa tieto benefity: 1. odstraňuje aj vodeodolný mejkap, 2. čistí, 3. upokojuje, 4. osviežuje, 5. hydratuje. So všetkým okrem odstaňovania vodeodolného mejkapu (taký väčšinou nenosím) môžem súhlasiť, aj keď tú hydratáciu som si nemohla veľmi všimnúť, keďže zvyknem po odlíčení použiť očný krém. To najdôležitejšie: Ako odličuje? Čakala som asi priveľké zázraky a odlíčenie  snáď už priložením tampónika s gélom. No treba sa s tým trocha pohrať. Ja to vidím tak, že sa s tým odličovaním hrám takmer rovnako, či už odličujem gélom alebo "vodičkou" (rozumej tekutým odličovačom). S tieňmi a s linkou si poradí hravo, tu by som dokonca povedala, že ľahšie ako iné odličovače, ale s riasenkou (s rôznymi riasenkami) to tak jednoducho nejde. Všimla som si totiž takú zvláštnosť, že gél riasenku po krátkej dobe z rias dostane, ale rozmaže ju pod viečko, a tam sa to akosi prichytí.


Plynule sa dostávame k tým menej pozitívnym vlastnostiam...
Na obrázku vyššie vidíte otvor, ktorý je identický s otvorom na mojej obľúbenej micelárke tejto značky a je to pre spotrebiteľa dosť nešťastný otvor, ktorým vždy vytečie veľké množstvo produktu. V prípade micelárneho gélu je to však aj v poriadku, pretože ho na odlíčenie spotrebujem naozaj dosť veľa. Následok je potom ten, že sa celkom rýchlo míňa. Pozorovaním som to odhadla tak, že na tri kompletné odlíčenia očí (s výraznejším mejkapom, gélovou linkou a riasenkou) som minula pol centimetra produktu. Mne sa to zdá dosť veľa, ale názor na tento bod si asi spravím až pri spotrebovaní celého balenia.
Trocha ma zarazila vôňa. Pokiaľ si pamätám správne, tak po kúpe (pred cca troma týždňami) mi tento gél príjemne voňal nejakou jemnou kvetinovou vôňou. Po niekoľkonásobnom použití sa však jeho vôňa celkom zmenila - "vonia" zrazu veľmi chemicky gumou či lepidlom. Eee.


Zloženie:


Záverom by som sa zasa rada vrátila k tomu, čo sa mi na micelárnom géliku páči, a je to naozaj veľmi dôležitý bod, predovšetkým ak má niekto citlivé oči. Tento gél ich absolútne nedráždi. Upokojuje dokonca natoľko, že "zneutralizuje" aj líčidlá, ktoré by inak v očiach pri odličovaní mohli páliť. A toto je pre mňa fantastický poznatok, pretože som si už pri odličovaní odslzila svoje.




Takéto množstvo gélu mi vystačí na odlíčenie jedného oka. Avšak odličujem na dvakrát, aby som si bola istá, že sa zbavím všetkých šminiek.
Obsah: 125 ml
Cena: cca 4,19 €


Máte skúsenosť s týmto odličovacím micelárnym gélom? Aký je váš názor? Alebo sa ho ešte len chystáte vyskúšať?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Totot som ešte nikde a u nikoho nevidela. Mala som micelárku a možno vyskúšam aj tento gélik :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tú ich micelárku používam stále, práve som si kúpila štvrté (či už piate?) balenie a musím povedať, že ňou sa odličujem najradšej. Avšak tento gélik ma dostal tým, že vôbec, vôbec nikdy ma v očiach neštípe (ani včera, keď som ním odstraňovala výrazný večerný mejkap a lepidlo na riasy). Tak snáď budeš spokojná :)

      Odstrániť
  2. Nechystam sa skusat. Je to len dalsi marketingovy tah, ako vytiahnut z ludi peniaze.
    Biela Mačka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takých "ťahov" je toľko, že to nemá zmysel ani spomínať :D Pokiaľ je to niečo, čo funguje, je okej, že za to pýtajú peniaze. Ale ja si tento výrobok druhýkrát zrejme nekúpim, vystačím si aj s mic. vodou.

      Odstrániť
  3. Nemám rada micelárky na odličovanie očí, takže ani tento gél ma nezaujal... Omnoho lepšie sú podľa mňa mastné dvojfázováky určené priamo na oči. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A mne práve micelárka, ale len tá jedna od L'oréal, vyhovuje na odličovanie očí celkom dosť. Na druhej strane rada používam aj kokosový olej alebo hydrofilný olej :) Pri dvojfázových odličovákoch som bola často sklamaná a ten, ktorý mi najviac vyhovoval, sa už nevyrába.

      Odstrániť
  4. O tom slyším poprvé, ale docela mě to zaujalo :) Zrovna mi dochází micelárka, tak možná tenhle gel vyzkouším :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mily, len aby nedošlo k omylu, tento gélik je určený na odličovanie očí. Ak ho vyskúšaš, budem zvedavá na tvoj názor :)

      Odstrániť