nedeľa 28. decembra 2014

Líčenie: YSL Lila on lila

Ahoj, kočky!

Potichučky sa s nami lúčia. Vianoce. Sladké a voňavé. Farebné a trblietavé. Ako im budete mávať, aby prišli aj o rok? My si mávame pekne zvesela a farebne.

Stihnúť ešte jedno líčenie s paletkou tieňov YSL v tomto roku bolo mojím malým predsavzatím. Chcela som sa pohrať s jej lilavými tienikmi, ktoré ma ani nelákali v inej kombinácii ako navzájom. Uzemnenie neutrálnym tieňom však väčšinou nevynechám, preto som aj dnes siahla po čokoládovej paletke Too Faced, z ktorej som si vybrala tieň vo farbe medovníčkov.


Postupovala som rutinne. Najprv som rozjasnila tekutým korektorom oblasť pod očami a pleť zjednotila mejkapom. Použila som Face and Body Foudnation od MAC, ktorý nie je veľmi fotogenický, pretože má slabšie krytie a výsledný efekt na fotkách sa mi vôbec nepáči. Keďže som sa líčila večer a okrem teplého umelého svetla a blesku z fotoaparátu som iné možnosti osvetlenia nemala, pleť pôsobí tmavšie a oranžovo (čo už). 
Obočie som si upravila pomocou štetčeka a tmavohnedého tieňa zo setu na obočie Oriflame.
Na líčkach mám obľúbený bronzer od Catrice a na perách balzamový rúž Caresse v odtieni Impulsive Fuchsia, ale len v jemnej, skoro nenápadnej vrstve.


Chcela som vyzdvihnúť farbu svetlého fialkového tieňa, takže ako podklad pod tiene som použila bielu ceruzku Milk od Nyx, ktorú som však starostlivo rozmazala, až z nej zostal len jemný mliečny film. Na podklad som prstom naniesla najskôr svetlý fialkový tieň z paletky YSL do vnútornej polovice oka a tmavší fialový z rovnakej paletky som zasa naniesla do vonkajšieho kútika. Nanášanie prstom bolo veľmi rýchle, ale nebola som celkom spokojná s farebným prechodom, preto som po obidvoch tieňoch prešla prstom ešte raz, ale len s tým svetlejším fialkovým tieňom. Prechody sa pekne spojili.
Do ruky som vzala obľúbený "rozmazávací" štetec a jemne som naň nabrala pár zrniečok teplého karamelového tieňa Salted Caramel z paletky Chocolate Bar (v paletke prvý v strednom rade). Štetcom som prechádzala po záhybe oka, aby som pohľad touto farbou prehĺbila. Tieň som potiahla aj na dolnú líniu oka, pričom som z horného viečka ukoristila ešte trocha fialovej. Tesne pod obočie som naniesla ešte vrstvičku svetlunkého telového tieňa Milk Chocolate z rovnakej paletky (druhý v hornom rade). Ním som zmazala prechod karamelového tieňa. Výsledná farebná kombinácia sa mi veľmi páčila, najmä preto, že tieto odtiene dosť zvýrazňujú zelenú farbu v mojich dúhovkách.
Líčenie si vyžadovalo linku, ale ja som tentokrát ani nepomyslela na čiernu. Vytiahla som jednu zo svojich obľúbených trblietavo-holografických tekutých krásavíc (Essence), ktorou som spravila linku pozdĺž línie horných rias. Mňa tie odlesky jednoducho fascinujú. Očný mejkap zakončím vrstvou riasenky, ale chcelo by to nejakú výraznejšiu čiernu (škoda, že si neviem naniesť riasenku v poriadnej silnej vrstve).



Použité paletky a tekutá linka:


Pekný deň!

7 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Fialová je super, niekedy som ju nosila celkom často.

      Odstrániť
  2. Krásne líčenie, tiež mám rada fialovú,ale mne nepristane :/ Btw,,podľa mňa máš na foto peknú pleť :)Takú slniečkom pobozkanu :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj, Miška, ty vieš vždy potešiť :) A tebe nepristane fialová? To sa mi nechce veriť ;)

      Odstrániť
    2. Vážne, vyzerám ako dievčatko,čo mame ukradlo šminky :D Bordová je už ina pesnička :)

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Linka je super, na tieto trblietavé a holografické nedám dopustiť...

      Odstrániť