pondelok 22. decembra 2014

Antonym minerálny mejkap

Ahoj, kočky!

Minulý pondelok som vám predstavila svoj prvý minerálny mejkap, ktorý mohol byť dosť fajn, keby šialene neoxidoval (šialene je trocha silné slovo, ale aj tak) a nezanechával mi na tvári "popisok".

Dnešný minerálny mejkap bude z inej cenovej skupiny, bude sa vyznačovať prenádherným balením i obsahom, ale či ma zaujme aj efektom, to vám prezradín až na konci.


Nemôžem začať inak ako balením. To je tak nádherné, že aj keby bol obsah neviem aký slabý, mala by som ho rada. Drevená štvorcová škatuľka (asi bambusová) je pre mňa unikátna sama o sebe. Pôsobí veľmi čisto, prírodne, minimalisticky. Jej výzor nerušia žiadne zbytočné nápisy ani obrázky, len názov značky umiestnený v spodnej časti viečka. 




Otváranie a zatváranie je riešené magnetom a malou vyrezanou. jamkou pre lepší úchyt prstov na dolnom viečku. Krabička pôsobí dosť pevne a aj taká je, akurát je trocha ťažšia ako bežné plastové obaly, takže kto nosí ťažkú kabelku, Antonym jej ešte "priťaží". 



Slávnostne sme krabičku otvorili, a tu na nás hľadí mramorový zapečený mejkap ako z vesmírneho románu. Obzerá sa v tom okrúhlom zrkadielku, ktoré nad ním drží stráž. Ale čo to? Niečo mi šteklí noštek. Hmm, veď to je vôňa čerstvých fíg. No áno, Antonym vonia po figách, no cítiť to len pri bližšom vdychovaní, takže žiadna parfuméria.

Odtieňom som sa trafila. Priam som jasala, keď som ho prvýkrát skúšala na ruke, potom na tvári. Kupovala som mačku vo vreci (výber odtieňa len pomocou malých ikoniek v eshope je poriadne riziková fuška), ale zadarilo sa. Rozhodol nápomocný slovný popis odtieňa - "medium beige". Akurátna stredná béžová. Na fotkách vyzerá o niečo teplejšie, avšak keď sa zmieša tmavší a svetlejší odtieň, vzíde z toho naozaj príjemný skoro univerzálny odtieň
V balení nie je pribalený žiadny štetec ani aplikátor. Ja na jeho nanášanie používam Buffer štetec Zoeva, s ktorým sa mi výborne pracuje. Stačí spraviť kružnicu po povrchu "mramorky" a podobne krúživo naniesť na pleť. Spočiatku sa mi to zdalo zdĺhavejšie ako pri nanášaní tekutého mejkapu, ale stačilo nájsť si svoj systém a už to ide pekne od ruky.
Musím však priznať, že aj tento minerálny mejkap mierne oxidoval. Nebolo to nič strašné, ale treba si na také veci dávať pozor. Takže "pozorovaním som spozorovala", že viac oxidoval s pleťovým olejom, pri kréme som si tento efekt nevšimla.



Na zadnej strane obalu je okrúhla nálepka s informáciami o zložení výrobku, jeho hmotnosti a dĺžke odporúčanej doby spotrebovania. Tá je až dvanásť mesiacov, čo ma veľmi teší, keďže mejkap využijem predovšetkým v letných mesiacoch. 





Opäť som sa vám tu odhalila až na kožu, ale ak chcem, aby bola recenzia príkladná, musím to spraviť (tiež to očakávam od iných recenzií...). Ako vidíte, mojej pleti chýba jednotný tón a trápia ma maličké začervenané bodky v oblasti líc. Tentokrát ma netrápili žiadne neohlásené vyrážky, ale keby sa tak stalo, musela by som pod mejkap použiť tuhý korektor, aby tento neduh zmizol z povrchu tvárového.

Koľko rokov by ste mi podľa tejto foto tipovali? Ja asi 14 :D

Tadá! Prekvapenie v podobe príjemného stredného krytia ma nadmieru potešilo. Ľahučký pocit na tvári je už len sladká bodka. No a ten "glow". Strašne moc sa mi páči, ako na slniečku alebo pri umelom osvetlení pleť jemnulinko žiari. Na záver ho väčšinou fixujem termálnou vodou, ale počas dňa si vyžaduje drobnú úpravu.
Záver je tada jasný - ja som skoro maximálne spokojná, pretože nájsť ľahučký mejkap na leto, pri ktorom by človek nemal "spotený" pocit, nie je vždy ľahké.

foto za denného svetla bez blesku

foto s bleskom
Obsah: 8,5 g
Cena: 39,- € (ja som ho kúpila za zľavnenú cenu 23,40 € v obľúbenom eshope www.beautybay.com)

Poznáte značku Antonym?

Pekný deň!

4 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Ďakujem za upozornenie, už som to opravila. Značka je u nás dosť neznáma, ale zaujala ma.

      Odstrániť
  2. no teda paradda nepoznam ale pekne ukaže

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Výsledný efekt ma prekvapil a predovšetkým potešil. Ten prirodzený a jemne žiarivý efekt sa mi veľmi páči.

      Odstrániť