pondelok 9. júna 2014

Zamatovejší než zamat

Ahoj, kočky!

Z chladných dní sme sa jedným krokom prehupli do tropického leta. Väčšina z nás zároveň skočila do sandálkov a šortiek a tento minimalizmus chce mať aj na tvári. Stále neviem, či sa to, o čom dnes chcem písať, dá zohnať aj u nás, ale ak áno, neváhajte.

L'ORÉAL, NUDE MAGIQUE EAU DE TEINT

Možno nie ste zástancami BB krémov, podobne ako ja (odhliadnuc od môjho obľúbeného BB Nude Magique) a v lete vám klasický mejkap nevyhovuje, pretože je priťažký. Aj tak by ste však chceli mať zjednotenú pleť, no púder na to nestačí. Hm, zapeklitá situácia, existuje však riešenie. Jednoznačne "eau de teint". Už len to pomenovanie je tak lákavé.
O čo ide? Popis produktu nám vysvetľuje, že je to ultraľahký mejkap so sviežou textúrou, ktorého výsledkom je prirodzene skrášlená pleť. A ono to všetko súhlasí, dokonca je tých krásnych vlastností viac. Textúra je skutočne ľahučká a svieža ako voda. Nanáša sa jednoducho - prstami. Tak to ide najlepšie, inak sa produkt vpíja do hubky alebo do štetca. Je neuveriteľne príjemný na pokožke a krásne s ňou splýva, priam to na nej cítiť. Po nanesení a splynutí (zaschnutí) zanecháva doslova zamatový finiš. Jeho textúra je trocha trocha zvláštna - fluidno-olejovitá (neviem to celkom popísať, no je úžasne príjemná. Pleť vyzerá prirodzene, avšak hladko, čisto, krajšie, len bez nánosu mejkapu a pocitu masky. Výdrž nie je veľmi vysoká, počas dňa sa z pleti vytráca a môže to byť vidno. Dá sa však ľahko vrstviť a je možné použiť ho aj v priebehu dňa na osvieženie mejkapu. Nie vždy si rozumie s púdrom, ja naň preto radšej žiadny nepoužívam. Ak nemáme mastnú pleť, púder ani netreba, pretože na tvári vám zostane taký zdravý zamatový efekt, ktorý v prípade potreby môžete obnoviť. Môj odtieň je teplejší - č. 140 Pure Beige - pekne sa adaptuje s prirodzeným odtieňom pleti. Má ochranný faktor 18 a je nekomedogénny. Manipulácia je trošička zdĺhavejšia, ale nič strašné. Treba ho totiž najskôr pretrepať, potom priložiť bruško prsta, aby sa naň nabrala "vodička" a naniesť na pleť. Priloženie prsta a nanesenie na pleť treba párkrát zopakovať. Napokon balenie. To je tak pekné, že by ste si ho v reštaurácii najradšej vyložili na stôl namiesto smartfónu. Sklená matná ploská fľaštička s lesklým fialkovým skrutkovacím uzáverom a lesklým fialkovým nápisom. Krása, ktorá sa však ľahko "zapatlá" - na matnom skle zostávajú mejkapové odtlačky prstov. Aspoň ľahko zistíte, kto vám ho v nestráženej chvíli použil. Výrobku chýba zloženie, čo už, kúpila by som si ho aj keby obsahoval neviem čo.
Verdikt je asi jasný: ODPORÚČAM. Tá zamatová pleť, ktorú vám na počkanie vyčaruje, je lákadlom na dotyky.
Obsah: teraz mnohé asi prekvapím, ale má len 20 ml
Cena: cca 12 € (rozhodne za to stojí)









Dali by ste sa zlákať na zamatovú pokožku?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Noo.. začínám o něm celkem uvažovat:) Víc, že by se do našich drogerek dostat měl, ale vůbec netuší kdy.. ale rozhodně ho budu hledat:) Na léto vypadá ideálně!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skutočne je úžasný <3 Len to nanášanie je trocha zdĺhavé. Uvažujem, že si kúpim podobnú vecičku od Lancôme, ktorý má pipetu a tento si tam prelejem, aby sa mi lepšie aplikoval. Na druhej strane, táto fľaštička je tak chutná, ach :)

      Odstrániť
  2. Vyzerá naozaj pekne.. Na feelunique ho majú, čiže možno raz..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne sa zapáčil už na prvý pohľad, ale veľmi som mu neverila, no zatiaľ v žiadnej recenzii nesklamal, musím ho vyskúšať, vyzerá naozaj luxusne aj na pleti :)
    LIPSTICKS JUNGLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No a na dotyk je pleť úplne zamatová :) Je to také príjemné.

      Odstrániť
  4. Prosím, kde sa dá zohnať? je nejaký slovenský eshop, kde ho majú? ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :) Je mi ľúto, ale neviem ti poradiť. Pozerala som niekoľko známych slovenských e-shopov, ale žiadny ho nemá v ponuke. Našla som akurát český e-shop, tak ak chceš, pozri si túto linku: http://www.parfum.cz/matujici-tekuty-make-up-nude-magique-eau-de-teint-20-ml-1.html

      Odstrániť