utorok 10. júna 2014

Tak ty si aký zlatý

Ahoj, kočky!

Neviem, kde sa stala chyba. Pastelové obdobie lakov som prirýchlo vymenila za neónovú vlnu, a tú som zasa prebila tmavou ligou. Dúfam, že ma to rýchlo prejde, lebo v zálohe mám množstvo letných farbičiek, ktoré robia šťastnú letnú náladu. Ak vás však trocha temna neodradí, pozrite sa na so mnou na jeden zaujímavý láčik, ktorý bude zrejme kráľom mojich nechtov túto jeseň.

RIVAL DE LOOP, EXPRESS NAILS 45' Č. 229

Bola to opäť láska na prvý pohľad (hm, tých som už teda zažila!) a prípad, keď som absolútne nerozmýšľala. Jednoducho som sa pristavila pri stojane tejto nemeckej značky, prešla som pohľadom po najvrchnejšej poličke stojanu, kde sídlili laky, a objavila ho. Vzala som ho do dlane, a hoci som mala v ruke aj košík, lak som z dlane pustila až pri pokladni. Kým však došlo k jeho prvému nalakovaniu, prešli aspoň 2 mesiace.
Uvažujem, ako by som tú farbu nazvala. Najviac mi pripomína olivy v slanom náleve, tak ju budem volať "olivová". Tmavá olivová plná zlatavých odrobiniek. Tie odrobinky nie sú ani typické trblietky, glitre, ale ani shimmer, sú to jednoducho namleté odrobinky, ktorých je v základnej tekutine požehnane. To vytvára špecifický efekt laku, akoby 3D, no vôbec nie pieskový efekt. Preto je aj jeho odlakúvanie omnoho jednoduchšie ako s obsahom vyššie spomínaných prvkov. Zlatavé odrobinky majú menivý charakter, keď pod rôznymi uhlami menia svoje odlesky dozelena, prípadne dotyrkysova. Pri jeho opisovaní sa musím opakovane pozerať na fľaštičku, ktorá vďaka sivému umelohmotnému vrchnáčiku pôsobí lacno, tak ale samotný lak spadá do kategórie "najlacnejší z lacných". To mu však neuberá nič z jeho kvalít. Poviem vám, lak je naozaj kvalitný, drží perfektne, má vynikajúci užší štetček a konzistenciu, ktorá kryje dokonale v dvoch vrstvách (v jednej vrstve sa dá použiť aj ako efekťák) a vďaka tým zlatým čiastočkám nepruhuje. Mne veľmi vyhovuje takéto malé hranaté balenie, ktoré sa dá skvele skladovať - nezaberá veľa miesta a všade zapadne.
Jedno je však zvláštne. Na to, ako sa mi lak páči vo fľaštičke a na fotkách, pri pohľade naživo na vlastné nechty si hovorím, že nie je zaujímavý. Trocha sama sebe nerozumiem, pretože tento lak jednoznačne zaujímavý je, takže problém bude asi v tom, že sa mi na jarné či letné obdobie nehodí. Preto ho odkladám a teším sa, ako mi bude robiť spoločnosť na jeseň. Vtedy ho určite ocením viac.
Obsah: 8 ml
Cena: 1,49 € (cena vs. kvalita je priam nadpozemská)
ODPORÚČAM, ak máte možnosť nakupovať v Nemecku, určite sa po týchto lakoch poobzerajte. Stoja za to, hoci stoja tak málo.







Pekný deň!

2 komentáre: