pondelok 23. júna 2014

Doliva Intenzívna vlasová kúra

Ahoj, kočky!

Už sa ani nepamätám, kedy som vám naposledy priniesla nejakú recenziu. Urobila som si trocha poriadky vo fungovaní blogu, ktorý bude v najbližšej dobe (minimálne celé prázdniny) fungovať podľa určitých pravidiel. Tie sa, samozrejme, tiež dozviete.
Prejdime však k produktu, ktorý ma tentokrát príjemne prekvapil. Bude to produkt na vlasy, čo je pre mňa najťažšia oblasť starostlivosti. So svojimi vlasmi totiž spokojná nie som. V poslednom čase mám však pocit, že sa ich stav a môj vzťah k nim zlepšujú a má k tomu čo povedať aj

DOLIVA, INTENZÍVNA VLASOVÁ KÚRA

Ku kúpe som bola tak trocha prinútená. Potrebovala som si v lekárni kúpiť nejakú maličkosť, keď ma zastavila hosteska a začala sa ma vypytovať, akú kozmetiku používam. Trocha ma to otravovalo, pretože značku Doliva som nemala v pláne skúšať na svoju pleť. Okrem toho som v tom čase bola so stavom svojej pleti spokojná a nechcela som skúšať niečo, čo som tipovala na produkty pre suchú pleť. Už ani neviem ako, ale zrazu som kráčala s malou fľaštičkou ku kase. Rozhodla som sa, že na vlasy by som Dolivu predsa len skúsila. Predstavte si, že som ani nedostala zľavu na produkt alebo aspoň nejaké vzorky. Neviem, aký má zmysel presviedčať ľudí o kvalitách niečoho, keď mu to ani nedajú vyskúšať. Ale priznávam, že v mojom prípade im to vyšlo, veď som si kúru kúpila. Za plnú cenu bez čohokoľvek naviac. Jediné ospravedlnenie je, že som spokojná.
Nejde o klasický kondicionér, ale o intenzívnu kúru, preto je balenie maličké (len 100 ml), takže stačí použiť malé množstvo a len 1-krát týždenne. Preto mi kúra vydržala dosť dlho. Spočiatku som ju používala asi tak do tretiny balenia, potom som si dala niekoľkomesačnú pauzu. Bolo mi ľúto ju minúť. Znova som sa k nej vrátila pred pár týždňami a určite si ju chcem dokúpiť. Vlasy vyživí, uhladí, uľahčí rozčesávanie. Výsledok je citeľný už po prvom použití. Používam ju podľa popisu, len 1-krát týždenne a myslím, že to stačí. Inak používam po každom umytí vlasov vlasové sérum Balea, s ktorým sa moje vlasy dosť kamarátia. Keď skombinujem spomínané výrobky, moje suché vlasy vyzerajú spokojne, netvária sa tak sucho, sú poddajnejšie a akoby "živšie". Momentálne tomuto pozitívnemu stavu napomáha aj medový šampón Ultra Doux (Garnier). Trocha ma mrzí, že dolivácka kúra nie je prírodná, to zloženie ma teda vôbec neteší, ale keď vlasom robí dobre, nezanevriem na ňu. Vôňa sa mi celkom páči. Nie je síce olivová, ale ani vyslovene chemická, podľa mňa je to taká "kozmetická" vôňa, ktorá sa do kúpelne hodí. Konzistencia je polotekutá, avšak viac by som uvítala pevnejšiu, aby z vlasov nestekala. Keďže sa má na vlasoch nechať len 2 - 3 minúty a potom opláchnuť, stiecť veľmi nestihne, takže až taký problém to nie je.
Intenzívu kúru jednoznačne odporúčam majiteľkám suchých končekov vlasov. Ja si ju plánujem znova kúpiť.
Obsah: 100 ml
Cena: cca 5 € (presnú cenu si už nepamätám, ale bolo to niečo cez 5 €)





Poznáte značku Doliva? Aká je vaša najväčšia vlasová vychytávka? Za každý tip na zlepšenie stavu vlasov budem vďačná.

Pekný deň!

11 komentárov:

  1. Ja rada používam Biosilk, páči sa mi jeho "mužská vôňa" a nezaťažuje vlasy, keďže má skôr gélovo-olejovú konzistenciu. :) Keďže mám 350 ml balenie, rada Ti odlejem a pošlem, ak budeš chcieť a ešte si ho neskúšala..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja zlatá, to je aké milé, že by si mi poslala na vyskúšanie :* Ale nerob si starosti, akurát si ideme objednávať nejaké voňavky a ja som si práve obzerala aj Biosilk vecičky. Neviem prečo, ale na mňa už ten názov pôsobí tak, že by to mohlo byť dobré :)
      Ešte raz ďakujem za ochotu. Takýýýto úúúsmev si mi vyčarila na tvári :D

      Odstrániť
    2. Anpooo biosilk mám aj ja...ten čo sa dá použit na vlasy aj na pokožku tela ODPORUčAM!!!!!!

      Odstrániť
  2. Tuto značku vůbec neznám, určitě se po ní porozhlídnu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Doliva sa predáva v lekárňach, tak sa skús popozerať tam :)

      Odstrániť
  3. Biosilk môžem len a len odporúčať aj ja :-) Moja najväčšia vlasová vychytavka je kokosový olej, difuzér na moje ovčie kučery, GOT 2 BE Beach sprej a teraz sa podrž - pre lesk vlasov si ich na úplnom konci umývania prelejem octovou vodou :-) Na liter vody pridám asi poldeci jablčného octu ;-) skús vyskúšať ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej, super, že mi píšeš svoje vychytávky. Začnem od konca: jablčný ocot som si už kúpila, takže sa do tejto procedúry určite pustím :)
      Got2be Beach sprej mám od minulého roka, ale akosi si nie som istá, či na mne funguje (tiež mám kučeravé vlasy)...
      Difuzér nemám :(
      A ten Biosilk - niečo si určite hodím do nákupného košíka pri objednávke. Čo by som mala vyskúšať najskôr?
      Ďakujem ti za super tipy ;)

      Odstrániť
    2. Olejček je "božíííí" - je to tento - BIOSILK Olej Hydrating Therapy Maracuja Oil, ono je to vlastne tiež hydratačná kúra,ale taká olejíčková :)
      Inak, ten sprej od GOT 2 BE funguje úplne najviac takto:
      - umy si vlasy, použi aj kondicionér
      - votri si do vláskov penové tužidlo, ale nerozčesávaj
      - prehoď si vlásky dopredu a v predklone do nich nastriekaj sprej, vlasy postláčaj.
      - fénuj vlásky v predklone, začni od korienkov, stále vlasy akoby stláčaj
      - keď už budeš mať vlasy pri korienkoch a do pol dľžok cca suché, vlasy prehoď späť a dofénuj tak, ako si zvyknutá, ale stále stláčaj, fúkaj ich akoby v dlaniach :) :) :)
      - po vysušení použi olej na finálnu úpravu, mne sa osvedčil aj Elséve, ale výber nechám na Teba :)
      - zalakuj, ja používam obyčajný tekutý lak na vlasy Lybar, kupujem si náhradnú náplň a nalievam do mechanického rozprašovača (ani neviem už, odkiaľ mám tú fľaštičku)
      - Tadááááá, krásne plážové brčky sú na svete :)

      Teším sa na Tvoj výsledok :-*

      Odstrániť
    3. Miška, ty si supeer!!! Ten olejček pozriem a rozmýšľam, že skúsim aj kondicionér.
      Plážové vlnky určite vyskúšam, avšak bez penového tužidla. Niekedy som tužidlo používala, ale potom mi začalo strašne vadiť :( Ale som ti veľmi vďačná za tento popis. Ja som ten sprej párkrát použila len tak, že do ešte trocha vlhkých vlasov som ho nastriekala, postláčala a dúfala som v super výsledok. Ten sa však nekonal, lebo vlasy sa mi potom aj tak skrútili ako chceli :D

      Odstrániť
    4. Jéééj, ani nevieš, aký je to super pocit, keď niekomu poradím :)
      Škoda, že nemáš ten difuzér, s tým by to bolo eňo-ňuňo :) Nevadí, fúkaj v predklone a stláčaj, čo to dá :)
      Cmuk :-*

      Odstrániť
  4. Super, kočky, ďakujem vám za rady a do toho Biosilku idem. Myslela som, že objednávať budem už dnes, ale napokon musím objednať až niekedy budúci týždeň. Aj tak som už poriadne zvedavá!!!

    OdpovedaťOdstrániť