pondelok 16. júna 2014

Dermacol Enja Bath Scrub

Ahoj, kočky!

Z každej novej kozmetickej vecičky sa teším a teším sa aj na jej skúšanie. Často sa mi však stáva, že mnohé produkty si odložím do škatule, nech si počkajú na svoj deň, až na ne zabudnem. Podobne to bolo s balíčkom anticelulitídneho telového pílingu Enja od Dermacolu. Dostala som ho ako darček k objednávke v eshope www.dermacol.sk a od samej radosti som si naň akosi nevedela nájsť čas. Bola to celkom škoda.

DERMACOL, ENJA ANTI-CELLULITE BATH SCRUB

Iste si spomínate, že telové pílingy si už poriadne dlho nekupujem. Z jediného dôvodu - doma si vyrobím ten najlepší píling na svete. Preto som ani tento dermacolácky nejako zvlášť neprežívala, hoci darček by som len tak neodmietla. Prekvapením pre mňa však bolo, ako mi vyhovoval. Zvyknem si totiž robiť len cukrovo-olejový píling a tento je zasa soľný.
Možno vás zaujalo pomenovanie "bath scrub", čiže píling do kúpeľa. Pomenovanie vychádza so spôsobu, akým sa má použiť: najprv vymasírovať postihnuté partie a zároveň ho nechať rozpustiť v kúpeli, v ktorom sa treba máčať 10 minút. Ak mám byť úprimná, mne takýto spôsob použitia nie je veľmi sympatický. Nechcem sa kúpať v "oškrabanej pokožke". No ale to už nechám na vašom "šmaku". Pílingovanie je tak či tak veľmi príjemné. Balenie je dostačujúce na 1 použitie. Pílingová zmes je výrazne zelená, až som mala strach, že mi zostanú zelené dlane. Šrekova Fiona sa zo mňa, našťastie, nestala. Vôňa je taktiež výraná, citrusová, pripomína mi nejaký silný chemický čistič (možno niečo do WC), ale dá sa to zvládnuť.
Po pílingu sa človek cíti ako v novej koži a musím povedať, že ma dosť zaujal. Predovšetkým pre obsah soli z mŕtveho mora, o ktorej si všeobecne myslím, že je účinná. Možno by stálo za to vyskúšať tento píling ako dlhodobejšiu terapiu proti pomarančovej koži. Nie som si však istá, či sa tento píling ešte dá zohnať, pretože v eshope som ho nenašla. Viete o tom niečo?
Obsah: 10 ml
Cena: nezistená




Pekný deň!

4 komentáre:

  1. Ja veľmi na tekéto anticelulitídové produkty neverím, radšej si tiež pripavím píling doma, ale tak zase kto nevyskúša nevie :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S takýmito produktami je to vždy otázka pravidelnosti. Ak chce niekto bojovať s celulitídou, musí ísť do toho s odhodlaním, s pravidelným prístupom a nestačí použiť len píling alebo krém, tie sú len pomôcky ku strave a pohybu.
      Čo sa týka pílingu, niet nad ten domáci, o opaku ma asi ťažko niekto presvedčí :D

      Odstrániť
  2. Od DERMACOL používam telový peeling s vôňou belgickej čokolády a pomaranča, ale ako prevenciu celulitídy si vyrábam (no, o tom, či vyrábam by sa dalo podebatovať:) ) peeling z kávovej usadeniny, teda z klasickej zalievanej kávy, ktorej môj ocino pije požehnane a raz-dvakrát do týždňa dostane rozkaz tú usadeninu odkladať svojej dceruske do misky :) Čiže je to vlastne aj EKO hahaha :D Plne súhlasím s vetou, že kremy + peelingy atd nie sú všetko.Je to hlavne o pohybe, pitnom režime a strave;-) A tak, ako celulitída trápi plnšie ženy, trápi aj tie štíhlejšie... Pekný zvyšok dňa ;-)
    M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne nad takýmto pílingom z kávovej usadeniny som uvažovala, len momentálne nemám nablízku nikoho, kto by takú kávu pil. Musím však povedať, že pred pár rokmi mi neskutočne pomáhalo telové mlieko Nivea Q10 - po jeho niekoľkotýždňovom používaní som mala naozaj spevnenú pokožku. Takže kozmetika môže pomôcť, ale bez nejakej námahy alebo sebazaprenia to nepôjde :) Papa.

      Odstrániť