štvrtok 30. mája 2013

Spotrebované - máj

Ahoj!

Dnes vám nedám pokoj. Mám tu pre vás ešte jeden zhodnocujúci koncomesačný článok. Tentokrát o niekoľkych spotrebovaných výrobkoch. Ešte som sa celkom nerozhodla, či sa články tohto typu budú na blogu objavovať pravidelne alebo nie. Ja si síce takýto článok u iných blogeriek rada prečítam, tak možno sa u mňa stane sporadickým príspevkom. Uvidíme :)
V máji som toho vlastne ani veľa nespotrebovala. Nakopilo sa mi dosť vzoriek pleťových krémov, takže som viac-menej míňala a skúšala len tie. 



Doliva, Olivový vitalizujúci pleťový krém
Krém je určený na použitie ráno i večer. Na vzorčeku nie je určený typ pleti. Podľa mňa je určený skôr na suchú pleť, ale neublíži ani zmiešanej. No z tak malého množstva ťažko povedať. Má žltkavú farbu a dosť výraznú, hoci príjemnú vôňu. Krém ma celkom oslovil. 

Nivea, Očný krém Aqua sensation
Veľmi jemne parfumovaný krém na očné okolie možno použit´ ráno aj večer. Má bielu farbu a obsahuje výťažky z uhorky. Mal by hydratovať pleť okolo očí, a to aj v hlbších vrstvách. Zložka Hydra IQ má stimulovať tvorbu nových hydratačnych kanálikov v pleti. Redukuje opuchy a tmavé kruhy pod očami. Žiaľ, uvedené vlastnosti neviem zhodnotiť, pretože okolo očí nemám výrazné vrásky, netrápia ma ani opuchy a tmavé kruhy. Môžem povedať len toľko, že krém je príjemný a že si ho chcem v budúcnosti určitekúpiť, pretože nie je mastný, teda okolo očí nezanecháva mastnú machuľu. 

Dermacol, Natural, Vyživný mandľový denný krém
Hoci je krém určený pre suchú, veľmi suchú a citlivú pleť, obľúbila si ho aj moja zmiešaná. Okrem mandľového oleja obsahuje aj Q10, takže redukuje vrásky a vyživuje pleť. Tomuto krému verím všetko. Chcem si ho zaobstarať na zimu, pretože hoci je výživný, nie je veľmi mastný. No a jeho vôňa - všetky si hneď spomenieme na ten starodávny mamin (babkin) mandľový krém. Jednoznačne odporúčam. 

L ´oréal, Youth Code Luminize Super serum
Na toho sérum som sa veľmi tešila. Našťastie sa ku mne dostal vzorček skôr, ako som si ho stihla kúpiť v plnom balení. Nechápem, čo je to za výrobok. Sérum má rozjasňovať pleť, preto obsahuje drobučke rozjasňujúce perleťové čiastočky. Lenže… Keď som si ho nanášala na pleť, nejako sa tá hmota naťahovala, ako žuvačka. Dobre, nie celkom ako žuvačka, ale bolo to čudné. Sérum má síce krémovo-gélovú štruktúru, no keď si ho dlhšie vmasíruvate do pokožky, začne sa po nej tak žuvačkovo premiestňovať. A keď si na to ešte chcete naniesť make-up, tak sa začne zhlukovať s robiť na tvári riadny bordel. Radím: ruky preč!

Dermacol, Satin make-up base
Vyhladzujúca báza pod make-up, ktorá "dokáže vyplniť a zahladiť vrásky, jemné linky a póry a zamedziť, aby sa make-up v priebehu dňa vo vráskach usadzoval". Áno, takto si predstavujem dobrú bázu pod make-up. Báza je jemnučká, na tvári vytvorí nenápadný film, pleť je hneď hladká a matná, make-up sa s ňou krásne spojí a pleť je dokonalá. Ja by som si tú bázu želala ešte trošičku hutnejšiu, ale určite je to výrobok hodný kúpy. 



Clarins, Ultra-Matte Rebalancing Lotion
Vyrovnávajúci krém pre mastnú pleť. Poznám tento výrobok určený pre zmiešanú pleť a je to môj miláčik. Variant pre mastnú pleť nezaostáva, spĺňa to, čo sľubuje - vyrovnáva mastnú pleť, ktorá je naozaj matnejšia a počas dňa sa omnoho menej mastí. Samozrejme, netreba čakať zázraky, púdrik noste radšej vždy so sebou, ale s týmto krémom ho budete vyťahovať menej často. 

Bioderma, Sébium AKN
Biodermu mám rada, verím jej, väčšinou funguje ako treba. Ale 5 ml balenie tohto krému mi nič neukázalo. Ak s ním máte nejaké skúsenosti, napíšte mi, prosím, do komentov. 



Aldo Vandini, krém na ruky
Nielenže nádherne vonia (makadamiový oriešok a vanilka), ale sa aj skvelo stará o pokožku rúk. Rýchlo sa do pokožky vstrebe, ale ruky sú hebké, vyživené a pri každom pohybe zacítite, ako krásne voňajú. Krémov na ruky som už vyskúšala desiatky, tento patrí k tým naj. 



L ´oréal, Studio HotLiss, Termofixačný uhladzujúci sprej
Sprej určený na ochranu vlasov pred žehlením. Je asi druhý najlepší, ktorý som doteraz mala. Zrejme vlasy naozaj pri žehlení chráni, ale netreba to s namáhaním vlasov horúcimi želiezkami preháňať. Škoda, že som si medzičasom kúpila dva iné prípravky chrániace vlasy pri žehlení, inak by som kupovala ďalšiu fľašku tohto. 



Schwarzkopf, Gliss Kur, Shea Cashmere Wonder sérum v spreji
Vraj zázračné sérum, ktoré by malo vyživovať suché a poškodené vlasy. Upútal ma najmä obsah tejto fľaštičky - bambucké maslo a kašmírové proteíny. Je určené na denné použitie a netreba ho oplachovať. Doteraz znie všetko skvele, lenže môj pocit je iný. Zdá sa mi, že sa do vlasov vôbec nedostane a zostáva na nich len nalepené. Preto sa necítim dobre, mám po ňom pocit mastných a neupraviteľných vlasov. Minula som skoro celé balenie, lebo som mu dávala stále novú šancu ma presvedčiť, no nestalo sa tak. Už si ho nekúpim. Akurát sa mi páči jeho veľmi pekná vôňa. 

4 komentáre:

  1. Tolik spotřebovaných kosmetických pokladů! Jů! ;-) Na některé z nich jsi mě navnadila tak, že si pro ně budu muset běžet. ;-)
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To ms teší, ak som ťa inšpirovala ku kúpe niektorých výrobkov. Bola si už nakupovať?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nic z toho zrovna nevlastním, takže nemužu posoudit, ale určitě je to fajn, když jsi to dotáhla až do konce :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pri jednom výrobku som aj písala, že som mu stále dávala novú šancu, ale aj tak ma dostatočne nepresvedčil :)

      Odstrániť