sobota 7. marca 2015

Favourites - February '15

Ahoj, kočky!

Dnes je von tak krásne. Slniečko svieti v rámci možností na plné obrátky a pozýva nás na prechádzku v prírode alebo aspoň na posedenie v záhrade či aspoň na balkóne, no ja si toto všetko musím odpustiť. Pri tom množstve snehu, ktoré vonku je sa jeho lúče tak silno odrážajú, že moje očká to nie sú schopné zniesť dlhšie ako pár minút, preto som sa uchýlila k počítaču, uvarila si pomarančovo-mätový čajík a guafé a vrhám sa na obľúbený každomesačný príspevok - favoritov minulého mesiaca.


Začala som používať nové produkty na vlasy, konkrétne dva nové šampóny a kondicionér, s ktorým sa zatiaľ len učím zžiť a neviem si naň vytvoriť názor. Šampóny ma naopak zaujali dosť rýchlo. Hodnotiť ich by bolo ešte priskoro, no prvý pocit môže byť. Ovsený šampón Weleda by mal účinkovať proti lupinám, čo ešte nemôžem potvrdiť ani vyvrátiť, môžem však povedať, že mojim vlasom "zachutil" a ja cítim účinok v podobne príjemných poddajnejších vlasov. Uvidíme, čo sa bude diať ďalej. Podobný pocit mám aj zo šampónu Santé s bio mangom a aloe, ktorý navyše krásne vonia. V jeho prípade som bola aj trocha nemilo prekvapená, pretože s kondicionérom Dr. Hauschka (ktorý aktuálne používam) si vôbec nesadol a vlasy som po nich mala ako slamu. (Priznávam, že to nemám ešte dostatočne otestované, ale mohol to byť len obnovovací proces mojich vlasov, takže testujem ďalej.) Tretí šampón - Garnier s olivovým olejom a citrónom - nepoužívam ako šampón. Obľúbila som si ho ako prenádherne voňajúci sprchovací gél a neviem sa ho v sprche nabažiť. Jeho vôňa sa rozprestiera po celej kúpelni, pôsobí na všetky zmysly. Nádherná vôňa cistrusov, mňam!


Už som tú svoju testovaciu pauzu v používaní pleťovky Dr. Hauschka nemohla vydržať a opať som siahla aspoň po pleťovom toniku. Moja pleť si ho doslova pýtala. Odkedy ho pravidelne dostáva, je spokojnejšia. Ďalší obľúbenec od rovnakej značky je hodvábny púder, ktorý je naozaj multitalent. Najčastejšie ho používam ako púder na tvár, ale keď treba, prevezme úlohu suchého šampónu či púdra na chodidlá. Už teraz je mi jasné, že zostaneme kamošmi na dlhé roky. Nedávno som si kúpila nový lak na vlasy. A keďže ten, ktorý som si pôvodne kúpiť chcela mali na nehorázne vysokú cenu, riskla som to a prvýkrát kúpila niečo od Aussie. Nemôžem povedať, že by to bol ten najlepší lak na vlasy, pretože zložitý účes by na hlave asi dlho neudržal, ale na prirodzené ukorigovanie vlasov je parádny. K tomu aj krásne vonia.


Prechádzame k dekoratívke, ktorej výber tentokrát vyzerá dosť nudne, no o to viac si ho cením. Nedávno recenzovaný makeup Photo Finish od Catrice ma tak baví, že ho používam každý jeden deň a určite to tak bude dovtedy, kým trocha nestmavnem. Dokonale naniesť mi ho pomáha dokonalý štetec č. 102 z Luxe radu Zoeva. Toto je štetec na makeup, ktorý si dokúpim do zásoby, pretože líčenie s ním je radosť, zábava a pôžitok. Konečne som našla lícenku v zvláštnom "smokey" staroružovo-orieškovom odtieni akú som dlho hľadala, ale nikdy som si ju nevedela presne predstaviť. Tuším, že som mala šťastie, keď som na ňu natrafila, pretože Iluminating Blush od Catrice (odtieň 010 I Am Nuts About You) je dosť nedostupný tovar. Tá lícenka síce nemá celodennú výdrž, no za ten odtieň mi stojí a nevadí mi  dofarbiť si líčka počas dňa.


Po vyše roku, čo som po nej túžila a aj ju nechcela, som sa predsa rozhodla pre kúpu. Teraz sa už len pýtam sama seba, prečo som tak dlho váhala, keď Naked3 (Urban Decay) je farebne moja krvná skupina. Perfektne ladí aj s vyššie spomínanou lícenkou, s väčšinou mojich rúžov a tuším, že vďaka nej je moja zbierka neutrálnych tieňov celistvá. 
Za favorita v kategórii rúž som si tentokrát zvolila Forever Lip Shine od Gosh. Prečo? Pretože jeho farba je pre mňa čoraz zaujímavejšia a vždy, keď chcem vyzerať "trendy" a inak, siaham po nej. Na to, ako som sa bála trblietok, ktoré obsahuje, si s týmto rúžom pripadám zaujímavo.


S lakmi na nechty veľa vody nenamútim. Nuda, nuda, samá nuda, občas trocha šťavnatej ružovej. 100% Pure v odtieni Custard, thermo lak Essence z limitky Road Trip a drobček s výrazným ružovým želé obsahom od b.pretty. Ďalší mesiac to snáď už bude farebnejšie.


Čo robilo minulý mesiac radosť vám?

Pekný deň!

6 komentárov:

  1. Jeeej, ovseny od Weledy prave pouzivam aj ja a tiez sa mi paci. Od Dr. Hauschka mam radu z ruzi, denny a ocny krem. Resp. je to ocny balzam. Aaach, Naked 3 je uzasna, ale zakazala som si ju, lebo mam velmi malo pouzivanu Naked, tak musim mat trocha rozum :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dr. Hauschka je môj dobrý kamoš :)
      Naked 3 je naozaj úžasná. Tie farby mi naozaj zahrali do noty, obal je dokonalý a pevný, akurát sa teraz pár dní nemôžem líčiť, lebo to silné slniečko vonku moje očká dosť rozcitlivelo a vadí im aj nanášanie líčidiel prstom :(

      Odstrániť
    2. Ach, aj mne tecu slzy ostosest. Ja mam citlive oci. Ale ty to mas este horsie. O par tyzdnov si uz ani nespomenies :-)

      Odstrániť
    3. Žiaľ, očká mám naozaj citlivé, "plačem" skoro stále, bez slnečných okuliarov nespravím krok až do večera :( Slzia mi od slnka, od chladu, od vetra, od všetkého. Našťastie väčšinou nie od líčidiel, juchúúú!!!

      Odstrániť
  2. Jéé, tak tohle Ti prostě musím závidět. :3 Jak Hauschku, tak šampon Sante a ty super laky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hauschka je už moja srdcovka, práve dnes som si doobjednala ďalšie dva výrobky :)

      Odstrániť