sobota 10. augusta 2013

Na ktorý krém v lete nedám dopustiť?

Ahoj, kočky!

Vraj už máme tie najväčšie horúčavy za sebou. Jedna tretina augusta je už za nami, takže ja trocha meškám s plánom. Už minulý mesiac som vám totiž chcela napísať svoje dojmy o pleťovom kréme, ktorý sa mi v horúcich letných dňoch osvedčil už minulý rok.
Pre poriadok spomeniem, že mám zmiešanú pleť, ktorá má v lete, resp. v teplom počasí, sklony k masteniu. Trpí tým predovšetkým T-zóna a úplne najviac nos.
Krém Hydra-Matte Lotion od CLARINS je určený na každodenné použitie pre zmiešanú pleť. Sľubuje udržanie vlhkosti pleti, a zároveň bojuje proti lesku v T-zóne. Okrem toho je jeho úlohou okamžite pleť zjemniť, zmatniť a zmenšiť póry. Redukuje produkciu mazu a je nekomedogénny. Zároveň má pleť chrániť pred nečistotami z ovzdušia. Znášanlivosť na pokožke bola testovaná.
Áno, papier znesie všetko, a toto všetko nám výrobca sľubuje. Čo je však pravda a čo nie, človek zistí až na vlastnej koži.


Krémik som prvýkrát vyskúšala minulé leto. Vtedy som súrne hľadala niečo, čomu by som na prvý pohľad verila, že keď si ho nacapkám na tvár, nespôsobí  na nej pohromu. Do hry vstúpili dva produkty, ktoré som najskôr obzerala na internete. Neskôr mi v parfumérii milá predavačka na základe mojich kritérií odporučila práve krém od Clarins. A som jej vďačná. Medzitým som vyskúšala aj nejaké iné krémy, ale žiadny nedokázal to, čo dokáže Clarins. Keď si ho nanesiem na tvár, nevytvoria sa mi na nej v priebehu dňa veľké mastné plochy. Jednoducho je schopný tvorbu mazu regulovať, resp. veľmi slušne zneškodniť. Hoci je krém určený na deň, rada ho používam aj na noc. Ráno sa vždy zobudím s peknou pleťou, normálnou, bez lesknúceho sa nosa. Toto sa nepodarilo snáď žiadnemu inému krému. Vlastne veľmi dobre obstál aj krém Balea, o ktorom som už písala.


Ingrediencie. Žiaľ, v tejto oblasti sa nevyznám. Hoci rada skúmam obaly výrobkov, v obchodoch tým zabijem dosť času, o väčšine týcho prísad nemám ani tušenie. Takže hodnotím len vlastný pocit z výrobku.



Krém vlastne ani nie je celkom krém. Má jemnejšiu a redšiu textúru, trocha krémovú, trocha gélovú, takže je to fluid. Takáto textúra je vhodná práve na teplé ročné obdobie. Dávkuje sa malou pumpičkou zo skleného flakóna, ktorý má oválny tvar, preto sa pohodlne drží v ruke. Na fotke môžete vidieť, koľko výrobku dostaneme z flakóna pri jednom stlačení pumpičky. Ja používam 1 - 2 dávky. Jedna dávka vystačí na celú tvár, 2 sú akurát na tvár a dekolt. Fluid má veľmi jemnučkú vôňu, ktorú neviem identifikovať - pripadá mi totiž taká "kozmetická".
Z Á V E R :
Po použití tohto fluida je moja pleť hydratovaná, ale nevznikajú na nej počas dňa či noci žiadne mastné miesta. Výrobok sa rýchlo vstrebe, nemám na tvári pocit masky, nijako pleť neirituje. Používam ho aj pod mejkap, pričom sa nemusím báť, že by som sa musela každú hodinu púdrovať. Neupcháva mi póry, nezhoršuje stav pleti. Používam ho len v lete, na zimu je jeho fluidná textúra nedostačujúca pre hydratáciu pleti.
Cena: 28,45 € (ale na internete sa dá kúpiť aj lacnejšie, len sa treba preklikať viacerými stránkami)
Odporúčam ho? ÁNO!
Kúpila by som si ho znova? ÁNO, ale len na letné mesiace.

Pekný deň!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára