sobota 2. apríla 2016

Spotrebované - február + marec '16

Ahoj, kočky!

Žiadne veľké čísla. Moja spotreba kozmetiky za uplynulé dva mesiace je dosť skromná, pritom sčasti mi s ňou bolo pomáhané, sčasti spotreba trvala dlhé, dlhé týždne.



Tajne, sem-tam i verejne, naň skladám ódy - sprchovací gél "divý mak" bi good. Vonia prenádherne, má príjemné zloženie a sprchovanie s ním je zážitok pre zmysly. Snažila som sa ním šetriť, no aj tak sa minul. Nevadí, plánujem ho kúpiť znova a rovnako plánujem kúpiť a vyskúšať všetkých jeho súrodencov. Nech počnú sprchové orgie pre nosy. Naopak, telového mlieka Neutrogena som sa nevedela zbaviť. Používala som ho od decembra a vôbec ma nebavilo, nepoužívala som ho rada, ale nevyhodila by som ho. Viem presne, prečo ma nebavilo - chcela som sa natierať niečím prírodným a pekne voňajúcim. V koši na môj veľký smútok skončil gél z aloe vera. Pokazil sa, čo ma veľmi mrzí, lebo som si z neho práve chcela spraviť hydratačný kondicionér na vlasy. Tento gél je multifunkčný a ja som ho tak aj používala - na všetko. Pred letom si nejaký kvalitný rozhodne zadovážim a čoskoro pripravím aj článok s tipmi, čo všetko sa s aloe vera gélom dá robiť.


Dva šampóny na vlasy, ktoré ma v poslednom období pobavili. Jalovcový šampón proti lupinám Logona som kupovala s túžbou zbaviť sa lupín prírodnou kozmetikou. Lenže celý tento plán "pokazil" jeden z najúčinnejších konvenčných šampónov bojujúcich s týmto problémom (nemýlite sa, bol to Head&Shoulders), takže logonácky rytier už len udržiaval stav mojej pokožky hlavy vo vyhovujúcom stave. Keď sa minul, na rad prišiel nádherne voňajúci šampón na farbené vlasy (tie svoje si už roky nefarbím) s rakytníkom Terra Naturi. Myslím, že hneď po prvom použití som vo vlasoch spozorovala pár väčších lupín. Blee. No ale používal sa dobre, vlasom celkom zachutil, hlavne v spojení s vlasovým olejom. Avšak minul sa mimoriadne rýchlo, čo ma dostáva k túžbe znova ho kúpiť a skúšať ďalej, čo sa stane. Potom si spomeniem na lupiny a už naozaj neviem, kam z konopí...


Micelárku bioPha nemám veľmi chuť popisovať, čítali ste o nej už v recenzii. Toto je moja obľúbená značka, no čo sa týka odličovania, v boji micelárka vs. odličovacia emulzia siahnem určite po druhej menovanej. Svoje nadšenie pre skúšanie prírodných zubných pást nezatajím, ale neukryjem ani fakt, že ich občas prestriedam niečím sviežím konvenčným. Pod ruku prišla pasta Aquafresh. O ten "zelenšej" bi good som nedávno písala, článok tu.


Zväzok vzoriek kozmetických produktov sa mi opäť trocha zúžil. Z tých dnešných vypichnem telové mlieko do sprchy s koenzýmom Q10 Nivea, ktoré si možno kúpim aj v plnom balení. Prečo? Lebo je neoceniteľný na plavárni či v kúpeľoch. Málo času + krémovanie v sprche = bez problémov oblečené džínsy bez pocitu stiahnutej kože (či mastnej po klasickom krémovaní). Z miniatúrnej vzorky šampónu pre objem vlasov 100% Pure som nestihla veľa zistiť, no stihla som si všimnúť ako krásne vonia a príjemne sa nanáša. Kiežby som už túto vlasovku vyskúšala na vlastnej štici. Šokujúco skvelý bol obrúsok napustený prírodným sójovým odlakovačom Priti Nyc. Vystačil na všetkých desať nechtov a poslúžil by ešte aspoň jednému páru rúk či nôh. Expresne rýchle odlakovanie, prírodné zloženie i zvláštne zaujímavá vôňa z neho spravili objekt mojej túžby.

Kôš je opäť prázdny, ktovie, do akej miery ho naplním tento mesiac.

Pekný deň!

6 komentárov:

  1. Logonu sa chystám tiež vyskúšať, čo sa týka šampónov. A tiež som sa rozhodla vyskúšať niečo z bipáckej privátnej značky a kúpila som si čistiaci gél na pleť. Zatiaľ si veľmi pochvaľujem a najbližšie keď pôjdem do Rakúska kúpim si do zásoby aspoň tri.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bi good produkty ma naozaj poriadne zaujali. Chcela by som vyskúšať všetky "príchute" sprcháčikov a snáď aj nejaký šampón. A ešte šalviovú zubnú pastu :D

      Odstrániť
  2. Nalákala jsi mě na ty bi good sprcháče. A těším se na článek o aloe vera gelu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba ich vyskúšať, podľa mňa za to stoja a ako som písala vyššie, chystám sa na ne všetky :)

      Odstrániť
  3. To je věcí :) Nejvíce se mi líbí produkt s rakytníkem a micelárka :)

    Piosek

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bez micelárky ani na krok. Teraz mám Baleu, a tá sa mi zdá byť o trošilinka príjemnejšia, aj keď pení :D Šampón s rakytníkom voňal prekrásne, len tie lupinky ma trocha nahnevali, ale neviem naň prestať myslieť... (no minul sa megarýchlo!)

      Odstrániť