streda 13. apríla 2016

Recenzia: ZAO Matt Lipstick č. 462

Ahoj, kočky!

Poďte si so mnou trocha zaochkať a potešiť sa niečím príjemným, čo mi robí radosť už peknú hŕbku týždňov.

ZAO, MATT LIPSTICK Č. 462 OLD PINK


Matné rúže ešte stále hýbu naším svetom a nechystajú sa len tak vzdať svojho výslnia. Už nie je problém kúpiť si pekné matné farbičky na pery kdekoľvek v drogérii, zato nájsť takýto kúsok v čriede prírodných je už trocha zaberák. Matné a pekné odtiene sa mi podarilo objaviť v sortimente mojej obľúbenej značky ZAO. Na začiatok som siahla po neutrálnom ružovom odtieni, hoci podľa obrázkov na nete som si nebola vôbec istá tým, čo sa ku mne dostane. Všetky to poznáme, objednávanie cez internet má svoje úskalia.


To, čo sa ku mne dostalo, vyzeralo odtieňom rozhodne lepšie ako v e-shope. Super, farba presne podľa môjho gusta, pokiaľ ide o neutrálky. Vlastne som v odtieni Old Pink našla tú povestnú "moje pery, len krajšie" farbičku. Ďalšie super.


Prenádherný bambusový obal je len korunkou na hlave kráľovnej. Ten sa teda nehanbím vytiahnuť kdekoľvek na verejnosti, hahá, práve naopak, nech sa len všetci pozerajú, aký krásny rúžik ja mám. A že sa aj pozerajú. Mnohé výrobky tejto značky spadajú do systému znovanaplniteľných obalov a rúž nie je výnimka (akurát som dodnes neprišla na to, ako to spravím). Obal je aj po dlhodobom nosení rúžu po kabelkách a neustálom vyťahovaní v neporušenom stave - neobitý, neodretý, nápisy neošúchané, zatváranie nevychodené. Super číslo tri.


Nie je to žiadna výtka, aj keď ma to troška mrzí - tyčinka rúžu je taká mäkká a maslová, že sa pri natieraní na pery opiera o stenu obalu, a tak už nevyzerá dokonalo. Ja viem, nepodstatné, no aj tak by som bola rada, keby sa tento pre mňa nedostatok dal nejako odstrániť.


Rúž som fotila len po pár použitiach a môžete vidieť, že tyčinka nie je veľmi veľká. Jej obsah je 3,5 gramu, takže očakávam, že značnú časť obsahu budem štetcom vydlabávať z vnútra obalu. Nevadí, medzitým už budem mať novú náhradnú tyčinku, ktorú si voľajako vložím do obalu a tú starú si odložím na domáce použitie.



Ak sa budete riadiť podľa vzorkovníka odtieňov, budete sklamané výsledkom. Ja som rada, že som sa riadila skôr názvom Old Pink, takže som očakávala presne takýto krásny zastretý ružový odtieň, nie výraznú červeno-ružovú oko na obale alebo na obrázku.



Rúž je neskutočne krémový, výživný a vôbec nie je matný. Možno tak polomatný (semi-matte) alebo zamatový. To je troška mínus vzhľadom k mojim očakávaniam, no je tak príjemný na perách, že mu musím toto malé klamstvo odpustiť. Výdrž je podmienená všetkými činnosťami, ktoré budete perami vykonávať. Je jasné, že vďaka jemnej konzistencii sa otláča na všetko, čoho sa perami dotknete. Ak len rozprávate a dýchate, drží pekne. Až po prvú pusu...
Vôňou mi však neulahodil. Chuť podľa mňa ani nemá, no vôňa je taká tá starodávna, ako keď otvoríte babkin zabudnutý krém z mladosti. Nie je to nič hrozné, nie je to silný puch, ale ja by som radšej niečo súčasnejšie.


Jednoducho vyzerajúci spôsob výmeny náplne...
(Skúšala som to niekoľkokrát, zatiaľ neúspešne. Vyskúšam ešte, keď bude tyčinka na dne.)


Ponuka odtieňov nie je na zahodenie, ale neriaďte sa obrázkami, radšej názvami odtieňov, ktoré sú dosť popisné (napr. Pink Red, Red Orange, Plum, Nude Rose, Dark Nude...).


Obsah: 3,5 g
Cena: cca 17 € (náhradná náplň cca 13 €)

Prvá ZAO lastovička je už na blogu a v blízkej dobe vás tu chystám mierne zamoriť ich dekoratívkou. Máte sa na čo tešiť. Vy mi určite dajte vedieť, či máte od tejto značky tiež niečo vyskúšané. Ak áno, tak čo a ako ste spokojné, ak nie, čo by ste prípadne rady vyskúšali.

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. To je náááádherná barvička :) Super!

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nepočula som vobec o tejto značke ale ked ma niečo zaujme tak idem po tom. A tato farba je nadherna nechcem nič svietiace ako pre barbiny skor niečo taketo a ked nie je tak uplne matny to je tiež plus to sa mi páči. A tym ošuchanim ružu o obal to by sa ani mne moc nepačilo lebo ja chcem mať všetko tip top. myslím že to nie je jeho mäkkosťou ale obalom ktorý je asi trochu labilnejší a v nutri to pri natieraní rúžu trochu peruje. Myslím si to podľa toho lebo mám dva ruže od essence ale inej farby jeden sa opiera druhý nie. Teoreticky to môže byť aj obalom alebo ak je tam aj trochu nakrivo vsunutý. Pojdem sa nan hned pozrieť. Skvelý typ:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Paráda! Teším sa, že si sa u mňa dozvedela o novej značke :) Rúžik je mojou každodennou srdcovkou a keď ho miniem, určite dokúpim novú náplň. Mám doma ešte pár výrobkov tejto značky, tak pomaly budú pribúdať aj ďalšie recenzie. Dúfam, že zaujmú.

      Odstrániť
  3. Wau ten ruz vyzera uchvatne, ten obal a farba...naozaj ochkam :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stále sa z neho teším, takže je to moja malá kozmetická láska :) Krásny je!

      Odstrániť