piatok 18. marca 2016

Recenzia: Hubičkový korektor Maybelline

Ahoj, kočky!

Do tretice všetko najlepšie. Tak mala byť zakončená tohtotýždňová korektorová trilógia. V priebehu týždňa sa však všetky moje beauty-pocity pomiešali, kritické oko sa otvorilo, ozvali sa pochybnosti. Môj dlhé týždne preferovaný korektor nie je bezchybný!

MAYBELLINE, INSTANT ANTI-AGE EFFEKT


Viem, že je asi utópia nájsť korektor, ktorý by spĺňal všetky naše požiadavky, no ja som mala pocit, že "hubičkový Maybelline" je neprekonateľný. Prvýkrát som mala možnosť kúpiť si ho pred rokom v Nemecku, ale raz som naň celkom zabudla a raz ma odradil neidentifikovateľný cudzí hlas v hlave. Dostala som sa k nemu až ku koncu roka. Hneď sa stal mojím každodenným zdokonaľovačom.



Korektor je primárne určený na prekrytie tmavých kruhov pod očami a vrások v okolí očí, preto je koncipovaný týmto praktickým spôsobom - integrovaným aplikátorom, ktorý má pomôcť produkt čo najprirodzenejšie spracovať na pleti. Mne sa tento nápad pozdáva, hoci mnohí kričia proti. Pretože to nie je hygienické. Na to, že svoje štetce, hubky a aplikátory čistím pravidelne, v tomto prípade problém s hygienou veľmi nemám. Beriem to tak, že pod očami nezvyknú byť také nečistoty ako na zvyšku tváre a na také neduhy korektor nepoužívam.
Okrem spomínaných prekrývacích účinkov je korektor určený aj na zmiernenie opuchnutých očí. Túto informáciu som si na obale prečítala len nedávno a neviem ju potvrdiť či vyvrátiť, hoci príležitosť pozorovať to som mala. Zobudiť sa po výdatnom spánku s očami ako balóny sa mi raz podarilo, avšak zmierniť tento výzor mi pomohli skôr očné tiene a výdatná vrstva riasenky.


Odtiene korektoru som videla a skúšala len dva. Podľa testera sa mi zdal vhodný práve ten svetlejší s číslom 01 Light. Na prvý pohľad (v obale) pôsobí dosť neutrálne, no nie príliš svetlo. Úplné bledule si na svoje neprídu. Na pleti podľa mňa ešte trošilinku zoxiduje. Našťastie sa to udeje okamžite po nanesení, preto nehrozí, že vám o pár hodín niekto okomentuje výzor s narážkou "máš oči ako dve šišky". Teraz prichádza paradox - on oxiduje do oranžova a ružova zároveň.


Krásu určite nemôžem uprieť baleniu. Pevný plast, skrutkovací mechanizmus vytláčajúci korektor a zároveň ukazujúci, koľko výrobku sa v obale ešte nachádza, príjemná mäkká hubička, všetko super. Ešte raz sa ale vrátim k tomu aplikátoru. Z informácií od výrobcu som sa dozvedela, že výrobok je chránený antimikrobiálnym systémom, pričom je dôležité nenechávať aplikátor vlhký a vždy ho po aplikácii utrieť papierovým obrúskom. (No, toto som doteraz nerobila...)


Ukážka, ako korektor na pleti vyzerá a čo dokáže vám iste povie viac ako všetky slová, tak len doplním, že sa nám tu objavuje druhý paradox. Aj keď na pokožke korektor mierne oxiduje, pod (mojím) okom to nevidno. Možno je to ten nepochopený zázrak prispôsobenia sa výrobku tónu pleti, alebo je to celkom iný zázrak. Korektor ma zatiaľ baví, určite ho spotrebujem do konca (zostáva mi čosi viac ako pol balenia), ale budem hľadať svoj ideál. Najlepšie niečo z prírodnej kozmetiky. Dĺžim vám však vysvetlenie. Aj keď doteraz u mňa fungoval ukážkovo, zrazu sa tiež začal usádzať vo vráskach. Usádza sa rozhodne menej ako iné korektory, ktoré som doteraz používala, opäť tu veľkú úlohu zohráva viacero iných faktorov. Napriek tomu môžem korektor odporučiť ako jeden z najlepších a pokiaľ sa chystáte do zahraničia a máte chuť na niečo na Slovensku nedostupné, toto je horúci kandidát.



Obsah: 6,8 ml
Cena: cca 10 €

Pekný deň!

5 komentárov:

  1. On sa nedá na slovensku zohnať? ja som myslela že ano lebo som o ňou už par krat čítala ale dievčata si ho evidentne tiež kupili v zahraniči. Mne to teda nehygienicky nepripada ako to niektore prezentuju, skor je to individualne niekomu to takto proste vyhovuje a niekomu sa to nepozdáva ..ale páči sa mi:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nechcem tvrdiť niečo na 100%, ale na 99% si myslím, že sa u nás zohnať nedá. Pokiaľ viem ani v ČR. Som rada, že nie som jediná, ktorá s tou hubičkou a hygienou problém nemá :) Ako píšem, používam ho denne a je to momentálne môj najobľúbenejší korektor, i keď v prípade nepríjemností ako je vyrážka (príp. akné) je tu záchranca Liquid Camouflage od Catrice.

      Odstrániť
  2. Ja mam tu hubku prec po par pouzitiach a nanasam klasicky ako ostatne prstom, vadil mi spinavy aplikator, aj stetce hned umyvam po pouziti lebo sa nemozem pozerat na spinave, trosku uchylka moja 😃

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Napadlo mi dať ju dole, ale mne práve vyhovuje a síce je to zláštne, keďže štetce periem pravidelne, že tu ma to nijako "netankuje" :D

      Odstrániť
  3. Ja mam tu hubku prec po par pouzitiach a nanasam klasicky ako ostatne prstom, vadil mi spinavy aplikator, aj stetce hned umyvam po pouziti lebo sa nemozem pozerat na spinave, trosku uchylka moja 😃

    OdpovedaťOdstrániť