streda 23. marca 2016

3x3: Zubné pasty z prírody

Ahoj, kočky!

Už sa tým ani netajím. Z bežnej ústnej hygieny sa stala malá úchylka. Rada skúšam niečo nové, čo by nebolo až také divné, ale keď napríklad na sieti objavím nový eshop, hneď mu skontrolujem ponuku zubných pást. A robím si pritom plány, ako ich raz všetky vyskúšam.
Ale viem, že v tom nie som sama a aj medzi mojimi milými čitateľkami sa najaké pasto-maniačky nájdu. Možno vám padne vhod táto krátka trojrecenzia a ak ste si všimli/nevšimli nový formát článku "3x3", tak vedzte, že sa s ním tento rok stretnete viackrát. Pôjde o príspevky - recenzie, v ktorých sa stretnú tri typovo blízke výrobky od troch rôznych značiek. Zväčša pôjde o značky prírodnej kozmetiky a dočkáte sa v nich napríklad aj pokračovania pastovej story, krémov na ruky, riaseniek, ceruziek na oči, šampónov atď.


BIOPHA ORGANIC, TOOTHPASTE NATURAL FRESHNESS


BioPha je značka dostupná v DM a patrí k mojim najobľúbenejším. Hoci jej sortiment je oproti iným značkám chudobnejší, s výrobkami som bola doteraz veľmi spokojná a niektoré  rada znova dokupujem. Táto pasta k nim, žiaľ, nepatrí. Budem ju síce brániť, pretože verím jej účinkom, ale mne nevyhovovala z týchto dôvodov: Predovšetkým pocit po čistení, ten nikdy nebol stopercentný, stále mi čosi chýbalo a viackrát som si ešte dodatočne prešla zuby len čistou kefkou, aby som ten nedostatočný pocit zmiernila. Myslím, že svoj podiel na tom mala aj chuť pasty. Tá je deklarovaná na obale ako "chuť chlorophylu". Vysvetlite si pod tým čo chcete, pre mňa, aj keď chuť chlorophylu nepoznám, to bola presne tá chuť. Taká plná, vôbec nie svieža, v ústach som mala taký suchý a "ťažký" pocit.
Vôňa pasty je jemná, nie príliš výrazná, konzistencia zasa hustá (asi aj preto ten ťažký pocit v ústach). Z týchto troch pást je bioPha najbelšia. Penivosť je stredná nižšia.
Asi ste pochopili, že ja si ju už viackrát nekúpim.

Obsah: 100 ml
Cena: (neviem ju dohľadať, ale bolo medzi 3 a 5 €)





ALVERDE NATURKOSMETIK, 5 IN 1 ZAHNCREME NANAMINZE


Očakávania som mala obrovské. Nezažila som sklamanie, ale čosi mi pri tejto paste chýba. Je to biely krém so sivastým nádychom s príjemnou (ako už píšem) krémovou konzistenciou. Vonia krásne mätovo a rovnako príjemne sviežo aj vonia. Po čistení cítim svieži pocit, slabší ako pri konvenčných pastách, ale výraznejší, resp. mätovejší ako pri paste bioPha. Ak budem v obchode a padne mi do oka práve vo chvíli, keď budem nejakú pastu potrebovať, siahnem po nej, dovtedy sa však nechám zlákať nejakými nevyskúšanými.

Obsah: 75 g
Cena: (žiaľ, ani teraz si nie som istá, okolo 3 - 5 €)






BIGOOD, NATÜRLICHE ZAHNCREME MINZE


Mätová pasta z rakúskej Bipy bola lákadlom hlavne po tom, ako som z tejto prírodnej línie vyskúšala iné výrobky. Pre mňa je to značka, ktorú plánujem vyskúšať skrz-naskrz (skúsila som už pleťovú a telovú líniu, dokonca prípravky do domácnosti), takže aj druhú verziu zubnej pasty - šalviovú. O mätovej vám prezradím toľko, že má ľahkú krémovú textúru, takže sa rovnomerne rozotrie na zuby, jemnú nažltlú bielu farbu, rovnako jemnú mätovú vôňu, v ktorej pozadí však cítim niečo, neviem, možno bylinkové. Myslím, že z týchto troch mi vyhovovala najviac, aj keď tiež nebola extra svieža (mám rada ten pocit a trocha mi v prírodných pastách chýba). Čo sa týka penivosti, tak tá bola práve u tejto pasty hádam najvyššia, ale nič také, že vás pena v ústach zadúša. Keď vyskúšam šalviovú verziu, dám vám echo, zatiaľ sa na potulkách svetom nechajte zlákať na mätovú.

Obsah: 75 g
Cena: cca 2,80 €





Ak máte nejaké tipy, po akých pastách by som sa mala poobzerať a vyskúšať, napíšte mi ich do komentárov. Spravím si veľký zoznam :)

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. chcem sa opytat na tu alverde - da sa kupit aj u nas? ak ano, kde ju mam hladat? nejak som ju nevidela - pri pastach? alebo alverdackych veciach? dakujeeeem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, prepáč, že odpisujem až dnes... Nevedela som si spomenúť, kde som ju kúpila, tak som spätne prezrela "new in" články, kde som zistila, že som ju kúpila v Mülleri v Rakúsku. Lenže kedysi dávnejšie som ju iste videla aj v DM v našom malom meste. Teraz som tam dlho nebola, takže neviem povedať. Keď som kupovala tú bioPha, tak tá nebola pri pastách, tak možno aj Alverďácka bude skôr pri ostatných ich veciach.

      Odstrániť
    2. jeeej vdaka, ja to tiez citam az teraz :-))) ked pojdem do dm pozriem, vdaka a pekny den...

      Odstrániť
  2. Hmmm... ta Bigood zní dobře. Z uvedených jsem zkoušela jen Alverde. Taky mi u přírodních past chybí ta svěžest. Někdo mi radil koupit si k pastě i Alverde ústní vodu, tak jsem to udělala, je větrovější, ale taky chutná po syrovém hrášku. Což je divné. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hrášom mám veľmi rada, ale v paste ani v ústnej vode ho cíciť rozhodne nechem! :D
      U mňa je to tak, že hlavne ráno mám rada tú sviežosť, lebo ma povzbudí.

      Odstrániť
  3. No paráda! To mám radost, že někdo taky recenzuje zubní pasty :) Myslím, že zrovna tady to odvětví moc lidí nebere a zubní pasty zase tak neřeší, ale já se od Vánoc taky ponořila do kouzla přírodních zubních past a jsem naprosto spokojená a plně Tě chápu :) Pokud hledáš nějaké nové, koukni tady: http://piosek.blogspot.cz/2016/02/bio-organicka-cedrova-zubni-pasta.html a na další recenzi jiné zubní pasty se chystám brzy (možná už příští týden).

    Piosek

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hneď som musela obzrieť aj tú pastu u teba. Vyzerá zaujímavo a myslím si, že to môže byť skvelý stupienok pri prechode od konvenčných pást k prírodným, keďže mnohých odrádza práve penivosť, ktorá v "tvojej" ruskej paste je. Mne tá penivosť občas chýba, aj keď som si už zvykla. Ale občas si vyrobím aj kokosovú "pastu, ktorá teda nepení vôbec a nerobí mi problém. Ako som písala v článku, skúšanie nových pást sa u mňa stalou malou obsesiou :D

      Odstrániť