nedeľa 10. augusta 2014

Tri kultovky od NYX-u

Ahoj, kočky!

Už po niekoľkýkrát sa tým chválim (nie, ja sa z toho teším, tak mi nedá inak), ale nedá sa mi inak. Prežívam šťastné kozmetické obdobie, najmä pri dekoratívke. Nazhromaždilo sa mi v zbierke množstvo skvelých produktov, ktoré sú výborné sami o sebe, ale dokážu podporiť vo výkone aj iných svojich slabších súkmeňovcom. Koho by teda nepotešilo vidieť, ako kozmetika pracuje pre dobro majiteľa? Mňa to teda teší nesmierne. Preto je mi cťou predstaviť vám ďalšie prírastky v mojej dekoratívkovej rodinke, a to rovno tri kultové kúsky od NYX-u. Kto sa teší so mnou?


POWDER BLUSH, 11 TAUPE

Zohnať podobný odtieň lícenky nie je jednoduché. Sivo-hnedá lícenka je v našich drogérkových končinách tabu, takže kto podobný odtieň hľadá, tu je. Ešte aj za skvelú cenu. 
Ja som si lícenku nekupovala pre jej prvotný účel, chcela som ju ako bronzer. Bronzer si väčšina z nás predstaví skôr bronzový (logicky), pokiaľ od neho nečakáte efekt vytvorenia tieňov na tvári. Znie to trocha desivo, lenže ide o toto: láka ma vytvoriť "zoštíhľujúce" tiene pomocou tieňového odtieňa. (Pekne som to natienila, nie?) Taupe odtieň mi pripadá na tento účel ideálny, pretože má silný sivastý podtón, ktorý mi tieň pripomína. Neviem sa rozhodnúť, či je skôr studený alebo neutrálny. Každú chvíľu sa v mojich očiach mení, ale aj tak si myslím, že je to jeden skvelý odtieň na kontúrovanie pre každý odtieň pleti.
Z pigmentácie som bola naprv poriadne sklamaná. Zdalo sa mi, že vôbec "nekreslí". Ha, omyl! Stačilo sa len prvýkrát pokúsiť o vytvorenie spomínaných tieňov a bolo mi jasné, že tá pigmentácia je akurát. Vyzeralo to tak, že si na tvár nič nedávam, žiadnu farbu, tak som dávkovala a dávkovala... Výsledok? Hrôza. Preto pozor, stačí dvakrát naniesť jemnú vrstvu štetcom, ak chcete kontúrovať. Účelom tohto procesu predsa nie je farbu ukazovať, ale s jej pomocou klamať. Lož predsa nemá byť na povrchu.
V prípade lícenky Taupe ide o poriadnu kultovku a už aj ja viem prečo. Pretože aj si ju kočky kupujú z rovnakého dôvodu ako ja, dokonale ho plní. Treba sa najprv naučiť s ňou pracovať, čo mne ešte celkom nejde, ale s trochou cviku už vidím ten tieňový efekt, ktorý chcem docieliť.
Výdrž lícenky sa mi zdá byť celodenná v prípade, že aj mejkap vám vydrží celý deň. Ak nie, ide s ním dole. Každopádne je to podľa mňa skvelý výrobok s nezameniteľným odtieňom.
Obsah: 4 g
Cena: cca 6,95 €




JUMBO EYE PENCIL, 604 MILK

Nie je stáď kultovejšia ceruzka/tieň v ceruzke ako práve Milk od NYX-u. Každá blogerka venujúca sa dekoratívke ju má a konečne som sa medzi ne zaradila aj ja. Trvalo mi to poriadne dlho, pretože som ju chcela pár rokov. Hľadala som rôzne jej alternatívy, no donedávna sa v drogérkovom svete podobný produkt nedal kúpiť (myslím, že jediný biely ceruzkový tieň má v ponuke len značka Astor (z dostupných drogérkových značiek)). Stojí Milk za ten povyk? Myslím že aj áno, aj nie. Pokiaľ viem, ceruzka prešla malou estetickou premenou - grafické usporiadanie popisov. A vraj už nie je taká skvelá ako bývala. To síce posúdiť neviem, ale svoje dojmy vám aj tak prezradím.
Ako podklad pre zvýraznenie svetlých očných tieňov je určite jednotka. Dokáže to skvelo, čo vám iste dosvedčím na porovnávacej fotke nižšie. Pracuje sa s ňou mimoriadne ľahko - nie je ani príliš mäkká, ale ani pritvrdá, taká akurátna, no pigmenty sa z nej ľahučko uvoľňujú na viečko. Dá sa jednoducho rozotrieť prstom alebo štetcom. Tiene sa na ňu môžu nanášať podobne, naťupkaním prstom, alebo jemnými ťahmi štetčom. Všetko okej. Sklamala ma však výdrž. Už po štyroch hodinách som si všimla zaliezanie do záhybov viečka, spočiatku len trocha, no s postupom času čoraz viac. To sa mi teda nepáčilo. Nemám problém si tiene počas dňa upraviť (stačí trocha pretrieť prstom a ide sa ďalej), ale aj tak som to nečakala. Jednoducho som od kultovky chcela dokonalosť. Napriek tomu túto chybičku rada prehliadnem, pretože mi inak vyhovuje a otvára mi ďalšie možnosti na líčenie.
Obsah: 5 g (Vážne má až 5 g, cítiť, že je ťažšia ako iné ceruzky, ale neviem, ako ju zastrúham. Obal je predsa z umelej hmoty, tuha sa nedá nijako vyskrutkovať, takže len ostrúhať. Nemáte s tým niekto skúsenosť?)
Cena: cca 5,50 €




Čo dokáže Milk so slabo pigmentovanými očnými tieňmi Essence?

Horný rad: tiene bez podkladu.
Dolný rar: tiene nanesené na ceruzku Milk.

BUTTER GLOSS, 02 ÉCLAIR

Ešte nie celkom kultovka, ale to nepotrvá dlho. Butter glos-mánia sa začala blogosférou už šíriť, a oprávnene. Aj keď mám radšej rúže, začínam sa celkom vyžívať v týchto nových masielkových leskoch. Prečo masielkové? Pretože len čo sa produktom dotknete pier, začne sa na nich akoby roztápať ako masielko. A ten pocit potom je tak masielkovo príjemný. Podľa mňa je to taký hybrid medzi leskom a tekutým rúžom. Efekt na perách je tiež niečo medzi tým. Inak, pre mňa je to už tak trocha závislácka záležitosť, pretože mám stále chuť si ho nanášať. Pritom najlepšie slúži práve nanesený v tenučkej vrstve (v silnejšej už zalieza do záhybov pier) - dodá krásny lesk (taký stredný) a peknú farbu. Ja som si zatiaľ vybrala neutrálnu ružovú, pretože som chcela na nenáročnom odtieni otestovať jeho kvality. Vyzerá to však tak, že sa nechám nalákať aj na niečo výraznejšie. Absolútne očarujúca je jeho vôňa. Je tak krásne sladučká, karamelová. (Oproti nedávno spomínaným novinkovým leskom od Catrice však nechutí sladko, čo je škoda.) Kúpu tohto lesku rozhodne neoľutujete, je skvelý. Aha, zabudla som: výdrž má ako akýkoľvek iný lesk a otláča sa. Ale aspoň si ho potom môžem znova naniesť :)
Obsah: 8 ml
Cena: 6,95 €




Milk/Taupe/Éclair

Všetky produkty v akcii


Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Tú lícenku skrátka musím mať!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som to tak cítila :D Pri všetkých troch vecičkách.

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Určite stojí za vyskúšanie. Baví ma na nej hlavne to, ako dokáže vytiahnuť farbu aj z "bezfarebných" tieňov :D

      Odstrániť
  3. Dneska jsem si vyzvedla objednávku NYX, mám tam taky dva Butter Glossy, tak jsem na ně zvědavá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jee, tak dúfam, že si s nimi spokojná aspoň tak ako ja a že nám ich čoskoro ukážeš na blogu :)

      Odstrániť
  4. super článok :), zajtra otvaraju nyx v bratislave, tak aspon budem vediet co dat do kosika :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že sa necháš trocha inšpirovať. Nyx má však veľa produktov, ktoré stoja za pozornosť a ja si budem musieť nejaké zasa obzrieť. Bielu ceruzku už potrebujem novú :)

      Odstrániť