piatok 22. augusta 2014

NOTD: Keď sa vonku zjesenieva

Ahoj, kočky!

Predvčerom som mala trocha viac času, tak som sa chcela povenovať nejakému nail artu. Hovorím si, mohlo by to byť pečiatkovanie na nejakom farebnejšom podklade, napríklad na trojfarebnom "našpongiovanom". Najhoršie bolo vybrať si odtiene. Čím viac lakov vlastním, tým ťažšie sa rozhodujem, čo si na nechty dám. Niekedy mi dokonca tie laky pripadajú všetky rovnaké. Tiež to tak občas vidíte?
Dôverovala som inštinktu, že vyberie za mňa. A aj keď sa mi spočiatku jeho voľba zdala trocha nudná, výsledok mi prišiel celkom milý, hravý, ale zároveň aj trocha vážny. Celý čas mi môj výtvor pripomínal napadané lístie v obľúbenom parku. Neverím, že leto už skončilo, veď žiadne ani nebolo. Ja sa však na jeseň teším, asi preto táto manikúra.


Postup lakovania je celkom jednoduchý a šlo mi to celé veľmi rýchlo. Sama som bola prekvapená. Najskôr som na všetky nechty naniesla nový lak od Essence s termálnym efektom v krásnej staroružovej farbe v dvoch vrstvách. Na ukazováky oboch rúk som nalepila čierne štvorhranné "cvočky" a prelakovala ich rýchloschnýcim priesvitným lakom. Nasledovalo "špongiovanie". Kozmetickú špongiu som si nastrihala na maličké kúsky, na každú farbu jeden, čiže 3. Do pripravenej nádobky som kvapla najskôr oranžový lak Miss Sporty, do ktorého som namočila špongiu, trocha som ju otrela a jemne som ňou ďobkala po všetkých nechtoch (okrem ukazovákov). Takto som pokračovala aj s červeným lakom Max Factor a zeleno-zlatým Look by Bipa. Ďobkala som ako prišlo, náhodne. Na túto batikovú plochu som chcela použiť nechtové pečiatky, určite čierne, lenže tichý hlások v mojej hlave ma nahováral vyskúšať dalmatínsky efekťáčik od Essence. Skúsila som najskôr na jednom nechte a celkom sa mi to zapáčilo. Výsledný efekt ma prekvapil, najmä v tom, že sa mi to fakt páčilo. Píšem v minulom čase, pretože dnes som už musela túto parádu zhodiť. Akosi zázračne rýchlo sa mi začala olupovať. Bolo to zrejme preto, že sa mi zasa začali olupovať špičky nechtov.












Použité laky a paletka nechtových ozdôb:


Tešíte sa už na tmavé jesenné farby? Meníte farby s ročnými obdobiami?

Pekný deň!

6 komentárov:

  1. ani nevrav že zjesenieva nervy mam nato:)) super nechty:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Noo, mne nevadí, že príde jeseň, vadí mi, že nebolo leto... A ďakujem :)

      Odstrániť
  2. Moc se netěším, podzimní kolekce se mi ve většině případů nelíbí (i když pár výjimek se vždycky najde - většinou laky) a málokdy si něco pořídím. Tuhle sezónu mě podle obrázků zaujal lak z French Idole od Lancome, ale když jsem ho viděla naživo, tak jsem ho nakonec nevzala. Na obr. byl hezčí. Uvidím ještě, s čím přijdou ostatní značky, ale zatím se mi wishlist moc neplní :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa práve teraz zaujala väčšina limitiek, tak som zvedavá, pre čo sa nakoniec rozhodnem. Určite chcem nejaké paletky (aspoň jednu) tieňov Dior, prišli s netradičnými farbami. Lancôme ma tiež zaujal, ale je mi jasné, že ich vizuál bol značne upravený, takže naživo bude odtieňovo trocha iný.

      Odstrániť
  3. Ja si nechty nelakujem z pracovných dôvodou, ale veľmi to obdivujem keď má niekto tak krásne vytvorené nechty ako ty :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne ďakujem :) Ach, nemôcť si lakovať nechty, to by bol pre mňa obrovský trest.

      Odstrániť