utorok 5. augusta 2014

My Sweet Escape - lak s termálnym efektom

Ahoj, kočky!

Nie je to tak dávno, čo som netrpezlivo sledovala stránky Essence, aby som bola prvá, kto zistí, aká zaujímavá limitka sa chystá. Ešte pred rokom to tak bolo. Potom sa tie limitky nejako začali podobať jedna na druhú, a hoci som si vždy našla aspoň jeden kúsok, ktorý ma zaujal, nebolo to ono. Tohtoročné limitky sa mi zdali byť všetky rovnaké. Viem, že neboli, asi to bolo aj tým, že aj iné firmy stavili na brazílsku tematiku a vodné tóny. Veď áno, k letu to patrí. Kto si však bude kupovať 5 rovnakých modrých lakov a bežne nenositeľné, a teda aj nespotrebovateľné krikľavé očné tiene?
Limitka Road Trip bola myslená dobre - s produktmi využiteľnými na výletoch, pri cestovaní, na festivaloch a pod. Keďže ja už na takéto účely svoje vychytávky mám, nemalo ma čo upútať. Jediné, čo som si nechcela nechať ujsť, bol pekný neutrálny lak s termálnym efektom. Takých lakov v drogériách veľa nie je, teda žiadne (budem trocha prorokovať, ale v jesennej výmene sortimentu Essence niekoľko krásnych termálnych lakov prinesie, rovnako aj v ďalšej jesennej limitke. Kto sa teší?). A mne sa ten efekt celkom páči.

ESSENCE, LE ROAD TRIP, 04 MY SWEET ESCAPE (THERMO EFFECT)

Aj keby to nebol efektový lak, sám o sebe má krásny odtieň. Na mňa pôsobí ako staroružový s bohatou prímesou broskyňovej. Nechtom dodáva upravený elegantný vzhľad, ale aj tak trocha netradičný. Lakoval sa výborne, zdal sa mi taký viac gélovitý, takže sa po nechtoch veľmi nerozlieval, ale pekne držal, kam ho štetček umiestnil. Lakovala som ho v odporúčaných dvoch vrstvách, ktoré sú dostačujúce a pre efekt teplotnej zmeny nevyhnutné.
Termálny efekt znamená, že lak sa prispôsobí teplote, ktorá naň viac pôsobí - teplota pod nechtami alebo iná na ne pôsobiaca teplota (napr. prúd vody, počasie...). Keď som sa tento efekt snažila zachytiť foťákom, veľmi sa mi nedarilo - bol práve slnečný deň a ani voda z vodovodu nebola najstudenšia (použiť ľad z mrazničky mi nenapadlo). Môžem však povedať, že funguje a myslím, že v zime sa tento efekt preukáže viac (mám skúsenosť s iným Essence termálnym lakom). Ak na lak pôsobí teplo, mierne tmavne, ak chlad, zosvetlie. Tak je to aspoň znázornené na vrchnáčiku. Mne sa však zdá, že v chladnej vode chytil studenší nafialovelý nádych, v teplej zasa teplejší broskyňový. Inak si myslím, že pre termo laky sa viac hodia tmavšie odtiene, kde sa intenzita efektu dokáže prejaviť silnejšie.
Obsah: 5 ml
Cena: cca 1,99 €






Zmena odtieňa pri dotyku s chladnou (vážne nešla veľmi studená) vodou nie je až tak viditeľná, ale na špičkách nechtov mierne sfarbenie vidieť.





Tento nádherný starodávny odtieň si žiadal ozvláštniť. Nič sa mi k tomu nehodilo viac, ako nádherné čierne vodolepky v retro štýle. Tie mi vážne spravili skvelý deň!





Limitka Road Trip by už mala byť vo všetkých DM predajniach, tak ak vás niečo zaujalo, bežte sa na ňu pozrieť. Ešte by som chcela upozorniť na jednu zaujímavosť - tentokrát sú v stojanoch k lakom aj testery a fólie, na ktoré si laky môžete nalakovať. To je príjemné :)

Pekný deň!

6 komentárov:

  1. Ja som sa pri tomtu laku v dmku už pristavila, ale nekúpila som si ho, mne takéto nude tóny veľmi nepristanú, ale podľa tvojho článku súdim, že som urobila dobre, nejak na ňom ten termo efekt nevidím :P

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa zasa ten odtieň páči aj bez efektu, iste ho využijem :) A práve ako podklad pod nejaké vodolepky alebo pečiatky sa mi zdá super. Som zvedavá, či sa v zime termo efekt prejaví viac, dám potom foto na FB.

      Odstrániť
  2. Vždycky žasnu, jak máš krásně upravené nehty. Dáváš si na tom hodně záležet? A jak se o ně staráš?Děkuji :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Noo, úprimne, teraz si ma veľmi zarazila. Ja sa vždy trocha hanbím, keď zverejňujem fotky nechtov, lebo moje nechty sú také nedokonalé. A keď si predstavím, aké krásne nechtíky nám tu ukazuje napr. Arvonka alebo Veve, je to ešte horšie. No ale veľmi si ma potešila takýmto milým komentárom. Môžem ti však povedať, že sa o ne nijako zvlášť nestarám. Práveže sa mi zvyknú štiepiť končeky (vtedy ich nekompromisne ostrihám) a často si ruky umývam, čo im tiež neprospieva. Na druhej strane si ich potom aj často krémujem, takže to môže mať na ne dobrý efekt :D No a niekedy, fakt len niekedy, si nechty potriem nechtovým olejčekom...

      Odstrániť