utorok 12. augusta 2014

Lancôme Rose Plumetis (vintage nail art)

Ahoj, kočky!

Po včerajšej dvojrecenzii na prípravky starostlivosti o nechty a nechtové okolie budeme pokračovať v lakovaní. Na nechtíky si dnes nanesieme prekrásny ružový, trocha zamrznutý láčik, ktorý vám chcem ukázať už poriadne dlho. Na konci vás čaká aj jednoduchý (ako inak, na zložité som stále nešikovná) nail art vo vintage duchu.

LANCÔME, VERNIS IN LOVE, 300M ROSE PLUMETIS

Neviem prečo, ale najčastejšie mi ľudia chvália práve ružové laky. Ten, ktorý vám dnes ukážem, je dokonca najviac ospevovaný. A rozumiem aj prečo. Lebo je dokonale krásny.
Začnem netradične obalom. Milá fľaštička padne aj do tej najmenšej ženskej ruky. Takéto malé balenia preferujem. Je zabalená v peknej striebornej škatuľke s čiernym vnútrom, ktorá vyzerá nežne luxusne. Všetky dôležité informácie o laku sú práve na nej, takže fľaštičku "nezdobia" žiadne zbytočnosti, vyniká na nej len zlatý Lancôme kvietok. Ten je vyrazený aj na vrchu vrchnáčika.
Konzistencia laku je krémovo-gélova. Vynikajúco sa s ním manipuluje, slušne kryje už v prvej vrstve, ale pri schnutí sa akoby trocha "stiahol". Dve vrstvy sú preto minimum. Po zaschnutí nie je veľmi lesklý, skôr polomatný a vyslovene si žiadna nadlak (lesklý alebo matný). Potrebný je najmä preto, že keď sa "stiahne", môže byť viditeľná štruktúra nechtov.
Farba. No tú ani neviem opísať, taká je krásna. Sladká studená ružová so sivým podtónom a neskutočne sympatickým striebristým shimmerom. Ale nie takým všedným, normálne mi ten shimmer príde akýsi iný, výnimočný. Lak dokonca podľa osvetlenia mierne mení odtieň - od zatienenej ružovej po strednú žiarivú.
Tento lak je v mojom lakovom kráľovstve už dva roky. Pre mňa je tak výnimočný, že ho najradšej nosím na výnimočné udalosti, na miesta, kde sa veľmi teším a kde viem, že sa budem cítiť dobre. Na to, koľkokrát som ho už na nechtoch mala, sa celkom pomaly míňa, čo je skvelé. Za celú tú dobu nezmenil odtieň ani konzistenciu a ja verím, že si spolu budeme ešte dlho spokojne nažívať.
Obsah: 6 ml
Cena: cca 15,45 €













Konečne sa mi to podarilo! Dostať lak do vody a z nej na necht tak, aby som bola s výsledkom spokojná. Na dnešný "starožitný" nail art som použila techniku "water spotted manicure", ktorej fígeľ spočíva v tom, že do kelímka s vodou izbovej teploty kvapnete kvapku laku (tu: Look by bipa, Special Effect, 8 green changer), na ňu streknete nejakú alkoholovú tekutinu (tu: parfém Dior Hypnotic Poison), počkáte, kým alkohol lak trocha "roztrhá" a vložíte tam prst, najlepšie oblepený lepiacou páskou, aby ste zabránili zafarbeniu pokožky. Prst vo vode chvíľu necháte a zatiaľ druhou rukou odstránite nepoužitý roztrhaný lak. Vyberiete prst a máte krásny mramorovaný nechtík.
Keď som svoje mramorované nechtíky vidala, vedela som, že potrebujú nejaké kvietky. Pôvodne som ich chcela prácne maľovať (čo by asi nedopadlo dobre), no našťastie som objavila kvietkové vodolepky. Tie som nalepila na palec, prsteník a malíček obidvoch rúk. Celú parádu som pretrela neporaziteľným Insta-Dri a tešila som sa zo zaujímavého dizajnu. So svojím výtvorom som bola natoľko spokojná, že som ho nosila viac ako 5 dní!!! Chápete, v mojom prípade vážne rekord.




Manikúra po 4 dňoch nosenia - len jemne ošúchané končeky.

Pekný deň!

10 komentárov:

  1. Teda s těma kytičkama je to dokonalé! Na ten lak jsi mě docela nalákala, fakt pěkná růžovka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Lak mi vlastne vybral frajer, ja som mala pôvodne v rukách iný odtieň, ale som rada, že som ho poslúchla. Je to mimoriadne pekný láčik :)

      Odstrániť
  2. krrááásna ružová, úplne najdokonalejšia, akú som kedy videla! a ten mramorový efekt vidím prvýkrát, je to zaujímavé :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi sa teším z tvojho komentára. Tú farbu si vážne vystihla - je dokonalá :)

      Odstrániť
  3. krásna ružová a aj ten nail art sa mi veľmi páči,,, ako tak sledujem tvoj blog už dávnejšie mám pocit, že na tvojich rukách pristanú snáď všetky možné odtiene a zdobenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Peti, všimla si si dobre :) Ja mám totiž veľmi zvláštny podtón pokožky - raz viac teplý, olivový, inokedy zasa dosť studený. Som zimný typ, takže si môžem dovoliť veľmi širokú farebnú škálu, z čoho sa celkom teším, lebo farby mám rada :D

      Odstrániť
  4. Nádherná barvička, a ty kytičky jsou dokonalé:)) Já na ty moje kopyta můžu dát maximálně průhledný lak, aby to nevypadalo hrozně:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale no, iste na tom nie si tak zle a môžeš si dovoliť aj dáke farbičky ;) Jedna moja kamoška má dosť široké nechty, no lakuje si ich tak, že farebný lak nenanesie celkom na okraje nechtov. Opticky to zúži nechtíky a vyzerá to super :D

      Odstrániť
  5. S tým mramorovým efektom a kvetinkami to vyzerá nádherne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Bez kvetiniek to nebolo ono. Musím povedať, že som tentokrát bola s vlastným výtvorom spokojná :D

      Odstrániť