sobota 2. augusta 2014

JULY FAVOURITES

Ahoj, kočky!

S príchodom nového mesiaca zvykneme bilancovať ten uplynulý, čo pre mňa znamená jediné - tešiť sa na vaše články, a zároveň aj na prípravu mojich. A aj keď to dnes vidím len na také rýchle espressko, stále si ho môžeme spoločne vychutnať. Bude sladké a kakaové.


Myslím, že moje pravidelné čitateľky tu tento kúsok rozhodne očakávali. Paletka Chocolate Bar od Too Faced bude zrejme mojím najvernejším spoločníkom pri väčšine mojich denných líčení. Dá sa ňou vykúzliť všetko - od prirodzeného líčenia cez slávnostné a večerné, až po smokey a dramatické. To, čo som o nej povedať chcela, som už povedala v samostatnom príspevku a ukázala som vám aj 3 rôzne druhy líčenia s ňou. Pre mňa je to kúpa roka.
Paletku tieňov a vosku na úpravu obočia od Oriflame opatrujem už aspoň rok. Doteraz som ju nepoužívala, pretože som chcela minúť jednu inak nepoužiteľnú kajalku a okrem toho mám jeden iný obľúbený tieň na obočie. Avšak teraz, keď som ju už rozbalila, ju používam neustále. Ten tmavší odtieň mi výborne sadol a vosk plní svoju úlohu. Mohol by byť trocha stabilnejší na obočí, ale aj tak mu nemám čo vytknúť.
Žiarivý bronzer Sun Glow od Catrice vám odporúčam povinne kúpiť. Nie je síce matný, obsahuje drobné zlaté trblietočky (veď aj má v popise "shimmering"), no nebudete po ňom svetielkovať ako svätojánske mušky. Na pleti vyzerá veľmi prirodzene a nemusia sa ho báť ani svetlejšie typy. (Pokiaľ viem, v jesennej Catrice výmene sortimentu k nemu pribudne i jeden svetlejší odtieň, tak si naň môžete ešte počkať.)


Zvláštne, že tentokrát nemám v obľúbencoch žiaden rúž alebo lesk na pery. Do výberu sa dostali dva balzamy na pery. Jeden je mandľový sen od Balea, druhý s mätovou príchuťou Labello. Neznamená to, žeby som na farebné rúže zanevrela, to teda nie. Skôr ma tieto dva balzamy príjemne prekvapili, najmä tými "príchuťami".
Voňavý modrý lak Rival de Loop a môj veľký mentolový obľúbenec od Essence si tu tento mesiac miestečko doslova vylakovali. V júli to boli moje top farbičky, ktoré mi robili náladu.
Bez mejkapu nie som. Všetko, čo urobí z mojej pleti dokonalé plátno na obraz pre vlastnú tvár, si cením nad zlato. Tak, ako aj tento ľahučký mejkap Eau de Teint od L'oréal, ktorý sa v obľúbencoch neocitol prvýkrát. Neprekryje všetko, no v čase "good skin day" je top a moja pleť s ním vyzerá nijak inak, len zamatovo.
Vôňa Hypnotic Poison od Dior nie je síce mojou najobľúbenejšou, ale teraz som ju používala každý deň. Zasa ju na nejaký čas odložím, lebo tej jej teplý podtón patrí viac jeseni. Takže dovidenia v októbri.


Z pleťovej kozmetiky tu mám trocha zvlášne spoločensto - 3 čistiace prípravky. Najviac ma ohúril čistiaci krém Dr. Hauschka, ktorý je úchvatný. Zatiaľ vám ho veľmi opisovať nebudem, priestor dostane až v spoločnej recenzii na kozmetiku tejto značky, ktorú som začala používať, ale je to miláčik. Miláčik so zaujímavými schopnosťami.
Na druhej strane, oproti prírodnému Hauschkovi, stojí čistiaci gél Oriflame (celý rad s aloe vera v recenzii tu). Ten zasa až tak výnimočný nie je, ale v sprche mi bez štípania očí odlíči podstatnú časť mejkapu (aj očného), preto si ho cením aj v tejto "rubrike".
Zlupovacia pleťová maska Regina ma zasa zachránila v čase, keď sa mi na brade začali objavovať drobné pupáčiky. Asi aj vďaka nej som mala tento mesiac fakt peknú pleť.


Aj keď je výdrž uhorkovo-melónovej vône tohto krásneho telového spreja Alverde kratučká, radosť mi vie spraviť veľkú. Na vône som dosť citlivá, dokážem ich vytušiť už z diaľky, preto všetko, čo pekne vonia, ma dokáže neskutočne potešiť. Takže vo chvíľach, keď si chcem spraviť náladu, streknem len tak do vzduchu (prípadne na seba) pár kvapiek, a hneď sa cítim lepšie.
Stav mojich vlasov je stále mizerný, neviem si s nimi rady. Trocha do pucu ich dostala vlasová kúra Alterra s granátovým jablkom. Zázrak v nej zatiaľ nevidím, ale dokáže ich aspoň trocha skrotiť, preto sa jej dostalo takéhoto verejného uznania.


Bavlnené odličovacie tampóniky Ebelin si zasa zaslúžia na každý kus aspoň jedno slovo vďaky. Sú to tie najjemnejšie tampóniky, aké som doteraz vyskúšala, preto mám v zásobe ďalšie balenia. Ak so svojimi spokojné nie ste, okamžite ich vymeňte za tieto.


A čo vaši obľúbenci? Ktoré výrobky si tentokrát získali vaše <3?

Pekný deň!

4 komentáre:

  1. divila som sa, že na fotke je hypnotic poison. sama som ju kedysi nosila, teraz je pre mňa už akosi nezaujímavá, príliš sladká, ale bol to lapač chlapov, to jej musím nechať :D :D
    mojim obľúbencom je teraz YSL rúž, ďalej iceberg white parfémik a clinique bronzer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež sa mi poisonky kedysi páčili viac, teraz už mám iných obľúbencov. Ale Hypnotic na mne zreaguje vo veľmi zaujímavú vôňu, spočiatku je zvláštny, ale potom sa parádne rozvinie. Akurát ho neviem nosiť dlhodobo. Teraz už služba padla na Miss Dior, ach, tú priam zbožňujem...

      Odstrániť
  2. Milá, zlatá Aknelka, tak sa mi zdá, že my dve toho máme veľa spoločného:-) a tento článok to jedine potvrdzuje: Eau de Teint som musela kúpiť okamžite, keď som ho u nás v drogérii našla, čistiaci krém od Dr. Hauschka mi-lu-jem, vzduch okolo seba osviežujem melónovým sprejom ešte minuloročným, čistiace tampóniky už iné ako tieto nekupujem, trio na obočie od Oriflame tiež opatrujem už nejaký ten čas;-), no a bronzer od Catrice som konečne ulovila! (tuším posledný kus:-). Ach, keby som tak ešte mohla hrdo vyhlásiť, že máme spoločnú aj tú čokoládovú bonboniéru od TooFaced...♥ ;-) Bohužiaľ nemôžem, ale teším sa z nej s tebou!:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juu, moja milá Dandelijonka, to je skvelé, mať spoločných obľúbencov s niekým tak radostným ako si ty. To je vždy dobré znamenie :)
      Eau de Teint je taký ňuňu, všetko je na ňom tak krásne a čistiaci krém Dr. Hauschka už nedám z ruky. Čistenie pleti je s ním priam radostný rituál. Je mi ľúto, že si ešte nepochutnávaš na vlastnej čokoládke Too Faced, lebo by si sa z nej iste tešila tak ako ja <3

      Odstrániť