nedeľa 31. augusta 2014

Fotopostup: Denné smokey s Velvet Matt

Ahoj, kočky!

Na konci júna som si dala malý osobný záväzok, ktorý sa mi darilo poctivo plniť. Ešte minulý týždeň bolo všetko v poriadku. Ako to však obyčajne býva, udalosti nabrali svoj vlastný smer a mne sa ho nepodarilo zvrátiť. Takže plán publikovať celé leto aspoň päť príspevkov týždenne pohorel práve v posledný týždeň. Horko-ťažko dnes zvládam publikovať tretí článok tohto týždňa, a aj to mám obavy, či z tých fotiek budete schopné dedukovať realitu. Veď viete, že momentálne fotím na pokazený foťák, okrem toho je ťažké v tomto upršanom počasí nájsť adekvátne osvetlenie. Povedala som si však, že to skúsim a ukážem vám svoj prvý fotopostup líčenia očí, v ktorého hlavnej úlohe sa predvedú dva novinkové očné tiene od Catrice. Mnohé z vás ich už v drogériách objavili a tvoríte si na ne vlastný názor. Ten svoj (na tmavý burgundy tienik) som vám už prezentovala aj ja (tu), dnes vám ho ukážem v kombinácii so svetlejším vanilkovým bráškom.



Zopakujem, že Al burgundy je tieň, ktorý rozhodne potrebujete. Je to farba, ktorú len tak niekde nezoženiete a má temný hnedý podtón, ktorý rozmazávaním vystupuje do popredia, takže ním jednoducho vytvoríte tieňovanie v prirodzených tónoch.
Vanilkový odtieň som kúpila až na druhýkrát, ale stáva sa z neho tienik každodenného nosenia. Je vynikajúci ako najsvetlejší tieň pri rôznych viacfarebných alebo tieňovaných líčeniach. Akurát som spozorovala, že ak máte mastnejšie viečka, potrebuje podklad, inak sa celkom rýchlo zhlukuje do záhybov oka (stalo sa mi to včera, keď som ho mala na celkom hornom viečku bez podkladu). Pigmentácia je taktiež skvelé ako u tmavšieho kolegu, finiš je skôr polomatný, resp. ako sa píše na obale - zamatovo matný.


S tienikmi som si minule vykúzlila príjemné denné dymové líčenia, ktoré by som vám dnes rada ukázala krok za krokom. Postup iste ocenia kočky, ktoré sa podobného líčenia doteraz obávali, pretože sa im zdalo zložité. S Velvet Matt to ide veľmi jednoducho a rýchlo, stačí pár ťahov štetcom a je to.

Postup:

Do vonkajšej tretiny horného viečka som tenkým štetcom naniesla nerovnomernú vrstvu bordového tieňa Al Burgundy. Naniesla som ho aj na dve tretiny dolného viečka. Netreba sa báť nepravidelností, tie zamaskujeme iným tieňom a prechody budú vyzerať prirodzene.



Širším plochým štetcom som naniesla vanilkový tieniť Vanillaty Fair na zvyšok pohyblivého viečka. (Tiene sa inak dajú vynikajúco nanášať aj prstom, vtedy dosiahnete aj vyššiu intenzitu farieb, no so štetcami je to presnejšie.)



Na tieňovanie som si zobrala na pomoc dokonalú paletku Chocolate Bar (Too Faced), z ktorej som použila najskôr odtieň Marzipan (označený čiernou hviezdičkou), a ten som prstom naťupkala na prechody medzi vanilkovým a burgundy tieňom. Potom som tenkým blendovacím štetcom vykreslila kontúru oka pozdĺž očnej jamky zmiešaním tmavohnedého tieňa Tripple Fudge a stredne hnedého tieňa Semi-Sweet (označené bielou hviezdičkou). Nakoniec som celý výtvor niekoľkokrát prešla širším blendovacím štetcom, ktorým som ale nepritláčala, len som ním všetky odtiene zjednotila a zjemnila.




Do vnútorného kútika oka som použila rozjasňujúcu ceruzku Essence Big Bright Eyes. Prstom som farbu párkrát zatlačila do pokožky, aby som vytvorila prirodzené zosvetlenie.



Aby líčenie nepôsobilo príliš tvrdo, nechcela som použiť len čiernu linku. Tú som síce naniesla pomocou čiernej ceruzky rozmazanej tenučkým štetcom na linku, ale skúsila som to inak a matné farby som osviežila žiarivejšou linkou v podobe ceruzkového očného tieňa Gosh Forever v odtieni Silver Rose (recenzia a 3x líčenie tu).



Na záver dávka riasenky Wah Wah Woom a voilá, rýchle denné smokey eyes sú na svete.



Toto je najreálnejší záber líčenia. Mrzí ma, že lepšie obrázky sa nepodarili.


Poznáte ma, mám rada výrazné rúže a ani tentokrát som neodolala. Myslím, že väčšina z vás by volila menej nápadný lesk alebo rúž, ale mňa to ťahalo k tomuto cyklámenovému krásavcovi od Lancôme. Čoskoro vám ho predstavím aj samostatne v recenzii.



Kompletné líčenie:



Použité produkty:


Použité štetce:

Ako ste na tom s dymovým líčením? Zvládate ho? Nosíte ho aj na deň?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Krásne líčenie a perfektne si zachytila ten postup :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Klasicky krásny post, tradične krásne líčenie :) Nooo, ja a dymové líčenie... Vždy som obdivovala, ale na mojich veľkých očiach mi to prišlo divné :D Potom som objavila čaro blendovacej techniky, správnych odtieňov a ich rozloženia na viečku, takže dnes už áno, ale cesta to bola veru tŕnistá :)
    Plus si píšem tieniky na septembrový wishlist :)
    Čauky ;-) :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miška, tak ja som bola na tom podobne ohľadom dymového líčenia. Zdalo sa mi, že na moje "psie" oči to vôbec nejde a celkovo dodnes vidím že tmavé tiene sa mi až tak nehodia. Ak ich však správne nakombinujem a použijem nejaký rozjasňujúci prvok (svetlý tieň, trblietavá linka), je to okej. A blendovacia technika je jedna úžasná záležitosť, ktorá dá líčeniu punc profesionality :)
      Tieniky si určite kúp, sú úžasné. Dúfam, že ich časom začnú vyrábať vo všetkých farbách...
      Papa ;)

      Odstrániť
  3. Super článok, mám rada takéto líčiace postupy, tak len tak ďalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Posnažím sa publikovať viac postupových článkov, ale musím si počkať na opravený foťák, aby ste z tých fotiek aj niečo mali :)

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. Tie tiene sú TOP, vážne ich treba vyskúšať. Ešte mám v pláne kúpiť si ten hnedý a možno aj sivý. Júj, keby z nich vytvorili nejakú paletku... (Troška som sa zasnívala.)

      Odstrániť