pondelok 11. augusta 2014

2x starostlivosť od Sally Hansen

Ahoj, kočky!

Ak je niečo, čo mám vždy upravené, sú to nechty. Bez mejkapu by som z domu vybehla (aj keď s ťažkým srdcom a zlým svedomím), ale bez upravených nechtov ťažko. Iste už aj vy viete, že nechty si upravujem a lakujem aspoň dvakrát do týždňa, raz ich mám krátke, inokedy si ich nechám trocha vyrásť. Napriek tomu, že mi ich okolie často chváli (tak je to už od základky), nie sú ani zďaleka dokonalé. Zvyknú sa mi štiepať končeky, niekedy naozaj intenzívne, dosť sa mi vysušuje kožička okolo nechtov, i pokožku rúk mávam niekedy poriadne suchú a popraskanú. Výhodou je ale pekný úzky tvar nechtov a ich rýchly rast.
Priznám sa, že sa o ruky ani nechty nejako špeciálne nestarám. Nerobím im pílingy, olejové ani iné kúpele. Veľakrát som dokonca lenivá nechty pilníkovať, tak si ich skracujem klieštikmi. Raz za čas použijem nechtový olejček a okolie nechtov ním premasírujem. Jediné, čo nepodceňujem, je krémovanie. Ruky si veľmi často umývam, nemám rada pocit špinavých rúk, a to ma automaticky núti siahnuť po kréme na ruky.
Dnes by som vám ale rada ukázala dvoch pomocníkov od značky Sally Hansen, s ktorými sa mi nechty upravujú o niečo jednoduchšie.

HARD AS NAILS

Spevňovače nechtov po jednej trocha nepríjemnej skúsenosti (veľmi mi dráždil oči) cielene nevyhľadávam. Viac sa sústredím na dobrý podkladový lak. Pri jednej dávnejšej objednávke na www.parfems.sk som natrafila na spevňujúci podlak od SH za fantastickú cenu, a keďže som mala skvelú skúsenosť s nadlakom Insta-Dri, nemohla som odolať. Hard as nails znie skvele. Keď o sebe ešte tvrdí, že je "the nail clinic in a bottle", nedá sa mu odolať. Lenže po pár použitiach som mu nevedela prísť na meno. Akosi sa mi nepozdával, nechty sa mi naďalej štiepali a ja som ho chcela hodiť do koša. Potom som asi prišla na to, že som ho nepoužívala správne. Pred použitím ho treba mierne pretrepať (neviem síce načo, lebo tekutina je číra a nevidieť v nej nič, čo by sa malo nejako dostať do celého obsahu, ale asi tam niečo bude). Zrazu sa mi zdá byť fajn. Nehovorím, že je to ten najlepší podkladový lak alebo spevňovač nechtov, ale mňa si čiastočne získal. Nijako ma nedráždi, jednoducho sa nanáša, rýchlo schne, nechtom čiastočne pomáha zostať v dobrej kondícii. Predpokladám, že väčšine sa nebude páčiť to balenie, no mne príde veľmi sympatické. Fakt sa mi tá strohosť páči.
Použitie: Spevňovač treba naniesť na nechty v 1 až 2 vrstvách. Môže sa použiť samostatne alebo ako podkladový lak.
Obsah: 13,3 ml
Cena: neviem, koľko stojí v drogérii, ja som ho kúpila na www.parfems.sk za cca 3,60 €





INSTANT CUTICLE REMOVER

Pamätáte si, ako som pred dvoma mesiacmi písala o kozmetických produktoch, ktoré nepoužívam? Bol medzi nimi aj odstraňovač nechtovej kožičky so svojím vlastným príbehom. Aj keď si stále myslím, že je to prípravok, ktorý človek bežne nepotrebuje (no ale takých ba sa našlo, nie?), celkom sme sa zblížili. Nepoužívam ho často, len keď sa mi skutočne chce s manikúrou piplať. Musím však povedať, že plní to, čo sľubuje. Odstraňuje kožičku. Lenže ja som si to trocha zle vysvetlila. Myslela som si, že ide o prípravok len na tú tenkú kožičku okolo nechtov a ono sa z toho vykľuje prípravok aj na odstraňovanie mozoľov a stvrdnutej kože. Účinkuje expresne rýchlo. Nechtovej kožičky sa zbavíte do 15 sekúnd, na tie mozole si vyhradzuje minútu. Ja sa práve snažím zbaviť nepríjemného otlaku na malíčku na nohe a verte či nie, bojuje s ním. Na moje prekvapenie bojuje silnými zbraňami a už mi čiastočne uľavil od bolesti. Prekvapivý výrobok, ktorý som si kupovala len preto, že bol lacný. Ak vás teda trápi nejaká takáto "boliestka", určite sa po ňom poobzerajte. (Môj tip: skúste pátrať v menších drogériách. Ja som naň v takej natrafila a smiala som sa z ceny.)
Obsah: 29,5 ml
Cena: cca 2,50 € (neviem, koľko stojí bežne, ale som si istá, že viac)







Pekný deň!

8 komentárov:

  1. sally hansen mám rada mám top coat a base coat a nejake laky a su super

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež mám pár lakov (ach, len 3) Xtreme Wear a som s nimi spokojná. Len sa mi zdá, že až tak dobre nedržia. Zato odtiene majú nádherné :)

      Odstrániť
  2. ja práve používam na podklad zvyšok z dovezeného Sally Hansen Hard as nails (má modrý obal), dlhý čas ho používala mama, ktorá s ním bola nadmieru spokojná, ja ešte stále čakám na stanovisko, ktoré k nemu zaujmem:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne trvalo, kým som si ho obľúbila, ale teraz som spokojná. Keby som recenziu písala napríklad o dva mesiace skôr, bola by ladená inak :D

      Odstrániť
  3. Ja som túto značku objavila pred vyše 10 rokmi, keď mi farebné laky priniesla teta z Kanady :-) Doteraz sú kvalitné, ako predtým. Žiadne vyschnutie, žiadna zmena konzistencie...fakt super. O odtieňoch ani nevravím, aký nádherný výber.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Výber odtieňov je naozaj úžasný a v porovnaní so zahraničím sú tieto laky na Slovensku dokonca lacnejšie. Ja nedám dopustiť na nadlak InstaDri, bez ktorého sa neobíde ani jedno moje lakovanie nechtov a už ani nepočítam, koľké balenie práve používam.

      Odstrániť