piatok 25. októbra 2013

Novinky od Essence - minirecenzia

Ahoj!

Dlhoplánovaný článok o novinkách v sortimente Essence je konečne na svete. Naozaj konečne, veď od ich uvedenia na trh ubehli skoro dva mesiace. No ale aspoň som ich mohla lepšie otestovať. 
Možno si spomeniete, že som sa na novinky veľmi tešila a plánovala som si z nich dosť veľa kúskov nakúpiť. Ako to však býva, počiatočné nadšenie trocha opadlo. Predsa len, niekedy je rozdiel medzi internetovým obrázkom a realitou v stojane značne odlišný. Preto som si nekúpila krémové očné tiene Sorbet, lak na nechty The green & the grunge, niektoré serepetičky na nail art a lícenku v tyčinke. Avšak, nie je toho málo, čo som si vybrala. 


Začnem niečím, čo ma mimoriadne potešilo, a to rozjasňujúcim púdrom. All-in-one bronzing highlighter, 01 sun light  z kolekcie Sun club ma zaujal na prvý pohľad. Keď som ho v drogérii ovoňala, dostal ma druhýkrát. No a keď som si ho naniesla na ruku, celkom si ma opantal. Hoci nie som svetlý typ, vybrala som si svetlejšiu variantu rozjasňovača (mám totiž v zbierke jeho tmavšieho súrodenca z predchádzajúceho sortimentu, tak som chcela niečo iné). Ako bronzer sa mi však zdá nepoužiteľný, pretože obsahuje obrovské množstvo drobučkých trblietavých čiastočiek. Zato rozjasňovač je výborný, navyše mnohorako použiteľný, lebo z jeho farieb si namiešate odtieň podľa ľubovôle. Jeho textúra je príjemne ľahučká a krásne priľne k pokožke. Vonia sladko ako kokosová sušienka, no cítiť v ňom aj niečo umelé.  To mi nevadí, preváži to aj tak tá sladká vôňa a nevadí mi ani jeho výdrž. Celý deň na tvári nevydrží, postupne sa vytráca, takže je potrebné ho v priebehu dňa obnoviť. Našťastie sa asi nebude rýchlo míňať a za tú nízku cenu to asi nebude nikomu veľmi ľúto. Môžete si ho naniesť kdekoľvek na telo, tvár i oči. Jeho kúpu rozhodne odporúčam. 


Glow, tinted lip balm, 03 brighten up!. Na farbiaci balzam na pery som sa celkom tešila. Zaujal ma predovšetkým obal, ale čakala som aj príjemné vnútro. V podstate mu nemám čo vyčítať, je celkom hydratačný, perám dodá pekný lesk a jemnú farbu. Mne na ňom však akosi nevyhovuje tá jeho textúra. Nemôžem si pomôcť, ale mám z neho pocit, akoby som si na pery nanášala šmalec v tyčinke. Je podľa mňa priveľmi mäkký, tým pádom si ho na pery vždy nanesiem priveľa, čo mi je nepríjemné, takže vzápätí sa toho chcem zbaviť. Zdôrazňujem, že je to len môj subjektívny pocit, mnohým dievčatám vyhovuje a sú s ním spokojné. Tomuto balzamu nehovorím nie, možno si naň časom zvyknem a vám hovorím, že ak vás zaujal, nestojí veľa, skúste, možno nájdete svojho miláčika. Inak, má celkom príjemnú sladko-ovocnú vôňu, hoci dosť umelú a žiadnu chuť (našťastie). 


Rúž, 07 natural beauty. Iste aj vás zaplavila vlna chvály na tento rúž. Zaplavila aj mňa, skoro som sa ňou nechala uniesť, no nejde to. Ja jednoducho taká nadšená nie som. Poďme však pekne po poriadku. Tento rúž je môj úplne prvý od Essence. Nikdy ma nelákalo si nejaký kúpiť, ale keď som zbadala balenie tohto rúžu, musela som ho vyskúšať. Po prvom nanesení som bola uchvátená. Ešte aj druhé a tretie bolo skvelé, lenže potom som si ho asi začala viac uvedomovať a stal sa priemerným rúžom lacnej drogérkovej kategórie. Čo mi na ňom tak vadí? On vlastne nie je zlý, tyčinka je pevná, no v dotyku s perami sa príjemne "roztápa", dobre sa nanáša, má krásnu farbu (všetky farby vyzerajú pekne). Pri tých prvých použitiach sa mi zdal byť aj hydratǎcný, no potom to prišlo. Už krátko po nanesení cítim na perách suchý pocit, keď si rúžom pretriem pery znova, ten pocit sa znásobí. Výdrž má tiež dosť nízku. V konečnom dôsledku ma vlastne nezaujal. Nehovorím však, že by ste ho nemali vyskúšať. Mne nesadol, ostatní ho len chvália, takže šancu na úspech pri ňom rozhodne máte. 


Glossy lipbalm, Apple pie. Toto bude rýchly proces. Parádny vecička v peknom obale s úžasnou náplňou. Maličká tuba s balzamo-leskom na pery je teda poriadna vychytávka. Nesmierne krásne vonia, dokonca má jemnú sladkú chuť a pery okrem krásnej farby pokrýva aj vrstvou starostlivosti. Dokonalý výrobok za smiešnu cenu (ja som ho kúpila za 95 centov). Asi si kúpim všetky, vám odporúčam investovať aspoň do jedného. 


Ceruzka a tieň na oči v 1 Stays no matter what, 07 whipped white frosting. Pri tomto výrobku ma zaujali najmä farby. Musím povedať, že tu mi výrobcovia ulahodili. Napriek tomu som si zadovážila len jednu ceruzku, aj to v tom najnenáročnejšom odtieni, ktorý nie je biely, sle skôr svetlo šampanský. Ceruzka bx msls zvládnuť slzy, vodu i bežný odličovač. Ale áno, slušne odoláva. Na oku sa síce počas dňa veľmi nepatrne zhlukuje, ale na ruke, keď som fotila swatche, vydržala niekoľko umytí rúk i otieranie. Nemám to ešte dostatočne vyskúšané, ale zdá sa, že mi dobre poslúži aj ako podklad pod očné tiene. Stojí za pozornosť. 


Ach, na rad prichádza maskara v krásnom akoby hliníkovom obale s úžasným "bublinkovým" aplikátorom Lashes go wild, volume mascara. Chcete vysvetliť ten povzdych? To preto, že to mohla byť jedna skvelá maskara, keby bola celkom iná. Obal, aplikátor - super, tuš vo vnútri - hrôza. Zrejme tubičky naplnili nejakou starou masou, ktorá je vyschnutá a spraví na riasiach hotovú pohromu. Hrudkuje všetko, čo jej príde do cesty. Už som o nej písala aj osobitný článok, kto má chuť vidieť je v akcii, kliká, ostatní ju jednoducho v obchode odignorujú a všetci budeme spoločne čakať, že výrobca namieša lepšiu kašičku do tohto pekného obalu. 


Sortiment značky bol vo veľkom vynovený aj v oblasti nail artu. Tu si výrobcovia dali záležať, aby neprehliadli žiadny trend. Mohli sme sa teda tešiť na kedejské guličky, glitre, "kožušinku", nálepky, paperprinty, pieskové laky… Keď sa pozriem na moje úlovky, vidím, že som pri výbere bola celkom striedma. Kúpila som si dva laky s pieskovým efektom, s ktorými som veľmi spokojná, najmä s tým nude odtieňom (163 hey, nude!). Ale aj červený (156 me & my lover) je dosť pekný. V blízkej dobe ich uvidíte aj na nechtíkoch. Nálepky - pásiky som si želala už dávno, ale ešte som ich nevyskúšala. Snáď sa k tomu dostanem. Paperprinty som zo stojanu doslova uchmatla, lebo tie boli hneď vybrakované a dlho som sa nevedela dostať k transfer solution. Našťastie som natrafila na bieberovskú limitku, z ktorej som si transfer ukoristila. Paperprinty som už vyskúšala. Ako to dopadlo? Hádajte. (Alebo klikajte.) O olejčeku na nechty sa tu určite onedlho dočítate. Zatiaľ mám z neho dobrý pocit. Tvarovaný štetček na francúzsku manikúru bol pre mňa veľkým lákadlom. Nehodnotím ho ako vychytávku, vyžaduje si trocha času naučit´ sa s ním pracovať. Na vyhodenie rozhodne nie je. 

Ako je to s vami? Dali ste sa nalákať novinkami v sortimente Essence? Čo ste si kúpili a ako ste spokojné?

Prajem všetkým pekný deň!

4 komentáre:

  1. neviem či je to práve tou príchuťou, ale ja som si vybrala mango icecream glossy lipbalm a nejak ma to nepotešilo. je to také... divné. staré balzamy boli naozaj ako balzamy na pery s krásnym leskom, toto mi nejak pery nevyživuje, má to odpornú chuť, vôbec to pekne nevonia. možno je to tým, že je to kúsok bez trblietok. asi som si predsa len mala vybrať apple pie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si ma dosť prekvapila, že máš s tým balzamom takúto skúsenosť. Ja spm z tých starých mala len jeden, veľmi dávno, s karamelovou príchuťou. Príchuť, resp. vôňa bola veľmi fajn, ale ako balzam mi nevyhovoval. Tento nový ma však upútal a plánujem si ich kúpiť viac. Asi aj všetky :)

      Odstrániť
  2. Ďakujem za recenziu, kozmetiku Essence som už pomaly vyradila zo svojej zbierky pretože mám pocit, že je čoraz nekvalitnejšia, jej stojany sú aspoň u nás neustále poloprázdne a báb je okolo nich toľko, že si človek musí počkať aby si to aspoň zbežne obzrel. A veľa dobrých limitiek k nám ani nedorazí :( Ale na rúže som maniak a tieto ich novinky som sa chystala vyskúšať no podľa tvojej recenzie usudzujem že je to skôr pomáda ako rúž a ak ešte aj vysušuje tak vlastne ani to :D Škoda ... No recenzia je pekná a hlavne subjektívna ;)
    LipstickJungle

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa ošiaľ Essence znova obchádza. V lete som nakupovala často v Nemecku a Rakúsku, kde mali všetky limitky, nový tovar vždy o niečo skôr, ako bolo plánované. Preto som nakupovala a nakupovala. Pred Vianocami však prichádzajú limitky luxusnejších značiek, ktoré sú tak prekrásne, že sa mi o nich pomaly aj sníva :) A to je dôvod, prečo ma to do drogérky teraz neláka. Inak by som stála aj pred stojanom Essence a iste by som kúpila ďalší rúž (tiež som maniačka) a dúfala, že bude lepší. Pokiaľ však viem, pri tejto značke ide veľakrát o kus, ktorý je buď okej alebo nie.

      Odstrániť