štvrtok 12. mája 2016

Favourites - April '16 + Prepadák

Ahoj, kočky!

Šialene rýchlo ubehli prvé dva májové týždne. Blog celý čas zíval prázdnotou a aj prognóza na ďalšie týždne vyzerá chudobne. Svojich pár hodín voľného času momentálne radšej trávim s knihou v ruke alebo výdatným pobytom vonku na slniečku. Teraz prší, do práce idem až neskôr a medzi inými povinnosťami som si spravila chvíľku, aby som si pripomenula, aká kozmetika ma minulý mesiac tešila najviac. Týchto 5 kúskov vyzerá na prvý pohľad nudne, o to väčšiu službu mi spravili. Mám tu aj prepadák, dvojitý.


Dlhé mesiace sa mi v skrini vyvaľoval tuhý kokosový šampón Lush na suché vlasy. Keď som ho kúpila, párkrát som ho použila, ale neoslovil ma. Teraz som ho vytiahla znova, umyla si ním vlasy a bola som potešená. Potešil ma vo viacerých smeroch. Baví ma jeho aplikácia, keď si nim len trocha "namydlím" dlane a nanesiem na vlasy. Pení dosť dobre, no nie ťažkou hustou penou, skôr takou nadýchanou, ktorá mi dáva pocit dobre umytých vlasov. Vôbec vlasy nevysušuje, no ani nezaťažuje. A čo je najlepšie, bojuje proti lupinám! Super. (Až na jediný prípad, keď som si ho na vlasy naniesla príliš veľa, a potom mi v nich zostali akoby kúsky mydla...)
Ďalším z produktov, ktoré mám doma už dlhšie, ale nechcelo sa mi ho používať, je prísada do naparovacieho kúpeľa Dr. Hauschka. Ono je to tak trocha zbytočnosť, ktorú si sem-tam treba dopriať. Ja som si takýto naparovací kúpeľ pre pleť spravila v apríli niekoľkokrát, pričom si jeho benefity užila nielen pleť, ale aj zmysly. Myslím, že zosmolím podrobnejšiu recenziu.
Bylinné tonikum Dr. Hauschka je mojou stálicou už takmer dva roky. Začala som používať už tretie balenie a tento výrobok ma tak skoro neprestane baviť. Striekam si ho na tvár ráno i večer, pričom až cítim, ako mojej pleti lahodí. Jeho bylinková vôňa je omamujúca.
V sprche ma zasa bavila vôňa Choca Mocha lala - čokoládovo-kávová aróma sprchovacieho gélu I love... Musím mu síce vytknúť jeho dosť tekutú konzistenciu, no omamné vonné látky spravili z každého sprchovania radostný rituál.
Po čokoládovej sprche prichádza na rad mandľové mazanie - mandľové elové mlieko Weleda. Na rozdiel od krému na ruky z rovnakej línie mi telové mlieko vonia príjemne, čo je len malý bonus k tomu, ako sa stará o moju pokožku. Stačí ho málo, no pokožku zanechá nadlho vláčnu a upokojenú. Po nanesení krému sa vôňa rýchlo vytratí, ale toto pre mňa nie je nedostatok.

Prepadák - duo farebných pigmentov Alverde. Písala som o nich v recenzii, je popísané, prečo sme si nesadli. (recenzia)

Pekný deň!

11 komentárov:

  1. U teba som citala o znacke Hask, tak mi manzel priniesol miesto olejceka kondicioner a je super, ma uzasnu vonu, mozno ho presvedcim aj na ten olej ale nerad nakupuje kozmetiku, co je skoda lebo u nas nic nie je, uz v CR je viac. Vdaka za super doporucenie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi sa teším, Katka, že si spokojná a že k tomu prispelo aj moje odporúčanie :) Ja som práve minula prvý olejček, ešte mám dva v zálohe. Tiež som spokojná, aj keď začínam mať pocit, že moje vlasy si naň dosť zvykli a budem im musieť dopriať k výžive zasa niečo iné. Nejakú dobrú výživnú masku. A to je dôvod, prečo my ženy potrebujeme skúšať toľko kozmetiky... ;)

      Odstrániť
  2. U teba som citala o znacke Hask, tak mi manzel priniesol miesto olejceka kondicioner a je super, ma uzasnu vonu, mozno ho presvedcim aj na ten olej ale nerad nakupuje kozmetiku, co je skoda lebo u nas nic nie je, uz v CR je viac. Vdaka za super doporucenie.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Taky to u mě na blogu aktivitou zrovna nepřekypuje, chuť by byla, ale není čas. Na produkty I love... vždycky koukám a nikdy nepořídím, protože mě odrazuje to složení. Dr. Hauschku bych taky někdy ráda vyzkoušela, zatím jsem se k němu nedostala...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Noo, to zloženie trocha hnevá aj mňa, ale v oblasti sprcháčov ho riešim asi najmenej a práve v prípade tohto kúska som nevedela odolať vôni :)
      Za seba môžem Hauschku len odporučiť, mne tieto produkty naozaj veľmi vyhovujú (keď nerátam kondicionér na vlasy a trocha "o ničom" očný krém).

      Odstrániť
  4. Veľmi zaujímavé produkty, od Weledy teraz nejaké testujem a zatiaľ vyzerajú dobre:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Verím, že budeš s Weledou spokojná. Podľa mňa má táto značka dosť zaujímavý sortiment a kvalitné výrobky,

      Odstrániť
  5. Mne Haushka vobec nesadol a uz by som si od neho nikdy nic nekupila :/ spotrebovat jeho vyrobky bolo pre mna ako nekonecne trapenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi to bude jedna z tých značiek kozmetiky, kde ti výrobky buď úplne sadnú alebo ich nevieš ani spotrebovať. Ja patrím do tej prvej skupiny, hoci vlasový kondicionér mi nesadol vôbec a očný krém ma taktiež neoslovil. Z ostatných vyskúšaných výrobkov mám až takú radosť, že ich neustále dokupujem :) Dúfam, že ty si svojich beauty miláčikov objavila v nejakej inej značke ;)

      Odstrániť
  6. Hauschka je u mna zastupeny len kremom z ruze v testovacej verzii,pricom jemne bojujem s vonou, ktora je na mna prisilna. Pouzivam len v zime,ked mam pocit,ze vsetky mazadla su prilis slabe a aj to iba na noc.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Celkom ťa chápem. Ja mám síce vône v kozmetike rada, ale v pleťovke obľubujem skôr jemné vône. U Hauschku sa mi páčia bylinkové vône, ktoré sú krásne prirodzené, avšak pre mnohých je to už tak výrazné, až to môže byť nepríjemné :)

      Odstrániť