pondelok 10. augusta 2015

Recenzia: Bio Havlíkov šampón 13 rastlín

Ahoj, kočky!

Nemá zmysel opäť vás oboznamovať so situáciou s mojimi vlasmi. Jednoducho stále bojujeme, raz máme lepšie obdobie, inokedy horšie. Pred časom sme boli opäť na ten horšej strane, teraz sa zasa dali veci do pohybu a nejaký čas si užívame. Myslím, že za tie príjemné, takmer bezstarostné chvíle môžem vo veľkom ďakovať aj Havlíkovmu šampónu. Vopred upozorňujem, že skákať do nebies sa mi nechce, ale pozitív má rozhodne dosť.

HAVLÍKOVA APOTÉKA: BIO HAVLÍKOV ŠAMPÓN 13 RASTLÍN


Od detstva som bola fanúšikom bylinných vôní a fľaštičiek vyzerajúcich ako hnedé sklo. Keď sa k tomu pridá obyčajný hliníkový uzáver a nádherná, hoci veľmi jednoduchá etiketa, som stratená. Pre mňa je toto nápaditý dizajn, ktorý ma v kúpeľni baví. Je pravda, že po prvých ochytaniach papierovej etikety mokrými rukami som žila v predstave, že tá sa úplne rozmočí a celá paráda bude v ťahu, no ani pri blízkom finiši šampónu sa jej nič nestalo. Ono je tiež pravda, že ja som k svojim veciam veľmi šetrná a správam sa k nim jemne a "slušne" ;)


Od obalu sa presuňme k vôni. Tá je, ako inak, bylinková. Krásne bylinková. Pokojne môžu u Havlíka vyrobiť aj parfém, ja si ho iste kúpim.


A prečo je tak bylinková? Lebo 13 rastlín. Každá s inými účinkami. Niekedy si v kúpeľni ich popis len tak čítam, privoniam k šampónu a teším sa z prírody.


Iste vás ale zaujíma, aký dopad mal tento voňavučký šampónik na moje problematické vlasy. Pri prvých použitiach divný. Nemyslím tým zlý, lenže začiatkom júla, keď som šampón začala používať, som bola v prostredí s vyššou vlhkosťou a moje vlasy nechceli po umytí nikdy dostatočne vyschnúť. A tak som sa ráno zobúdzala so zvláštou vlhko-mastnou textúrou na vlasoch. Nechápala som to, bolo to strašné. Až tak, že som si vlasy chcela ostrihať, aby mi nevypadali. Vyskúšala som umyť ich raz konvenčným šampónom. Vlasy vyschli (umyla som ich skôr ako obvykle, takže mali asi dosť času vyschnúť) a ráno boli pekné. Hovorím si, kašlem na to, začnem opäť s bežnými drogérkovými šampónmi. No nedalo mi to. Ak niečomu verím, musím tomu dať šancu.
Neskôr sa všetko už len zlepšovalo. Šampón vlasy pekne umýval. Je jasné, že veľmi nepení, preto som ho na pohľad používala viac. Bála som sa, že sa tým pádom rýchlo minie. Nie je to tak. Neviem, ako je to možné, ale míňa sa pomaly. Veľakrát si vlasy umývam na dvakrát a zatiaľ to vyzerá tak, že mi vydrží celkovo 2 mesiace. Predpokladám, že v zime aj dlhšie, pretože teraz si vlasy umývam každý druhý deň, v zime každý tretí.
Najlepšie výsledky dosahujem pri použití šampónu dvakrát. Vtedy sú naozaj čisté. Všimla som si, že po viac ako 5 týždňoch používania sú aj lesklejšie, pričom vidieť lesk na vlnitých či kučeravých vlasoch (ako sú tie moje) býva ťažké. Zaujímavým zistením pre mňa je hlavne to, že po použití tohto šampónu moje vlasy nepotrebujú kondicionér alebo olejček. Niekedy ich pretriem malým množstvom aloe vera gélu alebo prestriekam Hauschkovým vlasovým tonikom, ale to hlavne kvôli výžive.


Trochu nezvyčajná je pre mňa dosť riedka konzistencia, ktorá ma núti šampónom nešetriť. Ako som však spomínala, vôbec to neznamená, že sa fľaštička rýchlo vyprázdňuje.


Moja spokojnosť so šampónom je iste evidentná a tuším, že toto nebolo moje jediné balenie. Pokiaľ však ide o vlasy, tu budem aj tak skúšať a hľadať ďalej, kým neobjavím niečo, čo z nich spraví nádhernú zdravú hrivu. Mám pocit, že som už blízko.

Obsah: 200 ml
Cena: cca 11 €

Kto ste už škúšali a aké výsledky ste zaznamenali?

Pekný deň!

6 komentárov:

  1. Taky se na něj chystám! Myslíš, že bude fajn na suché vlasy?
    Rozhodně ale zkus 100% Pure, nic lepšího jsem fakt neměla. Ještě se chystám na tu pomelovou verzi, jestli dodá ten slíbený lesk (kokosová byla super, ale přála bych si o fous víc lesku) :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdeni, ja mám práve suché vlasy a vidíš, netreba mi ani kondicionér, normálne ich rozčešem a fungujem. Na druhej strane, mala som aj také obdobie, že som mala mastnejšiu pokožku hlavy, tak to tiež mohlo zohrať svoje. No a ešte by som povedala, že inak budú šampón vnímať ľudia, ktorí len začínajú s prírodnou vlasovkou ako tí, ktorých vlasy a vlasová pokožka už prírodu okúsili :)
      Ja sa zasa chystám na 100% Pure, ale predtým ma čaká jeden šampónik z Talianska.

      Odstrániť
  2. Ahoj :) aj na po nom dlhsie pozeram lebo same pozitivne recenzie su. A kde si ho pls u nas na svk kupila? Ci klasika eshop... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Můj nejoblíbenější šampón :) Jiný už nechci.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Supeer! Ja ho mám čoraz radšej :) Aj keď je už na dne.

      Odstrániť