sobota 27. februára 2016

Recenzia: Vlasová regenerácia s rastlinným keratínom

Ahoj, kočky!

Nevideli sme sa takmer tri týždne, ktoré sa mi zdali ako mesiace. Život bez internetu sa nám už zdá nemožný, a predsa som si túto situáciu celkom užívala. Zistila som, že keď ma nič neláka do virtuálneho sveta, ten skutočný má pre mňa kopu zaujímavých situácií. Lenže aj pre ten reálny život internet potrebujeme, a tak pomaly znova ožívam aj vo virtuálnej realite.

LAVERA, REGENERAČNÉ VLASOVÉ SÉRUM


So suchými vlasmi bojujem odmalička. Vtedy som ich mala poriadne husté a kučeravé, vekom a namáhaním sčasti zredli, zmenšil sa ich priemer, z kučier sa stali vlny. Mám pocit, že som s nimi nikdy nebola naozaj spokojná (až na jeden konkrétny deň). Keď som pred pár rokmi objavila vlasové oleje, nádej na spokojnosť podstatne vzrástla a vďaka nim viem svoju hrivu celkom slušne ukočírovať. Nedávno som v bio-predajni objavila vlasové sérum, ktorému som síce nedávala veľké nádeje, ale chcela som ho vyskúšať. Získalo si ma okamžite a aj keď sa rýchlo míňa a stále som viac na oleje, nebolo to moje prvé balenie.


Kupovala som si ho hlavne kvôli niektorým zložkám - aloe vera, avokádový a makadamiový olej, pšeničný proteín. A teda najlepšie mi znel rastlinný keratín, ktorý mi evokuje niečo ako čokoládu pre nespokojné vlasy. Zároveň som mala akúsi obavu, aby sérum nevysušovalo. 


Skúsenosť hneď pri prvom použití bola pozitívna, pretože keď som sérum naniesla po umytí do ešte vlhkých vlasov, zmotala do "slimáčika" a nechala pôsobiť cez noc, ráno ma čakali nemastné upravené vlasy. Toto isté robím aj s olejmi a taktiež mi to vyhovuje, akurát mi pri sére nehrozí situácia, žeby vlasy pôsobili premastene. Obyčajne používam množstvo z piatich stlačení pumpičky, ktoré sa mi pri mojich vlasoch dlhých do polovice chrbta nezdá málo ani veľa. Väčšie množstvo by určite zniesli, lenže to by som toto 30 mililitrové balenie minula za dva týždne. Párkrát som sérum použila aj na suché vlasy, hlavne keď som mala čiapku alebo bola väčšia pravdepodobnosť "elektrizovania" vlasov. V prípade použitia na suché vlasy sa mi sérum pozdáva ešte viac, lebo vlasy po ňom nikdy nepôsobia mastne, ale dajú sa poľahky skrotiť alebo len uhladiť na povrchu, aby nelietali okolo celej hlavy.


Po spotrebovaní trišvrtiny balenia som si nevšimla dlhodobé zlepšenie kvality vlasov, z krátkodobého hľadiska sa mi však sérum naozaj pozdáva. Pre mňa je to skvelá alternatíva (ako doplňujúca starostlivosť) k obľúbeným vlasovým olejom, vhodná najmä na cesty, ale aj do kabelky pre prípadné uhladenie neposlušných vlasov bez akéhokoľvek zaťaženia. 


Zloženie séra je príjemné, rovnako jeho gélová konzistencia. Páči sa mi aj vôňa, avšak tá je podľa mňa celkom intenzívna. Vonia hlavne po ružiach, ale citlivé nošteky (ako môj) v jej pozadí ňuchajú alkohol (v zložení na druhom mieste).
Ako som písala na začiatku, mňa sérum zaujalo a nie je to moje posledné balenie. Pri suchých vlasoch oleje rozhodne nenahradí, pri normálnych bude postačujúce ako starostlivosť po umytí.

Obsah: 30 ml
Cena: cca 6 €

Pekný deň!

2 komentáre:

  1. Díky za tip! I když ten objem balení by mi asi na moc dlouho nevystačil.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, nie, míňa sa dosť rýchlo, dokonca aj u mňa :)

      Odstrániť