pondelok 9. marca 2015

Prírodné zubné kefky Curanatura

Ahoj, kočky!

Koncom minuloročnej jesene som sa vám tu dosť sťažovala, že mi zrazu prestali vyhovovať všetky dovtedy obľúbené pomôcky na čistenie zubov. Keď mi prestali vyhovovať overené pasty, to som ešte chápala, ale že mi nevyhovuje toľké roky používaná kefka Curaprox, to bol celkom nepríjemný šok.


Písať o zubných kefkách som teda vôbec neplánovala, ale keď nastala spomínaná situácia, začala som uvažovať čo ďalej a obzerať sa po nejakej vyhovujúcej alternatíve klasicky. Nejakú dobu ma to ťahá k prírodnej kozmetike, konvenčné pasty používam už len sporadicky a lákalo ma vyskúšať čistenie zubov bambusovými kefkami. Nastala vhodná doba nejaké vyskúšať, a tak ani nebol dôvod váhať.
Siahla som po dvoch kefkách značky Curanatura - jedna sa volá Bamboo, druhá Health soft.


Kefky som objednávala na eshope www.biobeauty.sk. Prišli zabalené v peknom jednoduchom papierovom obale a v jemnom papierovom "vrecúšku". Veľmi ma teší, že sa to dá všetko jednoducho zrecyklovať.
Dizajn kefiek je tiež niečo pre mňa - jednoduchý. Tvar rukoväte padne príjemne do ruky, i keď spočiatku som si musela zvyknúť na jej tenšiu hrúbku. Celkovo sú kefky o niekoľko gramav ľahšie ako tie klasické, čo som hneď pocítila. Niekto si to možno ani nevšimne, pre mňa to bola trocha zmena.



Pokým telo obidvoch kefiek je bambusové, štetinky jednej (Bamboo) sú, ako inak, bambusovej, štetinky kefky Health soft sú zasa nylonové. Rozdiel v štetinkách je viditeľný nielen na prvý pohľad (banbusové sú dožlta, nylonové zasa pekné biele), ale aj na dotyk. Nylonové štetinky sú o niečo jemnejšie ako bambusové, čo bolo spočiatku pri čistení zubov aj cítiť. Keď som po pár týždňoch používania kefky Bamboo skúšala rozdiel v mäkkosti štetiniek, už sa mi zdali byť približne rovnako tvrdé/mäkké.


Ak máte veľmi citlivé zuby, kefku Bamboo by som vám veľmi neodporúčala, pretože spočiatku je tuhosť štetiniek celkom citeľná. Naopak Health soft je podľa mňa určená širokému spektru používateľov a prirovnala by som ju ku kefke Curaprox Ultra soft 5460. Tá je ešte o čosi mäkšia, ale skôr v tom zmysle, že má pružnejšie štetinky.


V mojom osobnom hodnotení tentokrát "vyhráva" kefka Health soft, ktorú si plánujem kúpiť znova. Nehovorím, že si už nekúpim ľahko dostupné konvenčné kefky, ale pokiaľ bude možnosť, uprednostním túto nielen k človeku, ale aj k prírode priateľskejšiu alternatívu.



Cena: cca 2,90 € (kupované v esope www.biobeauty.sk)

Máte tieto kefky už odskúšané? Aké sú vaše skúsenosti?

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Tak toto raz určite vyskúšam.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pre mna velmi zaujimavy clanok. Ja pouzivam Curaprox, aj malej kupujeme Curakid. Teraz ma zaujala aj ich zubna pasta. Ale tieto kefky ma normalne lakaju. Uzasne, ze aj nieco take, ako zubna kefka sa vyrobi s velkym dorazom na zivotne prostredie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tieto kefky ma lákali dlhšie a teraz, keď som vyskúšala, nejakú dobu zostanem verná tej Health verzii. Sú určite adekvátnou náhradou konvenčných kefiek a ešte sú aj priateľskejšie k prírode :)

      Odstrániť
  3. Super článok,ani som nevedela že existujú podobné kefky a rozhodne skúsim nejakú vyskúšať .Ja používam len Curaprox a tie mi zatiaľ vyhovujú :)


    http://doityourselffash.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Verzii Health zostanem verná, ale občas ju iste prestriedam Curaprox kefkami, keďže sú dostupnejšie. :)

      Odstrániť
  4. Všade čítam nadšené ovácie na tieto kefky, no ja som vyskúšala kefku s bambusovými štetinkami a nemôžem ju používať, som totálne sklamaná, mne jednoducho nerobí dobre. Neviem, ako je možné, že mne spôsobuje taký problém pri čistení, že ma neskutočne šteklia ako tie štetinky, tak ešte viac ma šteklí bambusová rúčka v ústach. Nedá sa to vydržať. Je to čosi podobné, ako keď začnete olizovať drevenú paličku z nanuku a nerobí vám to dobre. Tak mňa tá kefka neskutočne šteklí v celých ústach, nielen na jazyku. Pre mňa teda nepoužiteľná vec. A keď sa mám ešte vyjadriť k mäkkosti štetiniek, tak na mňa sú tie bambusové totálne, príliš mäkké, už si neviem ani mäkšie predstaviť. Som zvyknutná na strednú tvrdosť, tá mi vyhovuje, nikdy som nepoužívala mäkké klasické kefky a po vyskúšaní tej bambusovej som zistila, že nie je schopná dostatočne dobre vyčistiť zuby - zubný plak ostáva na zuboch, čo značí, že tá mäkkosť je len na závadu. Neviem, či o chvíľu výrobcovia nedôjdu k takej novinke, že budeme mať kefky, čo hladia zuby ako vtáčie pierko. Nuž, neviem, či potom vôbec bude mať zmysel si čistiť zuby, keď vôbec nebudú spĺňať svoj účel.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti za tento vyčerpávajúci komentár. Myslím, že dobre chápem to "šteklenie", ktoré opisuješ, lebo aj ja som niečo také zažila. Nie so štetinkami, ale práve tá bambusová hlavička ma v ústach trocha šteklila. Po krátkom čase som to už necítila, takže som tomu nevenovala pozornosť, no spomínam si na to, presne ako s drevenou paličkou z nanuku. Čo sa týka tvrdosti-mäkkosti štetiniek, mne práve tie jemnejšie (Soft) dosť vyhovovali, nepovažovala som ich za extra mäkké, práve naopak, bambusové vlákna sa mi zdali byť tvrdšie. Avšak toto je asi veľmi individuálne, lebo každý máme inú pocitovú citlivosť.
      Mimochodom, keď spomínaš tie kefky jemné ako vtáčie pierko, raz som takú mala. Objavila som ju v drogérii, len si už nespomínam, akej bola značky. Mala úplne jemnučké štetinky ako pre detské zúbky.

      Odstrániť