streda 18. februára 2015

Kúpte ho, kým je čas! Catrice Photo Finish

Ahoj, kočky!

Pondelkovú recenziu presúvam na dnes a ukážem predstavím vám v nej na poslednú chvíľu mejkap, po ktorom by ste sa mali poobzerať, kým nás načito opustí. Stojí totiž za obzretie aj za tých pár eur, za ktoré sa predáva.

CATRICE, PHOTO FINISH, 18H LIYUID FOUNDATION, 010 SAND BEIGE


Periférne som tento mejkap vždy vnímala a mala som ho v pláne niekedy vyskúšať, lenže nikdy som sa k tomu nedostala. Tak to býva s tými drogérkovými mejkapmi, vnímam ich, ale beriem ich ako dostupný materiál, a preto mnou koniec-koncov zostávajú nepovšimnuté v regáloch. 


Sklené fľaštičky pri mejkape preferujem, preto sa teším, že aj tento ospevovaný kúsok je v skle. Potešilo ma, že sa na fľaštičke dá oddeliť aplikátor od tela a keď sa mi mejkap minie, môžem si do nej namiešať nejaký ďalší mejkap.
V predajni som siahla po odtieni 010 Sand Beige, ktorého som sa trocha bála, lebo je to najsvetlejší odtieň a ja taký nepotrebujem, ale ostatné boli vypredané. V mojom prípade by som určite radšej siahla po čísle 030, ktorý má teplejší podtón, no 010-tka ho má neutrálny, takže som sa ani veľmi nesekla. (020-tka je s ružovým podtónom.)


Zloženie nebude asi žiadnou chuťovkou.


Prejdime však k veci. Ja si pod označením "photo finish" predstavujem skvelé krytie a bábikovský vzhľad pleti. Výrobca to vlastne aj sľubuje - dokonalý vzhľad ako po retuši. Super! Okrem toho by sme mali mať vďaka tomuto mejkapu žiarivú a "prebudenú" pleť až počas 18-tich hodín. A bez efektu masky. Mejkap je bez olejových zložiek a jeho farebné pigmenty by sa mali prispôsobiť tónu pleti.
Či je to všetko pravda vám hneď poviem. Možno celkom postačí, keď sa pozriete na obrázky nižšie. Pri nanesení mejkapu na ruku je vidieť, že farebne by to chcelo ešte trocha otepliť. Avšak pri rozotretí mejkapu a zapracovaní do pokožky sa farba skutočne adaptuje. Vidíte, tú krásnu pokožku? Mejkap mi krásne prekryl aj pigmentové fľaky po popálenine. Finiš je zdravý, žiarivý. Na mastnej pokožke môže pôsobiť príliš lesklo, preto odporúčam použiť púder. Myslím si, že majiteľky suchej pokožky by v tomto produkte mohli nájsť skvelého partnera. Moja pokožka je zmiešaná, takže púder určite musí byť.



Robím to nerada, ale pre vierohodnosť recenzie to musím spraviť. Tu je moja pleť bez mejkapu, krátko po prebudení a rannej očiste. Vidno, že mám práve ťažké obdobie, keď som unavená nielen ja, ale aj moja pleť a tá mi dáva najavo svoje pocity aj nepríjemnou vyrážkou, s ktorou bojujem už tri dni. Začervenané miesta na lícach a v okolí nosa sú zasa tradíciou.


Použijem dávku mejkapu Catrice Photo Finish a čo sa stane? Pleť skrásnie a ja s ňou. Treba ešte niečo dodávať? Jedno stlačenie pumpičky, jedna dávka mejkapu, jediná vrstva a moja pleť naberá energiu. Krásne krytie (aj keď na tú vyrážku nestačilo, no zatiaľ som ju nemaskovala korektorom, aby bolo jasné, do akej miery si s podobnými neduhmi mejkap poradí), jednotná farba, prirodzený efekt, jemné rozjasnenie. Spokojnosť.
Výdrž 18 hodín mejkap podľa mňa nemá, ale na drogériový produkt ma prekvapil aj v tomto smere, lebo krásny vydrží niekoľko dlhých hodín. Ja ho musím počas dňa určite raz prepudrovať, ale myslím si, že na suchej pleti to bude s výdržou ešte lepšie.
Obsah: 30 ml
Cena: bežne stojí okolo 7 - 8 eur, neviem presne, ale určite bude v zľave, keďže odchádza zo sortimentu.


Rada na záver: oplatí sa ho kúpiť.

Pekný deň!

26 komentárov:

  1. Na pleti vyzerá naozaj pekne :)
    A prečo ho vyraďujú zo sortimentu? Touto informáciou si ma celkom namotala si ho kúpiť skôr než zmizne :)
    Pravdepodobne si dám rovno dnes "výlet" do DMka a zoberiem si ho do zásoby, lebo ako píšeš - ja som majiteľka suchej pleti, tak by sme mohli byť kamoši :)
    Katka z .BeautyMissfits.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je tá klasická jarná výmena sortimentu Catrice, neustále nejaké výrobky sťahujú z predaja, aby ich nahradili niečím iným a pri nejakej ďalšej výmene zasa prinesú podobné produkty, len v iných obaloch. Marketing. Makeup ma ale prekvapil, nečakala som takú spokojnosť :)

      Odstrániť
  2. Náhodou Leni, máš krásnu pleť. Čo by iné za takú dali! A keby si videla moje červené miesta okolo nosa :-/ Už som na ten make-up minule pozerala, ale vzala som Nude illusion a tiež paráda. Tento sa mi na ruke celkom pozdával, ale presne som mala obavy, že na t-zóne sa hneď bude lesknúť. Nude illusion krásne zmatní hneď po nanesení. Ale zasa ma dosť nízku kryciu schopnosť. Asi o ňom tiež niekedy napíšem. len teraz sú ho plné všetky blogy a to ja nemám rada, písať o tom istom, čo je všade.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juli, určite o ňom napíš! Zrejme sledujem iné blogy, lebo ja som na jeho recenziu zatiaľ samovoľne nenarazila a naozaj ma zaujíma, pretože na leto potrebujem ľahký zmatňujúci mejkap :)
      A ďakujem za povzbudenie, že s mojou pleťou to nie je až také zlé. Každá sa vnímame o dosť kritickejšie ako naše okolie :) Mne sa na pleti momentálne dosť prejavuje ťažké obdobie a únava.

      Odstrániť
  3. Make-upy Catrice jsem nechávala doposud spíš bez povšimnutí, ale možná by byla škoda nevyzkoušet tenhle, obzvlášť když jsi s ním spokojená, takže pokud na něj ještě v narazím, tak určitě omrknu, díky za tip:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vlastne som si uvedomila, že toto je môj prvý makeup od Catrice. Vždy ma ich makeupy lákali, ale asi sa mi nechcelo zohýnať na spodok stojanu, kde sú uložené :D Spokojná určite som, patrí k tým lepším, čo som vyskúšala a ak naň vystihneš výpredaj, rozhodne sa oplatí.

      Odstrániť
  4. Prečo, PREČO som si nevzala tento, ale ten Matt neviem čo, ktorý som vyhodila, lebo bol nepoužiteľný, oxidoval ako šialený a bol hrozne "maskoidny"... No to som celá ja :-( A súhlasím s Julkou, mať takúto pleť, začnem nový život :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Matt Velvet, tuším. Ten ma nejako nelákal. Oxidácia na pleti je des, ale keď sa makeup prispôsobí pleti, to je skvelé!
      No dobre, kočky, tak nebudem na tú svoju pleť toľko nadávať...

      Odstrániť
  5. Super efekt, pripomina mi bbcko:) posobi na pleti velmi lahucko.
    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. vždy som nad ním uvažovala, ale nevedela som si spomenúť, či recenzie na neho boli pozitívne alebo nie. teraz mám makeupov habadej, tak asi v budúcom živote.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravdupovediac, aj mne sa teraz akosi tie makeupy nakopili... Musím sa nad sebou zamyslieť :)

      Odstrániť
  7. Ja mam plet o dost v horsom stave ako ty a to mam este to lespie obdobie.. tak neviem, ze ci by mi sedel, ale urcite sa pozriem v dmku..

    Viva la Vida Dorota

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite ho obzri. S dobrým korektorom by ti mohol sadnúť. Ja som práve preto korektor pri fotení nepoužila, aby ste videli, s čím si poradí a s čím nie.

      Odstrániť
  8. Skvelo ti sadol, naozaj.;) Ja som si teraz kupila Bourjois Healthy mix v najsvetlejsom odtieni, na leto mam tmavsi a dalsi od Clarins, ani neviem preco az dva..;))) Mam zasobku..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Healthy mix som kedysi mala, ten bol tiež fajn, lebo som si ho chcela kúpiť znova. Ešte ma láka vyskúšať nejaký od Estée Lauder, Clarins a Clinique, no a nejaké prírodné, ale to je hudba budúcnosti, keďže mám len jednu tvár :D

      Odstrániť
  9. Mám ho tiež dokonca aj v tom istom odtieni ako ty, len teraz na zimu sa mi vidí, že je na moju pleť dosť tmavý, tak si počkám asi na leto keď ma trošku opáli :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na mňa je normálne tento odtieň svetlý, ale po zapracovaní sa naozaj pekne adaptuje. Najprv som sa bála, že som sa odtieňom úplne sekla, no našťastie nie :)

      Odstrániť
  10. Aj bez mejkapu máš podľa mňa dobrú pleť, kiežby takto vyzeralo moje horšie obdobie. :D Mejkap som si na ruku skúšala už viac krát, ale vždy mi tam po pár minútach hrozne stmavol, takže bohužiaľ nič pre mňa. :)

    Koalas are nice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milý kompliment :)
      Šialenú oxidáciu som zažila pri minerálnom makeupe, ktorý som musela kvôli tomu vyhodiť, no v prípade tohto Catrice makeupe mi to príde skôr ako prispôsobenie sa pleti. U mňa to teda skvele funguje a ja som práve z tohto procesu nadšená. Zrejme pre svetlučké typy tento makepu vychytávkou nebude...

      Odstrániť
  11. :o) Pridavam sa k ostatnym babam- nemas vobec zlu plet. A vidno, ze staci malo a vyzera super.
    Od Catrice mam iny make up a to Ultimate moisture a prisla som k nemu podobne ako Ty, vypredavali ho a v "ponuke" uz bol iba odtien 010. Lutujem, ze som po nom nesiahla skor, mojej pleti dost vyhovuje, len kvoli odtienu ho musim miesat s inym ( konkretne MAC Face & Body), aby som nebola uplne mrtvolna :o)
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ďakujem veľmi pekne, Jani :) Ja mám tak rada "silu" dobrého makeupu, keď sa moja pleť zjednotí a je zrazu pekná. Catrice ma naozaj mimoriadne prekvapil, no trvalo mi, kým som ho vyskúšala :D Divím sa, že ho zatiaľ nemusím miešať, pretože na mňa je normálne tiež svetlý, ale ako vidieť, naozaj sa mojej pleti krásne prispôsobil.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Taka krasna bez make-upu!... Toto musim napsat, i kdybych nemela stihnout okomentovat nic jineho!:)) Jsi stale krasna, s make-upom alebo bez...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dievčatá moje, vy tu viete človeku zdvihnúť sebavedomie :D Ďakujem za všetky milé slová!!!

      Odstrániť
  14. ahoj prosim ta a kde si kupila tento make up? bola som v dm a aj 101drogerii a nemali ho tam :( :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je mi to ľúto, Darinka, ale tento makeup už nie je v predaji. Recenziu som písala v čase, keď ho sťahovali zo sortimentu značky. Ale Catrice ponúka iné zaujímavé makeupy, možno si medzi nimi vyberieš ;)

      Odstrániť