pondelok 5. januára 2015

Riasenka ako pravý čokoládový dezert

Ahoj, kočky!

Vyskúšať niečo od značky 100% Pure je snom každej "prírodnej" beauty maniačky. Ja k tým 100 %-ným zatiaľ nepatrím, ale aj tak som túžila vyskúšať ich (a nielen ich) prírodnú riasenku. Viackrát som sa vám tu sťažovala, že mi v ostatnej dobe (ktorá trvá už pekných pár mesiacov) žiadna riasenka nevyhovuje, preto som sa rozhodla do tohto u nás najpredávanejšieho kozmetického produktu zainvestovať a zaobstarala som si viacero exemplárov rôznych značiek. Prírodná kozmetika ma láka a baví, a tak som sa obzerala aj týmto smerom. Po prečítaní pár recenzií som sa rozhodla pre značku 100% Pure a ich čokoládovú riasenku.


Mnoho dievčat na ňu nedá dopustiť. Svojím zložením je priam na zjedenie a tá vôňa. Vôňa čokolády ma v poslednom čase v kozmetike fascinuje a mám viacero obľúbených výrobkov obsahujúcich túto sladkú pochúťku. Riasenka obsahuje pigmenty z ovocia, je 100 %-ne prírodná  a vôbec nedráždi ani citlivé oči, preto ju môžu bez obáv používať aj nositeľky kontaktných šošoviek.
Na riasach sa správa príkladne - nerozmazáva sa, riasy predĺži, oddelí, zvýrazní. Ja však od riasenky očakávam predovšetkým objem, a ten mi, žiaľ, ani touto sladučkou kráskou nebol dopriaty. Inak však riasy vyzerajú veľmi pekne, prirodzene, ale výrazne.


Obal, ach, ten obal. Ten je prekrásny. Luxusný, avšak minimalistický s romantickým motívom ťahavej rastlinky. Vôňu som už spomínala, tá mi pripomína kakaovú sušienku.
Hrebienok má asi umelé štetiny, ktoré sú tvarované - vpredu a vzadu dlhšie, v strede kratšie a sú umiestnené v troch radoch, pomedzi ktoré vyčnievajú kratučké štetinky. Obyčajne mám radšej klasické hustejšie hrebienky, ale až tak mi tento tvar nevadí, manipuluje sa ním dobre, no uvítala by som predsa len klasickejší tvar s nahusto umiestnenými dlhšími štatinkami. Okrem toho je môj aplikátor akýsi ohnutý. Neviem, či to tak má byť, na fotke nižšie to nevidno.
Keď som riasenku otvorila, vyskúšala som naniesť ju na ruku (kvôli odtieňu, pretože hnedú som nemala už roky), a tu som sa celkom preľakla, pretože sa mi zdala byť veľmi suchá. Maľovala veľmi slabo, avšak pri nanášaní na riasy to už bolo o inom. Na ne sa farba pekne prichytávala a niekoľko prvých aplikácií bola riasenka vlastne dosť mokrá. Po niekoľkotýždňovom používaní môžem povedať, že konzistencia je akurátna, rýchlo schne, takže sa mi ani neotláča (čo je pri mojich celkom dlhých riasach veľakrát problém).
Odličovanie je jedna báseň. Takto dobre sa mi zatiaľ neodličovala žiadna riasenka, ale pozor, v daždivom a sneživom počasí, v plačlivých chvíľach a pod. sa môže veľmi ľahko z rias zošupnúť na líca. Mne sa zatiaľ žiadna pohroma nestala, ale treba na to myslieť.
Ešte raz sa vrátim k obalu, ktorý je naozaj nádherný. Riasenka sa okrem toho dodáva aj v krásnom kartónovom tubuse, no mne to príde trocha zbytočné plytvanie materálom, pretože samotný obal je zabalený aj vo fólii. Na prírodnú značku trocha priveľa odpadu... Ale pekné to je.
Riasenku som objadnávala v eshope biobeauty.sk, kde mali v čase mojej objednávky len odtieň tmavej čokolády (Dark Chocolate), ale dá sa zohnať aj čierna.
Obsah: 7 g
Cena: cca 16,- €

bez riasenky

bez riasenky

s riasenkou

s riasenkou

s riasenkou

nádherný obal, krásne zloženie

Dostali ste chuť vyskúšať prírodnú alternatívu riasenky? Možno vás zaujme rovnako ako mňa. Alebo už máte svoju skúsenosť?

Pekný deň!

11 komentárov:

  1. Ja som spokojna s prirodnou riasenkou od C osmetica.
    Biela Mačka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z prírodných by som chcela vyskúšať aj C'osmetica a Green People.

      Odstrániť
  2. Tak to si pis, ze jsem dostala chut tuhle rasenku vyzkouset!:)) Mam pocit, ze citim jeji cokoladovou vuni... Moc se mi libi Tvoje recenze, postrehy, vse poctive podrobne popsane... Dekuji za to! Krasny vecer:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Marcelka, za tak milý komentár, veľmi ma to povzbudilo :)
      Čokoládová vôňa je naozaj super a cítiť ju aj nejakú chvíľu po nalíčení.

      Odstrániť
  3. No priznávam, že ako prírodná beauty maniačka tiež chcem 100% Pure :D Ale už mám dva kúsky objednané, tak sa už veľmi teším a budúci mesiac asi skúsim objednať aj ich makeup :)
    Táto riasenka asi nebude pre mňa, ale zas ja som tú svoju už našla, tá aj dobre zhusťuje, akurát som na ňu aj zverejnila recenziu, myslím, že by sa ti zapáčiť :) Má prírodné zloženie, i keď zas po čokoláde nevonia :D
    Ak chceš niečo úžasne čokoládové - skús prírodnú pleťovú masku od Andalou Naturals - vyzerá aj vonia ako Nutella :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, tak po ich mejkape aj ja veľmi túžim. Prosím ťa, neprezradíš mi, kde objednávaš? Ja som od nich mala vzorku bázy pod mejkap a tónovací krém, ale tie mi vôbec nesadli, no mejkapu by som šancu dala.
      Inak, tušila som, že tvoja recenzia bude o Green People, myslím, že si mi ju už raz odporúčala, no ja som si ju zatiaľ neobjednala. Recenziu si hneď prečítam, už sa neviem dočkať. A neviem sa dočkať, keď si ju tiež kúpim :)
      Ďakujem za tipy :*

      Odstrániť
    2. No tušila si správne :D A možno som ti ju už odporúčala, viem, už som veľakrát po blogoch spomínala, no bolo už aj čas na recenziu, nech mám nejaký "dôkaz" :D
      100% Pure som objednávala v českom e-shope - kosmetika-superfoods.cz, len vraj balíček mi pošlú najskôr 8.januára, tak si naň ešte počkám :) Dúfam, že príde v poriadku.

      Odstrániť
  4. hnedu riasenku som ešte neskušala teda može to byt zajimavy pohlad, a tuto absolutne nepoznam:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táto je skôr tmavohnedá, teda na riasach vyzerá dosť tmavo. Keby bola svetlejšia, už by sa mi nehodila :)

      Odstrániť
  5. Ja chcem vyskusat ocny krem, pletove som si "najezila" cez rodicov (Laidbare serum a krem....zatial rozhodne spokojnost, len chlap trochu frfle, vonia to dost inak nez je zvyknuty:-D)....a podla ceskej stranky pojdu ceny hore, tak to snad zvladnem este predtym
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Očný krém ma tiež láka, ale teraz ho nepotrebujem, lebo mám skoro plné balenie Dr. Hauschka a som zatiaľ spokojná.

      Odstrániť