sobota 10. januára 2015

December FAVOURITES

Ahoj, kočky!

Nechce sa mi veriť, koľko dní si už nový rok ukrojil z našich životov. Pekne rýchlo to "odsýpa", no ja sa ešte vrátim do toho minulého, veď som vám zatiaľ neukázala mojich decembrových obľúbencov. Nebude to len o nich, o obľúbencoch, ale aj o pár kúskoch, po ktorých som práve minulý mesiac najčastejšie siahala.
Medzi takých nie celkom obľúbencov patrí parfém Pure Poison Elixir (Dior). Na tento parfém som sa dlho tešila, no začala som ho používať len pred pár týždňami, no už je znova v škatuľke ukrytý pred mojím zrakom (hlavne pred zrakom T.). Jeho pôvodná verzia sa mi vždy páčila, no Elixir ide akosi mimo mňa. Vlastne sa mi spočiatku páčil, nosila som ho rada, no zrazu ho bolo priveľa, až to T. už nevydržal a informoval ma, že tá vôňa naozaj zodpovedá názvu...
Alien od Thierryho Muglera je už o inom. Je to "moja" vôňa (teda jedna z dvoch, druhá je Dior Miss Dior) a kým som si pod naším mini vianočným stromčekom našla veľké balenie, vystačila som si aj so vzorkami.


Na čas som sa vrátila k micelárnej vode Bioderma. Mala som ju rozpoužívanú a trocha ma to rozčuľovalo (nemám rada veľa otvorených produktov naraz), takže som sa rozhodla ju spotrebovať. Zelené balenie je určené pre zmiešaný typ pokožky a myslím, že teraz mi vyhovovala ešte viac ako predtým. Dokonca ňou dočisťujem aj očné okolie a je to v pohode.
V decembri nastal čas, keď som si rozbalila ďalšiu škatuľku mojej milej kozmetiky Dr. Hauschka, z ktorej som si vytiahla aj naparovací kúpeľ na tvár. Používam ho raz do týždňa (zatiaľ pravidelne), no zhodnotiť ho ešte neviem. Napriek tomu sa mi jeho účel pozdáva. Naparovanie pleti považujem za účinné, no nikdy sa mi to nechcelo robiť - hľadať bylinky, miešať ich... V tejto fľaštičke sú už krásne namiešané, takže pohodlie víťazí.
Začala som používať aj svoj dovolenkový suvenír - konjac špongijku. Teraz vám o nej veľa neprezradím, lebo som sa rozhodla pripraviť pre vás samostatnú recenziu, ale niečo prezradím: nie je to posledná špongijka tohto druhu v mojej kúpeľni.


Po všetkých jasavých recenziách som si dopriala sprchovací gél Dermacol Aroma Ritual s vôňou írskej kávy. Samotný gél je príjemný, no ja som si ho kupovala najmä pre tú intenzívnu vôňu, ktorú každý ospevoval. Tej som sa však nedočkala. Takto, ono ten gél naozaj pekne vonia (aj keď umelo), ako kávový likér, ale vôbec nie intenzívne, musela som sa poriadne nadýchnuť, aby som tú vôňu cítila. Starší kolega s vôňou belgickej čokolády a pomaranča voňal určite intenzívnejšie a prirodzenejšie.
Aj keď som stále nenašla ideálny šampón (alebo aspoň taký, s ktorým by som bola dosť spokojná), tento od Biopha Nature ma na nejakú dobu uspokojil. 400-mililitrové balenie mi síce nevydrží večnosť, pretože ho kvôli nižšej penivosti spotrebujem na jedno umytie hlavy viac, ale nevadí. Asi tomu dopomáha aj ďalšia starostlivosť, no mám pocit, že mi aj vďaka nemu menej padajú vlasy. Kúpila som ho v DM za cenu okolo 5 eur a rada by som ho aspoň takto dala do pozornosti.


Prejdime k mojej obľúbenej dekoratívke. Tentokrát tu nemám veľa produktov, pretože december som prežila skoro s permanentnou očnou linkou, na ktorú som využívala najmä dva prenádherné očné tiene. Presne tak, očné tiene zmiešané s kvapkou podkladovej bázy a krásne trblietavé linky boli na svete. K tomu šťavnaté líčka vďaka nádhernému marhuľovému odtieňu krémovej lícenky.


Od minulého roka veselo kontúrujem. Každý deň. A neviem si to vynachváliť. Vynachváliť si neviem ani ten prenádherný taupe odtieň lícenky od NYX. Tuším je to láska na celý život.


V lakovacej oblasti som sa držala troch základných farieb - čiernej (s červenými trblietkami), bielej (s perleťou a drobučkými namodralými trblietkami) a červenej (dokonalej červenej).


Na záver mám ešte jedného obľúbenca, ktorého vám musím ukázať. Okrem kozmetiky som aj čajovou maniačkou, a keďže som nemala žiadny kozmetický adventný kalendár, parádne som sa vyžívala v tomto čajíkovom. Uznajte, že je nádherný!


Pekný deň!

10 komentárov:

  1. ja som mala kedysi hypnotic poison a uf, dnes by som na seba už tú vanilkovú sladotu nenastriekala. ale chlapom sa to páčilo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja ju ešte stále mám, ale nemôžem ju nosiť dlhodobo. Páči sa mi len pár dní, potom sa mi zdá divná. Ani priateľovi sa nepáči, tak musím dávať pozor :)

      Odstrániť
  2. konjac hubku som mala aj ja, časom však sa však zmenila (tvar aj štruktúra), tak som ju radšej prestala používať, ale zo začiatku bola super hlavne na tvár.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hubku používam čosi vyše mesiaca a zatiaľ je super. Používam ju len ráno, čistenie pleti s ňou je mi veľmi príjemné. Ak sa nejako zmení, tiež ju prestanem používať. Jej doba používania je 3 mesiace a nechystám sa ich prekročiť. :)

      Odstrániť
  3. Ke sprchovému gelu Irská káva jsem tento týden čichala v drogerii a přesně jak píšeš - hezky voní, ale čekala jsem silnější aroma. Asi by mě během sprchování rozčilovalo, že tak hezkou vůni skoro necítím, tak jsem ho nakonec nekoupila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Soni, to si vystihla - mne je v sprche tiež trocha ľúto, že z tej vône nemám taký zážitok...

      Odstrániť
  4. Aliena mám doma tiež, ale musím mať naňho náladu :) Ale zas ja mám celkom veľa voňaviek, takže ich striedam, no stane sa, že si ju jednu nastriekam tak 3-krát do roka a stačilo :D Minulý rok som asi najviac používala Cherry in the air od Escada, je taká ľahká a príjemná, v zime som párkrát siahla po CK Obsession a Pink Sugar od Aquolina. Moja naj zimná ale asi bola (a je) Island vanilla od Pacifica, je sladšia, ale nie tak sladká, ako by sa človek mohol báť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja ho musím striedať, vlastne chcem striedať, pretože moje čuchové bunky si naň rýchlo zvyknú a ja nemám rada, keď svoju vôňu počas dňa necítim. Prekladám ho najčastejšie Miss Dior, Chloé, dokonca silnejšou verziou Absolue Elixir.

      Odstrániť
  5. Aj mne zelená Sébium micelárna voda vyhovuje viac, ako tá všetkými ospevovaná červená. Nezaťažuje moju pleť, dobre sa mi s ňou odličuje a navyše príjemne vonia.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práveže tú červenú som mala dlho rada, ale odkedy som vyskúšala micelárku L'oréal, ostatné sa presunuli o level nižšie.

      Odstrániť