štvrtok 8. januára 2015

Citlivka Chanelka

Ahoj, kočky!

Mám za sebou ďalšie ráno, keď som bola rada, že som vôbec stala. To, že chodím spať neskoro, je jedna vec, to mi nikdy problém pri vstávaní nerobilo, ale že som v poslednom čase poriadne unavená a hlavne ubolená, je druhá (a horšia) stránka veci. Dnes ma čaká dlhý deň, tak som sa rozhodla spraviť si prestávku, spravila som si guaranovú kávičku, otvorila čokoládovú tyčinku a púšťam sa do článku. Ten bude takou príjemnou oddychovkou, keď vám ukážem luxusného krásavca od Chanelky, ktorý ma opantal najmä svojím obalom. Typické, ale nemohla som si pomôcť.

CHANEL, ROUGE ALLURE GLOSS, 15 SENSIBLE

Stalo sa to tak ako obyčajne. Na internete som zočila novinku v úžasnom obale, ktorý som musela mať. Presne tak, obal na mňa zaberá, na ten sa hneď chytím. Klikacie obaly rúžov sa mi zdajú byť praktické a zaujímavé, takže mať lesk s podobným mechanizmom pre mňa bolo ako ísť na koláčik do cukrárne. Nepotrebné, no keď som si už spravila chuť, tak si to užijem.


Presne tak som si lesk aj užívala. A stále užívam. Jeho obal vyzerá síce dosť stroho - čierny hranatý s jediným nápisom "Chanel", to nemusí byť pre každého. Ja mám takúto strohosť však veľmi rada. Keď je k tomu vyrobený z pevného materiálu (pôsobí na mňa ako kovový, má aj taký zvuk).


Keď stlačím zlatý vrch, "klikne" to a z obalu sa vystrčí zlatá hlavička...


...tú vytiahnem a záhada tajomného čierneho puzdierka je vyriešená. Môžem nanášať lesk.


Aplikátor lesku je penový, skosený z dvoch strán. Plocha na aplikáciu je primeraná, ani široká, ani dlhá, lesk sa dá pohodlne naniesť aj bez zrkadla.


Lesk som kupovala v nákupnej eufórii na letisku a dodnes neviem, prečo som si vybrala skoro najsvetlejší odtieň. Vlastne asi aj bol najsvetlejší. Jemnú ružovú mám však rada a nakoniec som si tento lesk vybrala za svojho stáleho spoločníka do kabelky, kde práve takúto nenápadnú farbu uvítam.  Odtieň číslo 15, Sensible, je teplý ružový s kvapôčkou oranžovej. Na svetlých perách môže pekne vyznieť, no inak pery len jemne tónuje a nechá vyniknúť predovšetkým svoju lesklú stránku.


Obyčajne bývajú lesky lepivé, čomu nie je inak ani v prípade luxusnej značky. Príjemné však je, že pokým väčšina leskov nielen lepí, ale sa aj po perách pohybuje, Chanel krásne drží. Napríklad aj teraz ho mám na perách, pričom pijem kávu, takže vidím, že sa lesk na šálku trocha otláča, zároveň však vidím a cítim, že ho na perách stále mám. Je to preto, že po nanesení akoby mierne "zatvrdol". No, nie je to to správne slovo, ale skúsim to objasniť takto: ak používate lesk, ktorý je tekutý, lepivý, ktorý sa po perách akoby pohybuje, stačí sa raz napiť alebo niečo perami dotknúť, hneď je dole. Pri tomto lesku sa mi to nestáva, pretože dobre priľne na pery a naozaj na nich drží. Časť z neho sa síce otlačí, ale len mierne, zvyšok pekne drží dlhšiu dobu. Nevysušuje. Vôbec.
Okrem všetkých týchto pekných vlastností sa mi páči aj jeho vôňa. Tá je jemnučká kvetinková, vôbec nie výrazná a cítiť ju len pri "pričuchnutí" si k otvoru obalu alebo k aplikátoru.


Veľmi sa mi páči, ako vyzerá na perách. Žiadne vrstvy, žiadne nánosy, len jemná farba a krásny lesk.


Zloženie nič moc. Chemická chémia.


Obsah: 6 ml
Cena: cca 34,- €

Je mi jasné, že pre mnohých je asi blbosť dávať toľké peniaze za lesk, ktorý na perách aj tak vyzerá ako ktorýkoľvek iný lesk. To je okej. Ja sama som tentokrát skôr investovala do zaujímavého obalu a do pocitu radosti, ktorý z lesku mám. Teším sa pri každom "kliknutí", no obsah tiež nie je na zahodenie. Vydrží podstatne dlhšie ako iné lacnejšie alternatívy a ako som už kedysi spomínala pri rúži Chanel, je iné, keď si žena na verejnosti pretrie pery leskom/rúžom Chanel, ako keď si žena na verejnosti pretrie pery leskom/rúžom. Kto mi dá za pravdu?

Krásny deň!

4 komentáre: