sobota 31. januára 2015

Best of BEAUTY PRODUCTS 2014

Ahoj, kočky!

Plánovanie sa mi v prípade dnešného článkou vôbec nevydarilo. Odsúvam ho od začiatku januára a aj teraz je jeho publikovanie trocha ohrozené. Zrejme budete chápať, o čom hovorím, keď sa vám priznám, že som sa práve ocitla v ťažkom a únavnom týždni, keď cítim únavu telesnú i duševnú. Snáď to čím skôr prejde...
Pôvodne sa v tomto článku mali objaviť len miláčikovia objavení minulý rok, ale bez niektorých kúskov si svoj život nedokážem predstaviť dlhodobo...

STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ

TOP ZNAČKA (A VÝROBKY)

Minulý rok som sčasti zavítala do prírodného sveta kozmetiky a dosť sa mi tam zapáčilo. Postupne som začala zostavovať silnú armádu prírodného kozmetického arzenálu, ktorej základom sú bojovníci odetí v uniforme Dr. Hauschka. Verím, že vám čoskoro prinesiem aj rozsiahlu recenziu starostlivosti o pleť a moje skúsenosti.


TOP VÝROBKY

Zistila som, že mojej pleti omnoho viac ako krémy vyhovujú oleje. A tak som sa trocha zásobila. Okrem hauschkovho pleťového oleja som najviac používala pleťový olej Lemon Tee Tree od firmy Saloos. Je výborný na zmiešanú pleť, ktorú vôbec nezanáša, ale udržiava ju v zdravej kondícii.
Ak sa mi predsa len na tvári vyhodí nejaký ten "pupáčik", okamžite ho zlikvidujem účinným krémikom Normaderm Vichy. Ten používam už roky a nehodlám ho meniť.
Micelárnu vodu L'oréal  ste videli aj v minuloročných best of, no keďže mi stále vyhovuje najviac a pomaly prestávam počítať množstvo spotrebovaných balení, patrí jej čestné miesto aj v tomto príspevku.
Medzi top produkty som zaradila aj vlhčené čistiace obrúsky My Skin od Essence. Pre mňa tiež skvelý objav, pretože sú lacné, no mimoriadne jemné a účinné. Lepšie som ešte nemala (len tie s granátovým jablkom, ktoré však momentálne doma nemám).
Po neustálom skúšaní som objavila pleťový píling, ktorý si budem kupovať opakovane. Ďalší výrobok, ktorý ma dostal a pri ktorom hodlám nejakú chvíľu pobudnúť. Značka: Lavera


STAROSTLIVOSŤ O TELO


Toto bude veľmi chudobná kategória. Zaradila som do nej len jeden sprchovací gél, nič iné na telo (okrem domáceho cukrového pílingu, ktorý ste videli minulý rok) ma neoslovilo natoľko, aby som si to zapamätala. Vyfotila som tu sprchovací gél Original Source s bambuckým maslom a medom, ale nešlo ani o túto "príchuť" ako o značku. Sprchovacie gély Original Source sú tak úžasne prírodne parfumované, že z každého sprchovania spravia aromatický očistný rituál. Akurát tento medový mi až tak nevonia...


STAROSTLIVOSŤ O VLASY

Ešte som nenašla šampón (alebo čokoľvek na vlasy), ktorý by mňa a moje vlasy spravil šťastnými. Najviac sa tomu však priblížil šampón Biopha Nature. Neviem, či ho budem kupovať znova, pretože chcem nájsť "toho pravého", no šancu stále má.
Naopak,  lak na vlasy Imposanter Style od L'oréal dokupujem znova. Dôvody? Krásne vonia, celkom dobre vlasy spevní a tie pôsobia naozaj prirodzene, nevytvára žiadnu "krustičku".
O nimbovej vlasovej vode Dr. Hauschka sa u mňa ešte dočítate, zatiaľ vám prezradím, že je to jedna z tých investícií, ktorá sa oplatila.


DEKORATÍVNA KOZMETIKA

PLEŤ

Teraz by som vám rada ukázala nejaký skvelý mejkap, ktorý mi jedným ťahom "vyretušuje" nedokonalosti na pleti, ale tuším to minulý rok nebolo ono. Teda, vyskúšala som viacero mejkapov, s ktorými som bola spokojná (napr. Eau de teint od L'oréal), no hľadám niečo viac. Najviac mi doteraz vyhovoval Teint Miracle (Lancôme), avšak existuje určite niečo lepšie, čo si nechcem nechať ujsť.
Do výberu sa tento rok dostal minerálny makeup Antonym, pretože dokáže vyčariť nádhernú žiarivú pleť s úplne prirodzeným finišom. Okrem neho mi učaroval púder Les Beiges, Chanel. Mám ho v trocha tmavšom odtieni, preto ho využívam najmä v lete a neviem sa nabažiť jeho krásnej vône.


OČI

Tento výber bol veľmi jednoduchý. Čokoládová paletka tieňov Chocolate Bar od Too Faced je dokonalá v každom smere (líčenie). K nej sa skvele hodí čokoládová riasenka 100% Pure, ktorú tento rok tromfne chanelka, ale aj tak je super k jemnému dennému líčeniu. Koncom roka som zainvestovala do tekutej linky, z ktorej sa stal milovaný kúsok, ktorý by som si vzala aj na pustý ostrov - Babydoll Eyeliner, YSL. Rovnako nedám dopustiť ani na luxusný očný tieň v jumbo ceruzke Forever Eyeshadow od Gosh a nielen perfektný taupe tienik, ale aj stopercentne držiacu bázu pod tiene - Color Tattoo od Maybelline. Čerešničkou na torte v oblasti očného mejkapu je monotieň z limitky Faethered Fall od Catrice v odtieni Peacocktail.


PERY

V mojej najobľúbenejšej kategórii sa tentokrát stretla veľmi silná zostava. Už niekoľkokrát ste mohlo zaznamenať, že som podľahla tekutým rúžom Melted (klik, klik a klik) od Too Faced. V zbierke mi už kraľujú 4 rôzne odtiene, ale za minuloročných favoritov som nominovala len dva - Peony a Violet. Jeden krajší ako druhý! V tesnom závese za Meltedkami stojí ďalší skvelý tekutý rúž - Rouge Edition Velvet od Bourjois. Taktiež veľký objav a miláčik.
Trocha ma prekvapilo, že sa tu neobjavilo viac rúžov, ale až tri lesky. Medzi nimi neuprednostním žiadny, lebo všetky tri ma potešili svojou kvalitou, štruktúrou, príjemnými farbami, ale najmä zaujímavými baleniami (u mňa obrovský bod). Neutrálny Chanel, nežný Lip Lover (Lancôme) a šťavnatý Dior.


LÍČKA

Aj keď mám svoje lícenky veľmi rada, vybrala som jednu jedinú. V tom najzvláštnejšom odtieni. A vlastne ju ako lícenku ani nepoužívam. Je to môj najskvelejší kontúrovací púder. NYX, Powder Blush v odtieni Taupe. Vďaka nej môže moja tvár vyzerať plastickejšie, užšie, vyformovane... je to jednoducho poklad a neprejde takmer deň, čo by sme sa spolu nepohrali.


NECHTY

Pýtate sa, ako je možné, že som pri tom množstve lakov, ktoré moja zbierka ukrýva, vybrala nadlak? Pretože je to moja vychytávka desaťročia - Insta-Dri od Sally Hansen. Vďaka nemu mi manikúra zaschne do pár minút a odkedy som si ho natrela na nechty prvýkrát, nikdy mi pri žiadnom lakovaní nechýbal.


VÔŇA

Ani v tejto kategórii veľa vody nenamútim. Milujem Aliena (Thierry Mugler). Je to moja vôňa, či už v klasickej podobe, alebo v tej sladšej Absolue. Chýba tu už len parfém Miss Dior, ktorý som však v čase fotenia nemala poruke.


ALL ROUND VYCHYTÁVKA

Termálna voda ma sprevádza už niekoľko rokov a vždy to bola len tá od Vichy. Používam ju nielen v lete v horúčavách na osvieženie pleti, ale aj na prípadné umytie rúk na cestách, dodanie štruktúry vlasom, ako podklad pod pleťové oleje, či ako fixátor mejkapu a púdru.


VYCHYTÁVKA

Túto veselú hubku som objavila síce koncom roka, ale dosť ma baví, a tak som jej venovala miesto aj v celoročnom hodnotení. Určite stojí za pozornosť. Konjac špongijka.


PREPADÁK

Nie je všetko len úžasné. Sú veci, ktoré ja asi len tak nepochopím. Napríklad som nepochopila tieto depilačné pásiky na tvár. Je mi jasné, že chyba bola hlavne na mojej strane, keďže som sa o depiláciu pokúšala prvý (a jediný) raz, no táto vecička sa len prilepila na tvár a zostala tam. Ten vosk som potom zmývala skoro dve hodiny. Toto už skúšať nebudem.


Zvládli sme to. Zhodnotili sme si 2014-ty a už sa môžeme venovať úžasným novinkách tohto roka. Podľa prvých lastovičiek to vyzerá byť skvelý kozmetický rok. Snáď nás nesklame.

Pekný deň!

8 komentárov:

  1. Milujem tieto články :) vďaka tvojej recenzii na Bourjois Rouge Edition Velvet minulý rok v lete som si ho tiež kúpila a veeeľmi obľúbila :))) vlastne od tej recenzie čítam tvoj blog stále, každý nový článok :))) mám taký pocit že toto je prvý koment čo ti píšem, tak len aby si vedela že máš o jednu vernú čitateľku viac :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ó, toľká pocta! Aké je príjemné čítať takého milé správičky. Ďakujem ti, Nikol, že čítaš môj blog a že sa ti páči. Keď si prečítam, že sa niekto inšpiroval mojím článok a ešte je aj spokojný s výberom, mám dvojnásobnú radosť. Čo sa týka Velvet-ky, je to naozaj skvelý kúsok. Prezradím ti tajomstvo, občas sama nakuknem do toho článku, aby som sa pozrela, ako nádherne na perách vyzerá.

      Odstrániť
  2. Skvely clanek, ostatne - ktery nebyl??;))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Čokoládová paletka Too Faced je na mém wishlistu, letos už si ji prostě musím pořídit:-) Jinak mám zkušenost jen s micelárkou L'oréal, která je skvělá:-) A odličovací ubrousky Essence chci pořídit, zatím jsem je jen okukovala, ale když tak doporučuješ, tak je ráda vyzkouším:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čokoládku musíš mať, som si istá, že s ňou budeš spokojná. Ja na ňu nedám dopustiť a tiež som po nej dlho túžila :) Teším sa, že máme rovnaký názor na micelárku L'oréal, snáď to bude podobne aj s obrúskami Essence. Keď som prvýkrát vyskúšala ich vzorku s granátovým jablkom, zostala som skoro šokovaná, aké sú skvelé :D

      Odstrániť
  4. Insta Dri od SH je super, ja ho mám tiež veľmi rada rovnako aj Aliena:) Lícenku od Nyxu som mala tiež v tom istom odtieni Taupe, pamätám si, že som ju mala veľmi rada, len skoro pri dennom používaní mi dlho nevydržala. Možno sa k nej niekedy predsa len vrátim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Insta Dri u mňa funguje, za čo som fakt vďačná a ako píšem vyššie, je to môj objav desaťročia. Alien - no comment :) No a lícenka Nyx sa mne zasa zdá nezničiteľná. Oproti iným je síce menšia, ale mne sa vôbec nemíňa, a to ju tiež používam skoro každý deň. Avšak je pravda, že ja ju používam len na kontúrovanie pod lícnymi kosťami a na nose, a to jej nanášam len v takom akoby "tieni" (snáď chápeš) :D

      Odstrániť