utorok 2. septembra 2014

Malý šperk na pery - Rouge In Love

Ahoj, kočky!

Včera som vám sľúbila recenzie leskov a rúžov, ktorými bude tento týždeň pekne nadupaný. Začali sme príjemným leskom na pery z drogérií, pokračovať budeme zaujímavým rúžom z parfumérií. Aby nám to tu hralo aj farbami, po včerajšiej neutrálke vás uchvátim výraznou cukríkovou ružovkou.

LANCÔME, ROUGE IN LOVE, 345B ROSE FLANEUSE

Na rozdiel od včerajška, tento rúž som si vyberala aj kvôli obalu. V mojej "rúžovnici" patrí k tým najväčším klenotom, a to z viacerých dôvodov. Strieborný kov pôsobí ušľachtilo, ale nie preexponovane. Obal je matný s lesklými prvkami a má praktickú kompaktnú veľkosť - 6 centimetrov, avšak ukrýva plnú veľkosť rúžu. Matnú časť preráža lesklé "okienko" s červeným nápisom Rouge in love. Spodná časť obalu je tiež leská a je v nej dvakrát vyrazený názov Lancôme. Na vrchnej časti viečka je vyrazený Lancôme kvietok, zozadu je zasa netradičné ozvláštnenie akoby stužkou s červenými čiarkami (vraj detail elegantných pančúch). Vo vnútornej strane viečka je detail, ktorý som si všimla až po niekoľkých dňoch otvárania-zatvárania - ružové kvietkové logo. Milé.
Malou záhadou sa pre mňa stala práve ružová tyčinka. Chvíľu sa mi zdala dokonalá, chvíľu som ju nechápala. Nechápala je to správne slovo, lebo som musela hútať, ako ju použiť, aby bola nositeľná. Hneď po prvom nanesení ma totiž až vydesil obsah trblietok. Pozerám na tú tyčinku, pozerám, vidím, že je krásne matná. Kde sa teda vzali tie trblietky? Tie sa objavili po prvom otretí tyčinky. Povrch vyzerá matne, ale vo vnútri sa to len tak hemží tými mrškami. Ďalšou zvláštnosťou je zasa to, že tie trblietky na perách nie je vidieť. Pozrite si fotky, vidíte nejaké? Sú viditeľné naozaj len zblízka, za čo som tomu rúžu nakoniec aj celkom vďačná, lebo keby ich bolo vidieť, bola by som riadne nahnevaná. Konzistencia rúžu pôsobí trocha suchšie, ale pri dotyku s pokožkou pier zvláčnie, je krémový a ľahko sa nanáša. Vonia veľmi jemnúčko ovocno-kvetinovo, aj to len keď si privoniam alebo sa na vôňu sústredím. Na perách vytvára hladký pocit, hoci tu je aj jeho menší problém - môže pery vysušovať (ale nemusí). Ide o to, že ak máte suchšiu pokožku pier, zvýrazníte ním suché miesta a šupinky. Stalo sa mi to a bola som naň veľmi nahnevaná. Nevedel sa správne adaptovať ani na perách príliš ošetrených balzamom, vtedy sa trocha zlieval do vrásočiek. Ideálne použitie rúžu je na primerane ošetrené pery so zdravou pokožkou. Platí tu všeobecné pravidlo, že výrazný rúž ľahko zvýrazní nedostatky. Keď som už na tento spôsob použitia prišla, môžem ho znova smelo nosiť a tešiť sa zo skvelej farbičky v krásnom obale. Výrobca nám sľubuje 6-hodinovú výdrž, ale až tak sa "nesekol". Rúž sa aj otláča (nie až tak intenzívne), aj sa z pier vytráca, ale aj stainuje, takže efekt narúžovaných pier zostáva dlhší. Odtieň sa podľa mňa hodí nielen tmavším typom, ale aj svetlejším ako statement piece.
Aby som to celé zhrnula, potrebovala som dlhší čas, kým som prišla na to, že Rouge in Love je jeden kvalitný kúsok, ktorý si získal moje pery nielen tou krásnou farbičkou, ale aj príjemným nosením. A vďaka tomu si vyslúžil moje ODPORÚČANIE (pred pár týždňami by to bolo asi inak).
Obsah: 4,2 ml (3,4 g)
Cena: cca 21 € (ja som kupovala na www.lovebeauty.sk za 19,90 €)


Skutočný odtieň rúžu je o kvapku ružovejší a výraznejší.




Tu vyzerá tyčinka prehnane dočervena, takže si trocha farby odmyslite a pridajte viac ružovej.




Pekný deň!

9 komentárov:

  1. veľmi pekný. ale ja by som mala doma najradšej zbierku YSL :D len hľadám sponzora

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak toho sponzora nájdeš, rada by som ho potom skontaktovala. Aj mne by sa taká zbierka hodila ;)

      Odstrániť
  2. Nádherné odstíny, mám od Lancome rtěnky, ale tyhle Rouge in Love ne.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Se rtěnkami Rouge in Love zkušenost nemám, ale mám lesk in love v červeném odstínu a ten mám moc ráda, navíc mě baví to jeho klikací otvírání :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z tých klikacích leskov som aj ja nadšená. Vydarený je nielen obal, ale aj obsah :)

      Odstrániť