sobota 27. septembra 2014

Krásny, krásny... Lilac Wine

Ahoj, kočky!

Ráno som sa celá natešená vrhla na počítač a chcela som vám hneď ráno pripraviť lakovací článok. Nič zdĺhavé, len ukážku jedného krásneho úlovku. Na moje veľké počudovanie sa mi však zasa "zasekol" internet, takže plán byť zasa konečne aktívna v blogovaní padol. A predstavte si, ten net sa celý deň neumúdril. Až teraz, keď sa chystám na dlhú horúcu sprchu, otvoril svoju bránu. Prijímam. Tu máte krásavca.

RdeL YOUNG, I <3 GEL-LIKE, 08 LILAC WINE 

Vôbec som nečakala, že tak lacná značka ako RdeL Young ma bude natoľko "tankovať". Zatiaľ síce len v rámci lakov na nechty, avšak v tejto oblasti je skutočne presvedčivá. Predstavuje vynikajúcu kvalitu, širokú farebnú škálu a nízučkú cenu. Čo viac si laková maniačka môže priať. Snáď len dostupnosť takejto značky. Aha, tu je kameň úrazu. Pre Slovenky nedostupná.
Tento lak som vám ani nechcela ukazovať, lebo viem ako to naštve, keď blogerky ukazujú niečo, čo len tak ľahko nezoženiem. Na druhej strane mi bolo veľmi ľúto nechať si fotky len tak pre seba. Veď povedzte, nie je ten láčik pravým adeptom na kochanie sa. Nemôžem si pomôcť, mne sa na fotkách páči možno aj viac ako naživo. Asi mi až tak nepristane k pokožke, ale aj tak ho rada obdivujem.
Trend gélových nechtov ešte stále nepominul, no našťastie už mnohé kočky pochopili, že krajšiu sú prirodzené nechty upravené kvalitným lakom. Kozmetické firmy sa preto začali orientovať na výrobu lakov s gélovým efektom, avšak nie každému sa to podarí. V prípade "gélového" laku RdeL to vyšlo perfektne a ja ľutujem, že mám doma len jediný kúsok. Zato však farebný skvost, ktorý v mojej zbierke nemá konkurenciu (v tomto odtieni asi iný lak ani nemám). Na laku je gélové snáď všetko - názov, konzistencia i výsledný efekt. Pozrite sa nižšie, na nechtoch mám dve vrstvy laku a žiadny nadlak. Áno, áno, ten nádherný lesk patrí skutočne farebnému laku. Nadšená som aj z jeho štetčeka, s ktorým sa mi skvele pracuje, má pre mňa akurátnu šírku i hrúbku, dokonca ma po prvýkrát presvedčila aj dĺžka štetiniek. Možno si to trocha aj domýšľam, ale aj tak sa mi s ním pracovalo skvele. Rovnaká chvála patrí aj textúre - hladká, priam gélová, nerozlieva sa do okolia kožičky. Odtieň je skvele pigmentovaný, na plné krytie stačí jedna stredná vrstva. Na mojich nechtoch vidíte vrstvy dve, ktoré mali slušnú výdrž.
Pozrime sa bližšie na odtieň. Pôsobí na mňa tak čisto. Pritom je to zmes stredne fialovej s modrým nádychom a so sivým podtónom (sivý podtón v lakoch je môj najobľúbenejší). Ide o krásnu studenú farbu, ktorá však v niektorých momentoch vyžaruje akési teplé tóny. Krásny je ten lak. Krásny, krásny.
Poviem vám, že spočiatku, keď som túto lakovú limitku videla na internete, odtiene ma vôbec nezaujalo. Lakov je v limitke 8, pričom mi všetky prišli obyčajné, nezáživné a vlastne pre mňa nepotrebné, lebo som si myslela, že podobné mám. Napokon som, ako inak, neodolala a tento fialkáčik si vzala (aj keď som viac chcela mätový), no a máte to tam - lásku ako hrom.

Obsah: 8 ml
Cena: 1,69 € (no nekúp to)






Pekný deň!

14 komentárov:

  1. Umelým nechtom som nikdy nefandila a dokonca som ich ani nikdy nemala. Gelové laky som vyskúšala a musím povedať (teda napísať), že sú fakt super!
    Tento fialový odtieň je naozaj krásny :)

    http://www.margifashion.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja som ich nikdy nemala :) Stále z nich mám totiž pocit, že je to ako mať na každom prste plastovú lyžičku (toto mi "umeláče" vždy evokujú), ale nechcem nikoho urážať, každý si môže nosiť čo chce. Ja si radšej doprajem dve-tri vrstvy fajnučkého laku a teším sa, že mi príroda nadelila nechtíky, ktoré sa mi páčia :)

      Odstrániť
  2. Wau, takú farbu som ešte nevidela :) No a za tú cenu, no nekúp to :D
    Ja som nosila gélové nechty, ale povedala som si, že radšej sa budem pýšiť svojimi, pekne upravenými :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, Miška, veď teraz si nechtíky môžeme upraviť takými krásnymi láčikmi...

      Odstrániť
  3. Milujem túto farbu ;) Tiež nemusím umelé nechty ... Obdivujem ak má niekto svoje krásne upravené a nemusia byť vôbec dlhočizné s 5 vrstvami laku a kopou flitrov ...

    LIPSTICKS JUNGLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekná farbička, však? Mám pocit, že táto sa hodí aj na krátke aj na dlhé "drápky". No a to, že sa tak pekne leskne je skvelý bonus.

      Odstrániť
  4. Ja sa nehráám! Aknelka, zlato, to je krása (krása!). Odtieň, na ktorom môžem oči nechať. A keď ešte hovoríš, že je dokonalý aj po iných stránkach...;-), jaj, nemala som tie young-stojany tak obchádzať. Lebo takýto poklad sa v obchodoch veru nenecháva!♥ :-) Nádhera, pristane ti!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš, Dandelijonka, ono tie Young stojany sa ľahko prehliadnu, lebo pôsobia trocha ako plastový domček pre bábiky (a aj keď máme detskú dušičku, trocha ich už obchádzame), lenže keď sa tam dievčička pohrabká, nájde aj takéto poklady :) Som si istá, že tebe by pristal ešte viac ;)

      Odstrániť
  5. Och, takýto odtieň chcem! :) Gélové nechty som nikdy nemala, ale ja som si už od základnej školy pestovala dlhé nechty, takže mi ich nikdy nebolo treba :D Páči sa mi aj taká dĺžka akú máš ty, len ja mám krátke prsty a s krátkymi nechtami vyzerajú zle :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na počudovanie som si aj ja pestovala už od základky celkom dlhé nechty, hoci som hrala na klavír i na gitaru :D Spolužiačky sa mi vždy "vysmievali", že vidno, že nič nerobím (mysleli v záhrade, keďže pochádzam z dediny). No ale čo, mne na nechtoch vždy záležalo. A k tej dĺžke, toto je moja dĺžka pre tmavé laky, najviac sa mi však páčia ešte o také dva milimetríky dlhšie :) PS: Tiež mám krátke prsty, celá som malá...

      Odstrániť
  6. Odpovede
    1. Na prvý pohľad pôsobí jednoducho, ale pritom je neobyčajný, nie?

      Odstrániť