pondelok 14. júla 2014

Micelárka Garnier

Ahoj, kočky!

Očividne neprichádzam s ničím zásadným, ale aj tak si neodpustím túto recenziu. Dosť ľutujem, že som nepísala aj o micelárke Bioderma a L'oréal, ale prišlo mi to trocha zbytočné, hoci obidve by si samostatný článok zaslúžili. Obidve sú totiž skvelé, pričom L'oréalka sa stala mojou najobľúbenejšou spoločníčkou. To isté by som mohla povedať aj dnes o micelárke Garnier, ale nepoviem. Pár riadkov jej doprajem.


Samozrejme, že som bola nadšená, keď som sa o nej dozvedela. To milé balenie (očividne pripomínajúce Biodermu), veľký obsah (400 ml) a skvelá cena okolo 6 €. Nekupovala som ju však na prvýkrát. Dlho som na ňu čakala a keď sa v predajni už objavila, nechala som ju tam a znova som siahla po už overenej L'oréalke. Zakrátko som sa po ňu však vrátila. 
To, prečo micelárky nedáme z ruky, je jednoduché. Je to jeden vynikajúci produkt, ktorý vyčistí pokožku od nečistôt, mejkapu, veľakrát si poradí aj s očným mejkapom, upokujuje, hydratuje atď. Jedny micky to zvládajú lepšie, iné horšie. Ako je na tom Garnier? Poradí si s mejkapom? Nevysušuje?
Poradí si s mejkapom, celkom pekne ho odličuje, ale v porovnaní s L'oréalkou potrebujem viac odličovacích tampónikov, kým z tváre zmyjem všetky farbičky. Očný mejkap dole dá, ale s riasenkou musí trocha bojovať (na rozdiel od L'oréalky). Samotné čistenie i odličovanie je príjemné, nijako ma nedráždi, neštípe. Neobsahuje parfum, avšak cítim v nej taký ten typický plavárenský zápach. Nevadí mi to, normálne to necítiť, len keď si privoniam k fľaške.


Balenie micelárky je veľmi vydarené. Fľaštička akurát padne do ruky, otvor na dávkovanie má tiež akurátnu veľkosť, takže nehrozí nadmerné vyliatie ako u jej staršej sestry L'oréal. Na obale je napísané, že 400 mililitrové balenie vystačí na 200 použití. Zatiaľ to neviem zhodnotiť a asi ani nezhodnotím, pretože to nepočítam. Jednoznačne však niečo vydrží a nezruinuje peňaženku.


Prečo tu vlastne porovnávam micelárku Garnier a L'oréal? Obidve značky totiž patria pod jeden koncern - L'oréal. Preto ma zaujímalo, či nejde o rovnaký výrobok v rôznych baleniach za rôzne ceny, čo mohlo odhaliť zloženie obidvoch výrobkov. Samy si ho môžete porovnať na fotkách. Podľa popisu obidve micelárky obsahujú rovnaké zložky, avšak v iných pomeroch. Zrejme to bude dôvod, prečo mi viac vyhovuje micelárka L'oréal a je v mojom osobnom rebríčku na prvom mieste.
Micelárnu vodu Garnier však ODPORÚČAM.

Zloženie micelárnej vody Garnier.
Zloženie micelárnej vody L'oréal.
Aké sú vaše skúsenosti s micelárkami? Myslíte si, že je jedno, akú značku si kúpim, aj tak sú všetky rovnaké?

Pekný deň!

6 komentárov:

  1. Tiež ju mám a som veľmi spokojná. Používam aj iné, napr. olejové odličovadlá, no vždy sa pokorne vraciam k micelárkam.:) Skúšala som iba 3- Biodermu, Garnier a Bourjois - iba posledná ma niekedy štípe trochu v očiach, inak prvé dve sú na 1*.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pre mňa je top práve tá L'oréal, potom Bioderma a tretia je Garnier, ale to len preto, že riasenku ňou musím odličovať dlhšie. Inak rada odličujem aj olejmi (kokosovým a odličovacím od Saloos), je mi to celkom príjemné, ale bez micelárky už nedám ani ranu :D
      Inak, skúšala som aj tú od Nivei, ale akosi ma neoslovila. Nie je zlá, má dokonca najkrajšie balenie, no pre mňa celkom nebola.

      Odstrániť
  2. micelárku som mala len raz dávnejšie od Dermacolu a bola taká jemná a nedráždila

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skoro som zabudla, že aj Dermacol má svoju micelárku. Ale tú som ešte nemala :)

      Odstrániť
  3. Podľa mňa je micelárka ako micelárka :) Veľa rokov, kým nenastal micelárny boom, som používala len tú od Biodermy a ptoom to prišlo, Garnier, L´oreal, Bourjoas a mnesa pritom zdá, že sú všetky také isté ako micelárka z Carrefouru za 4 eurá (alebo 3e?:P):)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď sa s mickami roztrhlo vrece, hovorila som si, že asi bude ťažko niektorá lepšia ako Bioderma. Potom som si zasa hovorila, že čo už môže byť na takej vodičke lepšie alebo horšie, budď je to micelárna voda alebo nie je. Bola som teda zvedavá, či zbadám rozdiel medzi dvoma mickami z rovnakého koncernu. Priznám sa, myslela som si, že rozdiel neuvidím. Ale aj tak mi tá L'oréalka vyhovuje viac. Možno je to tým zložením, ktoré je síce takmer rovnaké, ale aj tak troška iné. Iste úlohu zohráva aj to, čo všetko tá vodička musí odlíčiť a vyčistiť a pod. Ja sa hlavne teším, že takýto výrobok vôbec existuje, lebo na micelárku nedám dopustiť :)

      Odstrániť