nedeľa 6. júla 2014

Líčenie: Glam'eyes

Ahoj, kočky!

V čase, keď som sa začínala líčiť, som v nejakom časopise z knižnice objavila nádhernú stranu, plnú obrázkov modeliek s modrými tieňmi na očiach. Dodnes si tú stranu pamätám. Aj to, že tam bola Kate Moss, aj to, že to vtedy bola móda. Pamätám si aj to, že sa mi modré líčenie natoľko páčilo, že som ho skúšala napodobovať. Stále neúspešne, vôbec mi to nepristalo. Vtedy som začala trocha závidieť hnedé oči, tým také líčenie skutočne sadne. Po čase som ale našla farbu, ktorá sadne mojim očiam. Fialovú. K zeleným očiam ideálnu. Pozrite sa, ako dokáže vytiahnuť tú farbu z dúhovky...

Postup:

  1. Pleť som zjednotila kompaktným krémovým mejkapom od Alverde. Tento mejkap je na pleti trocha ťažší, takže ho nosím len zriedkakedy, no robí nádhernú pleť. Používam ho len vtedy, keď si robím mejkap na krátku dobu, nevyhovuje mi mať ho na tvári celý deň. Škoda.
  2. Mejkap som zafixovala púdrom Catrice Prime and Fine.
  3. Obočie som zvýraznila čiernou ceruzkou Givenchy (už tradične niečo na fotke chýba a dnes je to ceruzka).
  4. Hlavnou hviezdou líčenia je paletka štyroch očných tieňov Glam'eyes od Rimmel vo fialovo-bielej kombinácii  č. 017 Signature. Postupovala som od vnútorného kútika oka, kde som naniesla matný orgovánový tieň (v paletke vpravo), ktorý je podľa mňa v kozmetickom svete unikátny. Je to jedna prenádherná farba, o ktorej by som vám tu vedela básniť. Lenže sme práve v procese líčenia, tak ideme ďalej. Do stredu pohyblivého viečka som naniesla stredne fialový (v paletke hore), do vonkajšieho kútika šiel zasa najtmavší fialový. Zatiaľ som nič nerozmazávala.
  5. Na tieňovanie oka som použila obľúbenú nude paletku Look by Bipa, z ktorej tieňov 2 a 3 som si spravila mix, a ten som blendovacím štetcom naniesla do ohybu celého oka.
  6. Na spodné viečko som zasa naniesla mix orgovánového tieňa (Rimmel) a tieňa č. 4 z nude paletky.
  7. Linku na hornom viečku som tentokrát zvolila znova farebnú, aj keď jej základ robí čierna gélová linka Maybelline. Tá farebná je fialová značky Look by Bipa a musím povedať, že je krásna.
  8. Riasam som dodala farbu a zvýraznenie riasenkou Wah Wah Woom (Look by Bipa).
  9. Líčka sú štedro pobozkané bronzerom Catrice, ktorý som však trocha rozžiarila rozjasňovačom od Essence.
  10. Pery už len zahalil jemnučký fialkový rúž od Manhattan a ako vidím, aj ten som zabudla odfotiť. No určite vám ho tu ešte ukážem.










Nedalo mi neukázať vám aj samotnú paletku Glam'eyes. Obsahuje 3 žiarivé a jeden matný tieň. Ten matný je skutočne niečo extra, pretože okrem toho, že ho považujem za raritný tieň, výborne sa s ním pracuje. Má úžasnú maslovú konzistenciu, dobre sa nanáša, nepráši, pigmentáciu má v rámci odtieňa takisto dobrú. Ostatné tiene síce nezaostávajú, ale podľa mňa nie sú také výnimočné, pretože perleťovobiely a fialové žiarivé zoženiete kdekoľvek. Paletka je však kvalitná a musím povedať, že u mňa znovuobjavená, pretože už bola na čiernej listine nepoužívaných výrobkov. Dostala druhú šancu, ktorej sa chytila a zaujala ma natoľko, že si pôjdem obzrieť jej ďalšie varianty.



Páči sa vám toto líčenie? Myslíte, že mi fialová pristane?

Pekný deň!

16 komentárov:

  1. Tak toto licenie ti neskutocne pristane! A krasne prepracovane, dotiahnute do dokonalosti. A opat, riz krasne prisposobeny odtienom na vieckach. Tlieskam!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Malo to byt ruz krasne prisposobeny :-)

      Odstrániť
    2. Zlatá Juli, ty ma vieš vždy tak potešiť a povzbudiť :) Ďakujem!

      Odstrániť
  2. Zas raz krasa. Normalne sa zamilovavam do tvojho blogu viac a viac :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Ninka, dúfam, že tá láska bude mať dôvod prekvitať :)

      Odstrániť
  3. Veľmi pekné!! Make up vyzerá na pleti krásne, škoda, že je hutný...:(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Škoda toho mejkapu, lebo robí fakt krásnu pleť, ale cítim ho na nej a musím dávať pozor, aby sa mi niekam neotlačil. Keď ho zapudrujem, je to lepšie, ale aj tak ho radšej používam len keď viem, že budem mať mejkap len pár hodín.

      Odstrániť
  4. Opäť veľmi pekné! No s tými modrými tieňami to nie je bohviečo, ja mám hnedé tiene a nemám nejak pocit žeby sa mi hodili, skôr naopak alebo som ešte nenašla správny odtieň :)
    Máš veľmi pekné fotky, aký používaš foťák?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, áno, máš pravdu, vlastne som si tiež všimla, že napr. svetlejším (orieškovým) hnedým očiam sa modrá až tak nehodí. Skôr tmavším. Na druhej strane veľa spraví práve správny odtieň, ale to je vo všetkom tak. Treba experimentovať s farbami - je to zábava a máme k tomu aj dosť možností, nie?
      Foťák mám Nikon D5200. Fotky robí veľmi pekné, nijako ich už neupravujem.

      Odstrániť
  5. Krásne líčeniie, najmä tie jemné trblietky yzerajú krásne :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš, že tie trblietky som si najskôr ani nevšimla, ale potom som sa zadívala lepšie a sú tam :) Pekne sa ligocú...

      Odstrániť
  6. Odpovede
    1. Ach, ďakujem, Evie :) Takéto komplimenty hneď zahrejú pri srdiečku.

      Odstrániť
  7. Teda tak tohle je paráda, máš ty oči fakt krásně vystínované a navíc ti ta barva dobře sedne. Sluší <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Mila. Sama som zostala prekvapená, ako dobre sa mi s tieňmi pracovalo. Čo sa týka odtieňov, fialová na očiach je pre mňa znova objavený poklad po ročnom pobyte v nude farbičkách :D Ani sama som nečakala, že mi oči takto rozžiari :)

      Odstrániť