pondelok 28. apríla 2014

Mejkap z horúcich pekiel

Ahoj, kočky!

Iste ste mnohé zvedavé, čo za hrôzostrašný mejkap som to vyskúšala, keď som o ňom stihla napísať už toľko hanlivých viet. Je pondelok, deň, ktorý je väčšine školákom a zamestnaným poslaný priamo z horúcich pekiel, a taký je aj tento mejkap.

RIMMEL, STAY MATTE LIQUID MOUSSE FOUNDATION

Pôvodne som sa chcela kvetnato rozpísať o hrôzach tohto pekelného výrobku, ale nedá sa. Všetko, čo si o ňom myslím je vyjadrené v samotnom názve článku. Napriek tomu, že si myslím, že každý mejkap sa dá nejako doupravovať k obrazu svojmu, tu som asi našla hranice svojej vynaliezavosti. Nech robím čo robím, miešam, šľahám, mixujem, nefunguje to. A ako práve uvažujem, možno aj dovozca zistil, že u nás veľa vôd nenamúti, preto ho v drogérkach ponúkajú za smiešne ceny už od necelých 3 eur.
Konkrétne ide o toto:
Mejkap má našľahanú penovú textúru - sedí.
Mejkap má ľahkú konzistenciu - nesedí.
Pleť je zmatnená - sedí.
Penová textúra sama o sebe predznamenáva, že mejkap bude zmatňujúci, určený najmä pre mastnú a zmiešanú pleť. To je všetko pekná, lenže tá pena je tak pevná a ťažká, že na tvár si nanesiete doslova omietku a nerozmažete ju dostratena, ani keby ste pleť šúchali šmirgľom. Zdalo by sa, že už preháňam, no to v žiadnom prípade. Nepatrím k tým, kto by bol schopný kozmetiku len tak vyhodiť bez toho, aby sa aspoň nepokúsil nejako s ňou zaexperimentovať. V prípade mejkapu Stay Matte som experimentovala až-až. Skúšala som ho najprv zmiešať len s tekutým mejkapom, aby som rozbila tú tvrdú penovú textúru. Nepomohlo, efekt masky bol stále viditeľný. (Zabudla som spomenúť odtieň, č. 103 True Ivory - odtieň, ktorý mi pri mejkapoch Rimmel vždy sedel dokonale (a to som tých rimmeláckych mejkapov vyskúšala fakt dosť), mi tentokrát nesadol vôbec.) Skúšala som ho zmiešať s denným krémom, nepomohlo, zmixovala som s ním skoro všetky mejkapy, ktoré mám. Nič nepomáha, ten blázon sa cez všetko dostane, akoby to do seba vstrebe a na pleti je len tá strašná fasáda. Ani ten zmatňujúci efekt za nič nestojí. Priznám sa, nesledovala som to až tak pozorne, ale myslím, že už aj po dvoch hodinách od nanesenia sa mi leskne čelo.
Radím vám dobre: ruky preč od tohto pekelníka!!!








Všimnite si tie šupinky, ktorá mám na pleti. To je on, pekelník!

Pri korienkoch vlasov sa mi usadil ako lupiny, bolo to hrozné a nevedela som ho ani rozmazať, ani ho odtiaľ vyčesať.
Máte s týmto mejkapom skúsenosť? Ja viem, že sú dievčatá, ktorým vyhovuje, takže berte recenziu ako subjektívny postoj, ale poviem vám, niečo tak hrozné som ešte nemala :(

Pekný deň!

12 komentárov:

  1. môj najobľúbenejší make-up ak máš už starú pleť tak používaj make-up proti vráskam (y)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, aj keď je tvoje myslenie asi o 20 rokov popredu, celkom si ma pobavila :D :D :D

      Odstrániť
  2. Ach, je hnusný, úplne sa s tebou stotožňujem! A to som mala len vzorku a znenávidela som ho už pri nej. Presne ako píšeš, nerozotrie ho nikto na svete a nijako. Ale takýchto hrozných recenzií som už čítala na neho x. Mimochodom, odkaz pre anonyma nad mojím komentom, Aknelka teda určite nemá starú pleť, pokiaľ viem, ešte nedosiahla ani 30ku. A čo akože znamená stará pleť? Pozri si jej články a zistíš, že v kozmetike sa vyzná a svoju pleť pozná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj je mi ľúto, že je ten mejkap taký nanič, lebo sa mi páči aj jeho balenie a za tú cenu by to bolo skvelé. No nedá sa nič robiť. Ale viem, že pár prívrženkýň si našiel :)
      A ďakujem za lichotivé slová ;)

      Odstrániť
  3. Achjaj, tak to je ten Satanov produkt..:) No, teda, viem si živo predstaviť aplikáciu..
    Bŕŕŕ, nechcem..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja ho mám, dávam si z neho naozaj len malinkú "kvapku" rozotieram štetcom asi 5 - 10 minút :) takže na mne netvorí žiaden pocit masky, a dá sa pekne rozotrieť :) tu je pekne vidieť, že každej sedí niečo iné :) a s tým odtieňom, ja som tak isto používala stále 103 teraz mám tiež a vyhovuje mi skvele ako žiaden iný makeup :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne to s ním fakt nejde, ale aj tak som ho zatiaľ nevyhodila. Keď som doma, tak ho skúšam stále s niečím iným zmixovať v nádeji, že nájdem nejaké riešenie... :) Na druhej strane si poviem, že môžem byť rada, že mi nesadol lacný mejkap, pri drahom by to bolo o dosť horšie.

      Odstrániť
    2. skús s obyčajným krémom na tvár :)

      Odstrániť
    3. Skúsila som to len raz a hrozne mi spolu "scuckovateli" :D

      Odstrániť
  5. môj obľúbený make-up! :). výborne kryje a dobre sa rozotiera....u mňa to má za 1*....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krytie okej, ale to rozotieranie... u mňa určite nebolo ľahké :) Ale nehovorím, veď stále je to tak, že čo je pre jedného zlé, druhý na to nedá dopustiť.

      Odstrániť