sobota 15. marca 2014

Púder, ktorý ma trocha zmanipuloval

Ahoj, kočky!

Na dnešnú recenziu sa opäť teším, lebo ak ma čítate pravidelne, viete, že v poslednom čase som až tak pozitívne naladená nebola (pokiaľ šlo o recenzie). Neboli síce ani vyslovene negatívne, no už by to chcelo nejaké oslavné ódy. Dobre, dobre, ani dnes to nebude všetko len vynikajúce, ale budú prevažovať pozitíva.

CATRICE, PRIME AND FINE MATTIFYING POWDER WATERPROOF

Vodeodolný púder! Týmto musím začať, lebo pre mňa je to totálny prevrat. Nepozastavujem sa nad vodeodolnou riasenkou, očnými tieňmi, mejkapom, ale vodeodolný púder je pre mňa fakt niečo nepredstaviteľné. Keďže púdrom vlastne len zjednocujem a fixujem mejkap, nenanášam ho v nejakej rovnomernej celistvej vrstve, ktorá by, podľa mňa, mala zabezpečiť tú vodeodolnú bariéru. Skúšala som sľubovanú vodeodolnosť na ruke, kde som na pomerne hrubú vrstvu pustila prúd vody. Je pravda, že voda sa po púdri spočiatku spúšťala, no po chvíli jeho čiastočky museli poddať. Určite nečakajte, že keď pôdete do bazéna napúdrovaná týmto zázrakom, rovnako napúdrovaná z neho aj vystúpite.
Dosť bolo prevratov, poďme sa pozrieť na ďalšie púdrové vlastnosti. Mňa na prvý pohľad zaujalo balenie. Jednoduchá, okrúhla, čierno-priesvitná plastová škatuľka so striebornými nápismi vo vnútri ukrýva 9 g púdru a veľké zrkadielo. Nehľadajte tam nepoužiteľnú labutienku, nie je tam nič zbytočné naviac. Obal sa mi veľmi páči a k tomu je aj dostatočne pevný a spratný. Samotný púder má púdrovo-krémovú konzistenciu, ktorej sa nemusia báť ani majiteľky suchej pleti. Dokonca si myslím, že pre ne je púder ako stvorený, pretože ním zmatnia mastný mejkap, no zároveň im nevysuší pleť. Tie z nás, ktoré majú zmiešanú až mastnú pleť, sa budú musieť počas dňa kontrolovať, pretože zmatňujúci efekt nie je až tak dlhotrvajúci. Všetko závisí od použitého mejkapu alebo bébéčka, no ja som spozorovala, že na mojej zmiešanej pleti zachová matný efekt maximálne na 4 hodiny. Pekné je však aj to, že obsahuje vitamíny A a E.
Púder je dostupný v jedinom odtieni 010 Translucent, čo by mal byť neutrálny priehľadný odtieň prispôsobujúci sa každej farbe pleti. V tomto celkom nesúhlasím, pretože na mojej "mierne olivovej" pleti ho vidieť a zosvetľuje ma. Po dobrom zapracovaní do pleti (mejkapu) sa ten farebný rozdiel, samozrejme, stratí, ale asi aj trocha na úkor tej výdrže. Pri nanášaní štetcom trocha práši, čomu sa dá predísť jemným prikladaním štetca na púder (poľahky sa na štetinky prilepí) a podobným prikladaním na pleť.
Ak vám nevadí slabšia výdrž, púder určite stojí za vyskúšanie. Zabudla som ešte spomenúť, že nevysušuje pokožku okolo pupienkov - asi to poznáte, keď máte pupienok, ktorý liečite, často okolo neho vzniká suché miesto; mnoho púdrov tieto suché miesta zvýrazňuje, ale Catrice nie.
Cena za 9 g je skvelá: 4,99 €.

Na záver jedna otázka k zamysleniu: Túto novinku zaradila značka Catrice nie medzi púdre, ale do skupiny primerov, čiže podkladov. Znamená to teda, že ho mám používať pod mejkap? Na to som však nenašla odvahu, takže ho používam normálne ako fixačný a zmatňujúci púder. Čo si o tom myslíte vy? Prosím, podeľte sa so mnou o názor.








Pekný deň!

9 komentárov:

  1. Je naozaj dosť svetlý. Tiež si ho neviem predstaviť pod make-up, to potom urobí ten make-up vodeodolný? Trochu som tejto novinke nepochopila a myslím, že si vystačím s vodeodolným make-upom.

    http://beautyandfashiontipsbynicol.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som celkom nepochopila tú vodeodolnosť. Ale aj tak je fajn :)

      Odstrániť
  2. Zda sa, ze celkovo rada Prime&fine stoji za to. Mala som z nej podklad pod make-up a bol skvelý. Tento púder ešte nepoznám. Ale tiež sa mi nezdá dávať ho pod make-up, používala by som ho tak, ako ty. Inak, tak trochu mi konzistenčne aj balením pripomína kompaktné púdre. Aj z tvojej fotky po nanesení na ruke, vyzerá dosť hutný a krycí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som rozmýšľala, že tento púder by sa dal použiť aj ako kompaktný mejkap. Podľa mňa je to veľmi fajn spoločník do kabelky. Hm, možno vymením kabelkový púder za tento.
      Z radu Prime&Fine by som chcela vyskúšať ten zmatňujúci podklad, hoci podkladové bázy nepoužívam. No láka ma.

      Odstrániť
  3. Celkom si ma s recenziou potešila :) Približne to isté som od neho aj očakávala, žiadne prevratné účinky, ale hlavne že zmatňuje bez vysušovania a má celkom obstojnú výdrž. Páči sa mi aj balenie, škoda len toho odtieňa, na jednej strane chápem, že ak ho zaradili medzi podklady odtieň je na mieste, ale museli počítať s tým, že drvivá väčšina žien ho bude používať ako púder a mohli aspoň jeden odtieň ešte pridať. Missy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V mojom prípade je púder kvôli odtieňu v lete úplne nepoužiteľný. Jeho textúra je mimoriadne príjemná, to balenie sa mi tiež veľmi páči. Nie je to naj púder, ale je fajn a za tú cenu sa mi zdá byť akurát. A ako som spomínala vyššie, do kabelky je ako stvorený.

      Odstrániť
  4. Tak tento púder som videla už niekoľkokrát, dokonca už som ho aj držala v ruke a obzerala, ale to, že je vodeodolný mi ušlo:) super článok

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Hihi, no, vodeodolný... :) Ale inak je fajn.

      Odstrániť
  5. Ja som si myslela, ze tym, ze je vodeodolny tak bude mat dlhsiu vydrz, ale asi nie.. puder by som pod make-up nedavala, nemalo by to efekt zmatnenia, podstate by to bolo zbytocne.. len ak by si nepouzila make up len prepudrovala tvar.. :-) aspon si myslim..

    Viva la Vida Dorota

    OdpovedaťOdstrániť