nedeľa 29. septembra 2013

Jesenná výmena - laky na nechty

Ahoj!

S príchodom nového ročného obdobia rada mením farby. V oblečení i v kozmetike. V kozmetike omnoho intenzívnejšie ako v oblečení, pretože je to jednoduchšie. A vždy ma to dosť baví. Jasné, nie je to pre mňa nič striktné, či zaväzujúce, ale po výrazných žiarivých letných odtieňoch na jeseň rada siahnem po tých tlmenejších, zemitých, kovových... Príde mi to celkom prirodzené, veď príroda tiež mení svoju farebnú škálu každým ročným obdobím.
Zmenu najskôr pocítia moje laky na nechty, lebo farba nechtov mi padne do oka toľkokrát počas dňa, že laky pomaly považujem za "ovplyvňovace" nálady. No čo, úprimne sa teším, keď mám nechty pekne nalakované :)
Predstavujem vám teda niekoľko krásavcov, ktorí mi budú spríjemňovať jesenné dni:


 NEUTRÁLNE ODTIENE

foto bez blesku
foto s bleskom
Nejde celkom o neutrálne odtiene, ale skôr laky ladené v prírodných jemných tónoch. Jediný neutrálny, nekonečne použiteľný je lak Catrice, Ultimate nudes, 06 My Café Au Lait At Nôtre-Dame. Ďalšie dva  laky majú metalický efekt, ktorý sa skvele hodí na sychravé dni práve kvôli efektom, ktoré nikdy nenudia. Jeden z nich je Essence, Colour & go, 164 Crazy Fancy Love, ktorý hádže zlato-ružové odlesky vo veľmi tlmenej neutrálnej škále. Druhý metalický lak je Look by bipa, Special effect, 10 Bronze Changer. Tento je primárne bronzový, no je v ňom zamiešaná zmes ružových, fialových, modrých i zelených pigmentov a človek môže stráviť aj hodinu prezeraním si tých odleskov, je to skutočná hra farieb.

RUŽOVÉ ODTIENE

foto bez blesku
foto s bleskom
Ružové laky sú moje najobľúbenejšie v každom čase. Dajú sa skvele kombinovať so všetkými farbami a majú nespočetne odtieňov. Na jesenné dni som si vybrala len tri ružové odtiene, všetky v tlmených tónoch, ale každý iný. Určite najjasnejšiu ružovú z týchto troch lakov má Miss Sporty, Lasting Colour č. 485. Omnoho tlmenejšiu ružovú obsahuje fľaštička laku Catrice, Ultimate nudes, 01 Karl Says Trés Chic. Tretí ružový lak Catrice, LE Eve In Bloom, C03 Bed of flowers už obsahuje purpurové pigmenty, ktoré z neho robia krásny sýty odtieň purpurovo-ružovej.

FIALOVÉ ODTIENE

foto bez blesku
foto s bleskom
Na fotke tak nevyzerá, ale na nechtoch je lak Miss Sporty, Clubing Colours č. 313 takmer čierny. Je to úžasná farba, ktorá v svojej černote na nechtoch hádže fialovo-modré odlesky. L'oréal č. 502 Purple disturbia je krásne purpurový s tým najjemnejším schimmerom aký si viete predstaviť. Na lak Ciaté, Paint Pots, Wait Until Dark nedám dopustiť. Mám ho už dosť dlho a nechcem, aby sa niekedy minul. Jeho dokonalá čierno-fialová farba s jemnučkým shimmerom sa hodí každému a verte mi, je nádherná! Lak Alessandro, Red Smolder nie je celkom fialový, je to skôr čierno-bronzovo-červený odtieň s drobučkým shimmerom a je to asi najdokonalejšia jesenná farba laku na nechty.

ORANŽOVO-ČERVENÉ ODTIENE

foto bez blesku
foto s bleskom
Každá doba si žiada červenú. Ja som si tentokrát vybrala dva laky s pieskovým efektom (Misslyn, Velvet Diamond č. 59 v oranžovo-červenej farbe a Essence, Colour & go, 156 me & my lover v malinovo červenej). K nim pridávam dva klasické odtiene červenej, ktoré úžasne žiaria: Catrice, Ultimate Nail Lacquer, 690 Fred Said Red je červená s kvapkou oranžovej, Max Factor č. 11 Red Carpet Glam je zasa červeno-červená farba, ktorá nesmie nikomu v lakovej zbierke chýbať. Nikdy.

ZELENO-MODRÉ ODTIENE

foto bez blesku
foto s bleskom
Jesennú farbenú škálu uzavriem chladnými modrými a zelenými tónmi. Je medzi nimi jeden striebristý lak s odleskami sivej, zelenej a fialovej, ktorý síce nie je mojím veľkým obľúbencom, ale aj tak si ho asi občas na nechty dám - Look by bipa, Special effect, 5 purple green. Na rad prichádzajú pre zmenu moji dvaja obľúbenci: Essence, Colour & go, 147 Miss Universe v tmavo tyrkysovej farbe a plný žiarivých trblietok a Miss Sporty, Lasting Colour č. 520, čo je nádherná farba tohto roka. Napokon tu máme lak v tmavozelenej farbe b.pretty, 76 emerald, ktorý som zatiaľ samostatne na nechtoch nemala, preto sa veľmi teším, keď si ním nechtíky nalakujem.

Aj vy ste niečo s príchodom jesene zmenili? Oblečenie (to asi väčšina z nás), šminky, laky? Dajte mi o tom vedieť.
Pekný deň!

4 komentáre:

  1. tie ružove laky su neuveritelne <3 a ešte ten fialovy od Loreal <3 krasne:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekný prehľad Lenka :) Mne sa páčia tie neutrálne a fialové :) Ja sa nikdy neviem rozhodnúť, ktorý lak si mám dať takže niekedy nosím aj mesiac jeden a ten istý :D ale tiež som si urobila taký menší výcuc kozmetiky na jeseň určite o tom ešte napíšem :) Missy
    LipstickJungle

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak toto mám aj ja tak, že sa často neviem rozhodnúť, ktorý lak si práve vybrať. Pri tom množstve… Ale keď si to tak to pekne rozdelím, rozhodovanie bude jednoduchšie :)

      Odstrániť