nedeľa 8. septembra 2013

DIY - Bábätkovsky jemná pokožka za pár centov

Ahoj!

Po dlhšej dobe som si konečne dopriala telový píling. Ale nie hocijaký. Ten najlepší píling na svete. A spravila som si ho sama.
Odkedy si tento píling vlastnoručne pripravujem, nielen že som si žiadny píling v drogérii nekúpila, ale už ma ani žiadny iný nezaujíma. V tomto prípade som sa dostala do bodu, v ktorom už asi niet kam ísť. Našla som dokonalý "výrobok" s dokonalým efektom. Myslím, že v blogerskej sfére je celkom známy, hoci ja som o ňom čítala len na jednom zahraničnom blogu, kde blogerka písala, že ona ho má tiež z iného blogu. Zrejme sa takto ťahá z blogu na blog, takže ja ho posúvam ďalej, aby aj moji čitatelia mohli vyskúšať niečo, čo skoro nič nestojí, ale dokáže zázraky.
Nebudem vás teda dlhšie naťahovať, tu máte fotopostup:


Pripravte si čistú malú misku alebo pohár so širším hrdlom, kryštálový cukor (čím hrubší, tým lepšie), olivový olej (môžete použiť aj roztopený kokosový olej) a lyžičku na miešanie.


Do misky nasypte cukor, cca 100 gramov (ja som si ho nasypala "od oka").


Pomaly prilievajte olivový olej.


Krátko zamiešajte.


Zmes by mala pôsobiť vyvážene, ani príliš sucho, ani veľmi tekuto. Pripravený píling si zoberte do sprchy. Keďže píling neobsahuje žiadne čistiace zložky, odporúčam najprv sa osprchovať sprchovacím gélom a až potom použiť píling. Zmesou masírujte končatiny, ale aj hruď a brucho (ak dočiahnete, nevynechajte chrbát), až dokým sa cukor celkom nerozpustí. Preto je lepšie, ak použijete cukor s čo najväčšou zrnitosťou. (Okrem cukru môžete použiť aj morskú soľ.) Vychutnávajte si ten príjemný pocit, keď cukor jemne píluje pokožku a olivový olej ju zasa hydratuje a vyživuje. Nezabudnite sa dobre opláchnuť vlažnou vodou. Na otretie použite mäkučký froté uterák, ale nedrhnite sa ním, len si ho jemne prikladajte na pokožku, aby odsal prebytočnú vodu. Nemusíte sa báť mastného pocitu, ten nehrozí. Čaká vás len bábätkovsky jemná pokožka :)

Pekný deň!

3 komentáre:

  1. Super tip! Tento recept som už niekoľko krát skúšala a je to skvelá a lacná vec :) Určite vyskúšajte, budete mať pokožku ako znovuzrodenú :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako píšem, lepší píling nepoznám. Voľakedy som mala jeden úžasný zo zahraničia (tiež bol taký sladučký cukrovo-medový) a dodnes si pol balenia syslím, aby som nezabudla, že existuje aj skvelý píling. Ale môžem ho už vyhodiť, pretože som našla dokonalosť :)

      Odstrániť